Posts

Showing posts from September, 2015

Tersinggung dan menyinggung..maafkan saya

memandangkan fb note I tak jumpa button dia kat sini..so...terpaksalah saya menulis dengan panjang di status ini...

sebenarnya saya dah lama tak tulis blog sbb laptop sy problem.. jd mmg tersangat lama saya tak menulis luahan hati saya...

banyak yang tak terluah yang tak dapat saya simpan je dalam hati...macam dada ni dah berombak nak tsunami je rasa bila terlalu banyak benda disimpan di dalam hati...kadang dengan menulis saja saya dapat meluahkan segalanya...

kehilangan demi kehilangan orang yang tersayang saya rasai bermula dengan suami...ibu mertua..dan seterusnya ibu saya sendiri....dalam masa terdekat saja saya terpaksa melaluinya...tipulah kalu saya kata saya okay..saya tidak apa apa... hati mana yang mampu menanggung rindu pada yang tak mungkin kembali....

tapi bukan itu soalnya saya nak meroyan di sini... saya cuma ingin yang di luar faham... atau mgkin ambil iktibar... jangan lah kita selalu bertanyakan tentang bagaimana kematian itu berlaku... soalan demi soalan...yang tak …

KopiPeS 8intisari.blogspot.in/2015/08/siapa-yang-menciptakan-allah-pemuda-itu.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=Postcron.com&m=1

8 Intisari
"Siapa yang menciptakan Allah?" Pemuda Itu Menjawab .....


Ada seorang Atheis yg memasuki sebuah masjid, dia mengajukan 3 pertanyaan yg hanya boleh dijawab dengan akal. Artinya tidak boleh dijawab dengan dalil, karena dalil itu hanya dipercaya oleh pengikutnya, jika menggunakan dalil (naqli) maka justru diskusi ini tidak akan menghasilkan apa-apa...

Pertanyaan atheis itu adalah:

1. Siapa yg menciptakan Allah?? Bukankah semua yg ada di dunia ada karena ada penciptanya?? Bagaimana mungkin Allah ada jika tidak ada penciptanya??

2. Bagaimana caranya manusia bisa makan dan minum tanpa buang air?? Bukankah itu janji Allah di Syurga?? Jangan pakai dalil, tapi pakai akal....

3. Ini pertanyaan ketiga, kalau iblis itu terbuat dari Api, lalu bagaimana bisa Allah menyiksanya di dalam neraka?? Bukankah neraka juga dari api??

Tidak ada satupun jamaah yg bisa menjawab, kecuali seorang pemuda.

Pemuda itu menjawab satu per satu pertanyaan sang atheis :

1. Apakah engkau tahu, dar…