Syukur, alhamdulillah

i got the job!

:)

tadi pergi interview...ada lebih 20 kot candidate tadi... lama menunggu,, tp saya orang yang 1st skali datang...pagi2 kena buat testskit, buat profit n loss and bank recon...lepas tu tunggu turn 1st interview... tghari 2nd interview...dan trus dia kata "we want to hire you!" :)
kalau ikutkan dia nak suruh saya datang kerja esok juga.. hmm.. tp disebabkan saya harus ke kementerian kewangan esok dan isnin depan ada test jpj, maka selasa depan baru mula kerja.. mudah2an saya cepat belajar buat kerja dan adapt dengan situasi di tempat kerja itu..

sangat dekat dengan kawasan perumahan saya... dan juga position akauntan seperti yang saya mahukan.. gaji basic biasa2 je, tapi alhamdulillah, tak perlu susah payah nak fikir transport dan kos... jalan kaki pun boleh.. dan sekarang kalau nak drive ke sana pun rasanya boleh kot.. cuma time nak parking tu cam tak berapa yakin lagi.. hahaha.. lesen pun belum ada...semoga LULUS kali kedua ini... amin.. amin... Allah,perkenankanlah! 

*nak share skit, semasa tgh tgu turn untuk dipanggil, belek2 majalah kat atas meja ofis tu, terjumpa satu ayat yang buat saya tertarik.. 

fokus kepada hasil apa yang kita inginkan dibandingkan fokus kepada apa yang kita tak mahu berlaku.
kesimpulannya: saya harus fokus untuk berani melangkah daripada memikirkan takut jatuh bila melangkah..

Comments

  1. tahniah kak mawar.. teruskan melangkahh... =)

    ReplyDelete
  2. http://lukisantentangcinta.blogspot.comSeptember 8, 2011 at 2:11 AM

    Tahniah, Allah itu Maha mengetahui bila masa yang paling sesuai untuk Dia memberi. Good luck for the new start!

    ReplyDelete
  3. assalammualaikum

    alhamdulillah...suka tgk akak happy.

    tahniah akak.

    "hugs"

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah,tahniah mawar! im really happy for you.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah sudah dipermudahkan separuh jalan tu... semoga terus dipermudahkan insyallah... amin..

    ReplyDelete
  6. tahniah kak mawar dah dapat kerja, semoga tabah menghadapi hari2 yang mendatang..

    ReplyDelete
  7. tahniah :-) happy for you. nanti lulus JPJ test & settle urusan di ministry, lagi kemeriahan berganda. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah.. tahniah mawar.. ;)
    lagi menarik tempat kerja yang dekat dengan rumah.. rasa bahagianya.. ;)


    apa-apapun..
    selamat hari raya aidilfitri buat mawar sekeluarga.. ;)

    ReplyDelete
  9. tahniah. akhir nya doa kamu telah dimakbulkan. alhamdulilah

    ReplyDelete
  10. tahniah mawar...rezeki buat embun dan wawa

    ReplyDelete
  11. tahniah..usaha tangga kejayaan..hope bln syawal nie bln penuh kejayaan buat baya..

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah...alhamdulillah...alhamdulillah....alhamdulillah...alhamdulillah...yaaay mawar!!:D

    ReplyDelete
  13. tahniah...teruskan usaha utk embun dan kekwa

    ReplyDelete
  14. Tahniah mawar..seronok dengar mawar dah dapat lerja... InsyaAllah, so lepas ni kena fokus la untuk dapatkan diskaun untuk urusan kereta tu pulak,mana tau boleh dapat ke...

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah kak mawar.. Syukur.. td baru suya komen moga dibukakan pintu rezeki buat embun dan kekwa.. Alhamdulillah.. go sis, i know u can do it..

    ReplyDelete
  16. Taniah baya..alhamdulilah rezeki baya dan anak2~~

    ReplyDelete
  17. tahniah mawar..syukur sgt2..sya doakan mawar selalu..

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah..teruskan yakin bahawa Allah akan sentiasa bersama anda..jangan lupa Dia..dekatkan diri dengan Dia selalu..Jagalah Allah..Allah akan menjagamu..

    Tahniah!

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah, rezki mawar n family......

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah tahniah mawar!! yey! hepi 4 u!! :)

    ReplyDelete
  21. Congrats mawar!!=)

    ReplyDelete
  22. tahniah mawar...selamat hr raya buat mawar n fam

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah, i'm happy 4 u mawar!

    ReplyDelete
  24. tahniah mawar, saya tertunggu post awak utk tau progress interview tu, alhamdulillah..semoga terus melangkah kehadapan!

    ReplyDelete
  25. Tahniah Mawar! Semoga segalanya berjalan lancar dan sentiasa dimurahkan rezeki oleh Nya. Dikegembiraan ini mari kita sedekahkan Al Fatihah untuk Nafastari. Al Fatihah..

    ReplyDelete
  26. tahniah... alhamdulillah... harap bila sibuk akan kurang sikit kesedihan mawar...

    selamat hari raya... dalam duka Allah beri suka di bulan kemenangan ini.. Mungkin Allah tangguh selama ini untuk mawar mendekatkan diri dengan Nya di bulan rAMADHAN...bila tiba SYAWAL diberi oleh Nya kemenangan wallahu'alam... Dia lebih mengetahui....

    ReplyDelete
  27. Syukur Ya Allah seronok saya, mcm saya pulak yg dapat keje tu ;) Rezeki Embun dan Kekwa ni, alhamdulillah.

    ReplyDelete
  28. C0NGRATULATI0N...

    Sesungguhya ALLAH itu Maha Besar dan Maha Mengetahui segala2 yg terbaik buat makhluknya..

    Now..u g0t it..teruskan langkah demi masa depan 'benih2 cintamu'mawar..usah toleh ke belakang lagi.."fokus kepada hasil apa yang kita inginkan dibandingkan fokus kepada apa yang kita tak mahu berlaku".. ( pinjam ayat mawar )..

    Tc urself...s0 pr0ud with u..keep it up..kuatkan semangat dan jgn putus asa..dugaan2 mendatang byk lg yg menanti..especially dugaan di dlm dunia pekerjaan..harap NUR boleh adapt dgn tenang..

    ReplyDelete
  29. Salam mawar,

    Tahniah...syukur alhamdulillah...hepy for u dear..

    Sesungguhnya Allah perancang terbaik.

    Semoga success dalam segala apa yang dilakukan.

    Salam.. :-)

    ReplyDelete
  30. Tahniah mawar..semoga terus berjaya dan berjaya... good luck tuk test drive next week yer...

    ReplyDelete
  31. Salam...
    Alhamdulillah... Tahniah Mawar...
    inilah bukti ALLAH bersama mereka yang sabar...
    Semoga Mawar dan anak2 akan sentiasa dalam Keredhaan dan RahmatNYA...amin

    ReplyDelete
  32. sekadar menjadi silent reader.. but want to wish...CONGRATULATION....

    ReplyDelete
  33. alhamdulillah..tahniah kak mawar...

    ReplyDelete
  34. Alhamdullila...berkat kesabaran awak dalam kesusah dapat juga awak kerja yang diinginkan ...tertarik juga dengan ayat yang dilampirkan. semoga hari-hari mendatang memberikan sinar baru dalam hidup awak dan anak-anak.

    ReplyDelete
  35. alhamdulillah.. tahniah kak mawar!

    dalam setiap kepahitan dalam menjalani hidup seharian, insyaAllah akan ada kemanisan yg nikmatnya berkali ganda.. yg penting kita sabar, usaha dan bertawakal..

    all the best utk test JPJ!

    ReplyDelete
  36. Semuga Allah permudahkah segala urusan Nur dan anak-anak Nur. Amin.

    ReplyDelete
  37. alhamdulillah..

    tahniah mawar! :-)

    ReplyDelete
  38. tahniah mawar.....nor doakan kan mawar sentiasa kuat dan berjaya di samping anak2..... dugaan yag olah beri sentiasa anggap positif ya...tu bahagian mawar.. lain orang lain pula dugaan nya...tapi nor suka sangat bila entry kali ni ade smile....dari mawar.... gud luck n all the best buat mawar n anak2.....nor tau mawar kuat. luar dan dalam...klu tak mawar bukan mawar yg selalu update blog sekarang..harap kita boleh jd kawan ya

    ReplyDelete
  39. Tahniah mawar..saya doakan segalanya yg terbaik buat awak dan anak2 selepas ini..sesungguhnya yg berlaku itu pasti ada hikmahnya..
    ~azwa~

    ReplyDelete
  40. Tahniah Nur....semoga kamu bertambah kuat dlm meneruskan kehidupan di samping ank2.....Selamat Hari Raya.....

    ReplyDelete
  41. tahniah..

    sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.. (",)

    ReplyDelete
  42. tahniah


    yang paling penting , tempat kerja dekat dengan rumah .....

    ReplyDelete
  43. Alhamdulillah dan Tahniah buat Mawar. Akak tumpang gembira dgn berita ini. Perancangan ALLAH adalah yg terbaik

    ReplyDelete
  44. tahniah sebab sudah dapat kerja, semoga bertambah rezeki mawar, embun dan kekwa ^_^

    ReplyDelete
  45. congratulation my dear sis....a big thank to HIM.....ALLAH s.w.t

    ReplyDelete
  46. alhamdulilah untuk awak...semoga kerja baru ni permulaan rezeki dan kebahagiaan untuk awak dan anak2 awak..dan menambah keceriaan hidup awak sehari2..good luck kerja di tempat baru..

    betullah...kita sedih bila hujan berhenti, tp sebenarnye ade pelangi yang indah untuk kita selepas hujan..syukurlah..

    -kita selalu baca blog awak-

    ReplyDelete
  47. ALHAMDULILLAH!!! Allah ada aturan yg paling cantik!!!!Tahniah!!!Semoga selepas ini semua urusan dipermudahkanNya!!

    ReplyDelete
  48. Adik, yakinlah setiap langkahmu pasti ada Dia.. Syukur alhamdulillah.. :D

    ReplyDelete
  49. harap kak mawar berjaya dapat lesen keta tau.....

    ReplyDelete
  50. InsyaAllah permudahkan la perjalanan Mawar utk berdikari..myza memula amek lesen pun takut nak parking.tp kena yakin yg peting masa bawa kete tu,kita control the car bukan car cntrol kita.Ok mawar.u can do it.mudahan lulus!

    ReplyDelete
  51. Alhamdulillah, tahniah & selamat maju jaya!

    ReplyDelete
  52. Alhamdulillah, tahniah. All the best.

    ReplyDelete
  53. Tahniah!!!
    Allah permudahkan rezeki utk Mawar sekeluarga..
    mudahan lepas ni, awk lebih bsemangat ya..
    take care..muahs2

    ReplyDelete
  54. tahniah mawar. rezeki Allah ada dimana2. usaha, doa dan tawakkal insyaallah..semoga dipermudahkan semuanya utk mawar dan anak2..

    ReplyDelete
  55. tahniah dik.. teruskan melangkah.. mula2 mawar bertatih.. lepas ni mest mawar dah boleh berlari.. kalo kekwa bole jatuh bangun, kamu pasti boleh lalukan lebih dari itu syg.. Allah akan sentiasa beri barakah & rahmatnya kpd kamu.. InsyaAllah...
    masa kerja nanti, tumpukan & lebih fokus ye.. tak sabar nk dgr berita gembira dari kamu & anak2 dik.. :)

    ReplyDelete
  56. Syukur Alhamdulillah mawar..semoga Allah permudahkan segala urusan mawar Amin Amin Amin.. -k.fara

    ReplyDelete
  57. tahniah, mawar...kuatkan semangat untuk terus berjuang. Saya doakan Allah melindungi Mawar dan anak2.

    ReplyDelete
  58. alhamdulillah tahniah kak. eh sy 1981..so tahniah dik. Chayyunk ;-)

    Didoakn smoga dipermudah segala urusan dunia akhirat.amin ya rab.

    ReplyDelete
  59. hey my ofism8.. jmpe on this monday.. i'll teach u alot... :D

    ReplyDelete
  60. adik mawar, found ur blog last nite, alhamdulillah, Allah give u strength to go thru all these, insyaAllah u'll be a successful person, n ur kiddos will be proud of u, proud of having such a strong mum,

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days