wanita = cantik

Monday, March 24, 2008

No terluah ....

Assalammualaikum ... first, thank son sgt2 to want to read blog yg ni .. btul old dh not write a blog sy .. okayla .. nak ni time I state something unheard during luahkan ni sy .. hope so-ni nnt sy dpt write for us sama2 thinking and looking for a way to finish ...

Sy sure crowded in among us (yg women) want to dress modestly and beautiful .. so am I ... who never-Mahu look beautiful is not it? ... look ayu, politely reply with the true Muslim style .. but we are there to follow one's betul2 dlm taught surah an-nur? Anchoring the hood up to my chest .. revealing one's supposed to be bleak and the palm faces shj .. O Allah, begging sy dpt jd servant die ... but, sedarkah kawan2 Wordpress we have real obstacles drpd enacting pengusaha2 fabric cloth hood dr yg lime material, if the kid for-four, too expensive price .... There is not one word reply cloth reply tdung juice, may use the base in dlmnya .. but there nnt wrote to say, org yg labuh @ thick hooded smelled a bit less fun .. no one faham .. sbb sy sy said sebegini've heard about in college, there was a girl making her paper ttg extension ... he also has made statements saying this reply .. "I think the one who wear" labuh hoods "most of them are smelly" ... YaAllah ... . Dr pejuang2 save maligned Islam ... they all wear hoods reply was brought labuh reply mesej useful to us ... we told them jgnlah .. if they have shortcomings though, no one for us at this rebuke berhikmah reply .. not with a speculation ..

Sy expect entrepreneurs or pengilang hood itself make a few changes for their products .. may thicken slightly with a cloth hood material .. not one for manik2 or diamonds placed near the hood .. sukakan women's kecantikkan org .. while Islam itself is a beautiful religion .. and perhaps more beautiful if the hood on the market right now ni dr-four material and not infrequently with the Muslim .. covetous more confident wearing a hood and showed no selesa kerana slasher they are putting out inappropriate ..

Sy had heard a lecture by an Ustaz in UIAM, he said if we want to know that we have closed samada genitalia with sepnuhnya or not, cuba solat our clothes with it .. may we solat with state-of-the hood? Selesakah us? Can we solat with wearing short sleeves but pjg? Sure we mengadapNya with clothes for that? ... That's a bit as much as setakat partnership boileh ni sy mudah2an one day .. nnt sy dpt org changed and changed around ...

Wassalam ..

7 comments:

Cucu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum,
Menarik artikel saudari mawar,
walaupun sekadar coretan tapi
ia berguna untuk ingatan dan
panduan.Semoga terus istiqamah
dengan hijab tuntutan syariah,
wassalam

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kita semua telah jauh...Ramai yang dah pakai kepala otak sendiri tanpa mempedulikan suruhan tuhan yang maha bijaksana yang menciptakan otak manusia(akal)!Orang yang duk baca surah An-Nur pun,mungkin xtau apa yang ada dalam An-Nur.Nanti nk suruh ct jaroh bc.Bagus ni.
-Al-Ghazali

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Memang.. ramai yang dulunya pakai yg besar tiba-tiba sekarang pakai yang kecik pulak. Dulu pakai yang tebal tapi sekarang pakai yang nipis pulak..(golongan ustazah pun ramai macam ni)patutnya ilmu makin banyak kita semakin mengamalkannya tapi dunia sudah terbalik.. sama la dengan stokin tu, ramai yang rasa tak payah pakai...

yg kirim stokin tu..

Nafastari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sangat bersetuju sekali dengan pendapat kamu...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku dapat saksikan kalu kalangan yang bertudung labuh berjubah tu tu... mase first year, 2nd year... pastu mase third year tu dah pakai tudung pusing2 (still labuh).. pastu mase final year dah cam biase tudung bawal pun ade... jubah mmg dah tak pakai dah... masuk plak mase kerje.. seluar lagi... blazer lagi... sebenarnyer, jubah ngan tudung labuh ni praktikal ke tak? kenape tak dari skolah pakai cam biase.. asalkan sempurna la... pernah tgk satu persantren di indonesia ni, tudung diorang seragam tudung pusing pin atas kepala tu, dari ustazah, cikgu2, anak2 murid mase perhimpunan sampaila ke pengetua yang tgh bagi ucapan.... ape komen anda?

tapi kalu datang jenguk uia ni, hati masih sejuk bile terpandang muslimah bertudung labuh berjubah.. sambil dalam hati berkata "mesti dak 1st year"

-joe-

aifastellar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
This comment has been removed by the author.
aifastellar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Since when u become bunga2 neh!? :p

Yep~ Damedesu about the tudung! :(
Buat la tebal2 sket, tak yah pakai lining etc, dah la pki lining tu mengambil sejumlah besar masa utk membtulkan dll! Iskk...

Sama gak ngan kes telekong :( Espez tang kain...kasik la labuh sket...buatlah sedikit ehsan!

Watashi wa Baya-chan no tomodachi desu! :) (Praktis ilmu.hahah!)

Post a Comment