Posts

Showing posts from January, 2012

Jom dengar sikit

Image

Kluang?heart attack kejap.....

Image
Salam semua,

pengumuman, pengumuman...

saya akan bernomad lagi... kali ni ke Kluang Johor pula... kuang kuang kuang...
dapat posting ke sana, tarikh lapor diri 1hb Februari 2012 ni.. huhuhu...
Kluang............ heart attack saya dibuatnya bila tgk screen nama "kluang" itu tertera,,,

Kuatkah saya? mampukah saya??
saya harus pergi juga demi masa depan anak-anak..
dan pastinya, saya bawa anak-anak saya bersama saya..
anak-anak tanggungjawab saya, dan ke mana pun saya pergi, anak2 harus bersama saya..

Deep down inside i'm soooooooo scared and fragile....
takut woooo..... nak duduk tempat orang yang saya tak biasa...
begitu adventerous...
okay, i'm a survivor...



alahai, duduk pakistan tu boleh pula kan? hahaha..
mana nak sama, dulu i ada hero hensem yang temankan i... eh bukan, i yang temankan hero i....
huuuuuuuuu...

help.... help....
heart attack!!!!!!!!!!!!!

tapi kan,,, ramai suggest kat saya suruh buat rayuan, tapi saya rasa, idea biras saya Kak Aisyah, sangat masuk …

Malu untuk mengeluh

Saya nak tulis blog.. tapi asal tulis je, padam semula.. asal tulis lagi, padam lagi.. haha.. kesudahannya, saya ambil jalan tulis macam ni je la ye.. merapu meraban je la... banyak benda nak citer kat sini... tentang kerja, tentang memandu, tentang anak2..
kerja saya yang pertama setelah saya bergelar graduan, adalah selepas hampir 2 tahun lebih grad.. hehe.. eh, paham ke saya kata apa ni? maksudnya, saya grad akhir tahun 2008, saya mula kerja tahun 2011.... perancangan Allah tu cantik molek je untuk kita.. dia beri saya masa untuk saya luangkan masa 24jam dengan suami saya, kerana Dia telah rencanakan perjalanan yang singkat di dunia ni untuk saya bersama dia.. namun inshaAllah.. perjalanan yang hakiki di akhirat nanti.. amin........
masa lepas grad, rasa terkilan juga tak dapat tunaikan hasrat mama dan papa nak tengok anak dia dapat kerja, tengok2 ikut suami duk luar negara, jadi surirumah je.. hehe... mama, papa, nur bukan jadi surirumah, tapi penolong pengarah rumahtangga! Sejak Ah…

2 minggu

esok last day saya kerja kat tempat kerja saya sekarang...hm, dan saya ada 2 minggu cuti sebelum lapor diri ke tempat kerja yang baru.. huhu...
berdebarnya, excited dan gemuruh juga!
sebabnya.. posting tak tahu lagi kat mana.. hari-hari tengok laman web, belum update lagi.. yang pasti tarikh lapor diri 1hb or 2hb Feb 2012 kat mana tu masih menjadi tanda tanya lagi.. huuuu...
sekarang tempat saya kerja ni dekat sangat dengan rumah.. tak sampai lima minit dah sampai..isi minyak kereta pun sebulan sekali je kot! hahaha.. punya la dekat kan.. ofis hour lak.. paling lambat balik kul 7... dalam 7.04 minit dah sampai umah.. ahahaha...
tapi kerja yang baru nanti...kat mana ye? pastinya jauh dari rumah.. tapi saya anggap ini sebagai satu langkah baru untuk saya lebih berani dan tabah... demi masa depan yang lebih terjamin di tempat yang baru, saya harus berani mengambil cabaran. harus berani dan yakin.. chaiyok mawar!  cewah... (motivasi diri sendiri, walhal debar..)
hmm.. dalam masa 2 minggu ni saya ada b…

Gemersik Kalbu

Siapa tengok cerita Gemersik Kalbu-TV3, pukul 7 kalau tak silap saya la..
Hm... si Ana tu sedih btul kan bila tunang dia meninggal...

berderau darah saya bila bila lihat part tunang dia eksiden, lepas tu dia menangis2 sepuas2nya..
sebab tiba2 memori hitam tu datang semula dalam fikiran saya...

"kak nur, doktor kata abang pa dah takde..."

perasaan yang sukar diungkap dengan kata-kata.. terasa bila berdiri,macam boleh jatuh, lutut tangan semua rasa macam nak tercabut... air mata berguguran tanpa di minta... jatuh.. dan jatuh.....bagai nyawa dicabut bersama...


"Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un. (bahawa sesungguhnya kita kepunyaan Allah dan kita akan kembali kepadaNya)"
datang seorang pemuda dan berkata kepada saya,
"adik, ingat baik2, sesungguhnya Kita datang daripada Dia, dan kita akan pergi kepada Dia juga... sedekah alfatihah banyak2 buat suami adik, inshaAllah... sekarang ruhnya sedang berangkat, doakan kesejahteraan dia ya, baca fatihah banyak2...tenangk…

Kakak dan adik

Image
Dari ayah kepada Kekwa (semasa kelahiran Kekwa)
Allahyarham W Ahmad Fadzil
Alhamdulillah! Selamat datang, wahai anak. Inilah dunia. Ingat, dunia ini hanya pinjaman, jangan terlalu berleka-leka di sini sebab kita semua akan ke sana. Anakku, kamu ada seorang kakak namanya Nadaa, bolehlah nanti bermain dengannya.
Embun dan adiknya Kekwa sangat baik, mereka dah pandai bermain bersama-sama sekarang. Bila ummi mandikan adik, Embun pasti mahu mandi bersama juga, dan dialah orang yang paling sibuk mahu menolong untuk mandikan adiknya...

Adik terkekek2 ketawa melihat telatah kakaknya. Si kakak suka buat aksi yang buat adiknya ketawa. geram betul tgk.. comel...

Si adik pakai pampers. si kakak pun nak tolong juga...
"nadaa nak pakai kan wawa... ummi jangan tolong ye..."
hahahaha.... si kakak memang bijak ... tapi umur dia baru 2 tahun ok!!

Ummi mengemas rumah, tiba datang seorang yang baik hati,:
"ummi, nadaa nak sapu...." dirampasnya penyapu dan dia pun menyapu...
errr....ummi…