Posts

Showing posts from 2015

Hikmah yang tersirat - v.1

Image
Sekarang baru sy mengerti...mengapa saya dulu ditempatkan di kluang... mengapa saya tak dapat cawangan berdekatan dgn rumah saya di kajang...mengapa sy belum duduk di rumah sndiri lagi...saya baru mengerti...

Sbb hati sy masih belum kuat melihat segala memori yg ada..kesan peninggalan barang..baju baju ahmad...foto keluarga yang begitu banyak diambil dan dicuci serta disimpan elok di dalam album... masih ada di dlm rumah ini... sungguh sy belum kuat... hati sy sebak..dan menangis di dalam... terlalu byk yg disimpan di sini.. bau perabot,carpet,brg keperluan menimbulkan rasa rindu..kenangan membeli bersama sama..masih segar!

Hampir 5 tahun berlalu... Allah latih saya untuk berdikari di tempat orang... jika saya berterusan di tempat yg sama..mgkin sy akan terus bersedih... Allah..terlalu byk nikmat yang telah Allah berikan padaku..nikmat Tuhan manakah yang hendak didustakan? šŸ˜¢šŸ˜¢šŸ˜­šŸ˜­




posted from Bloggeroid

Memori lipat kain

Sapa rajin nak tolong saya lipat kain 3bakul ni?
šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚

Nak maid lipat kain je... dah lipat tu letakkan dalam almari susun elok elok utk saya.. aaaaaaa...

#sayayangpemalassebenarnya
šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚

memori kisah lipat kain dgn mama ;

dulu dulu masa kecik mama selalu lipatkan baju pastu saya selalu tolong mama letakkan baju kat almari...

skrg sy dh faham.. mama penat sbnrnya.. keje seharian..tlg basuh baju kami..lipat baju..masak..semua dia buat...rasa mcm kalau lah sy faham perasaan dia masa tu..sy takkan susahkan dia buat semua benda...
huhuhu..miss you ma....

memori lipat kain dgn ahmad pula ;

seminggu lepas kawin..first time jejakkan kaki ke rumah ahmad di quarters imigresen terengganu...

masa tu cuma bawak beg pakaian... ahmad tunjuk bilik dan buka almari pakaian dia.. suruh sy letak baju dlm almari tu...

sy terlopong tengok almari tu sebab...
KEMAS dan tersusun sangat!! saya ingatkan sy lipat baju dh cntik..dia lipat lagi 1000x cantik!! baju macam kat butik baju... segan plak saya nak l…

Gives away Contest

Image
Ingin mengembara di bumi Islamabad,Pakistan?

Dengan hanya membaca buku. #diariseorangdiplomathikmahyangtersirat
anda akan merasa seolah olah anda berada di Pakistan juga..

Nah,saya belanja buku ini pada 3 orang yang bertuah!

#freegiveaway

Syarat2

1.Nyatakan kenapa anda ingin buku ini
2. Tag nama saya @nur mawar or @mawarnafastari di ig
3. Lastly,quote kata kata yg memberi semangat pada diri anda sndiri...

Pemenang yang banyak likes dan comments akan dapat hadiah buku dan smallgifts drpd saya..

šŸ˜šŸ˜šŸ˜šŸ˜

šŸŒ¹☀

posted from Bloggeroid

Portrait

Image
Fav picture

#5years ago...

Time flies eh?...

alhamdulillah... im happy in the past and present... may this happiness continued until the day of judgement...

True happiness is actually in you...how you look things into a better view and perspective..

šŸ˜šŸŒ¹☀



posted from Bloggeroid

Jam tangan madinah

Jam tangan madinah...

Jam yang dihadiahkan oleh encik suami satu masa dahulu semasa saya dan si dia ke madinah pada tahun 2010...

Sengaja dia membeli jenama yang sama dengan jam tangan ahmad ketika itu..nak sepasang la kononnya..nak matchy matchy nampak sweet sgt... šŸ˜šŸ˜šŸ˜šŸ˜˜šŸ˜˜šŸ˜˜

Sejak semalam jam tu hilang..puas saya cari di rumah..di ofis...hancur luluh rasanya hati jam hilang... jam yg beri kenangan manis padaku...masa tu rasa kena redha...sedangkan manusia yg kita sayang pun bukan milik kita..inikan pula jam yg cuma barang buatan manusia...peringatan kecil buat diriku...

rupanya saya tercicir di jalan raya..mujur ada yang jumpa dan siap buat pengumuman di emel ofis...

Masih berjodoh dengan jam tangan ni... syukur alhamdulillah...jam kesayangan ni...šŸ˜šŸ˜šŸ˜
posted from Bloggeroid

Embun dan tok mama

Semalam kakak menangis sungguh sungguh sbb rindukan tok mama...

Tok mama kawan baik kakak sejak kakak lahir smp la kakak umur 5 tahun...kakak tak ingat memori dia dgn ayahnya sbb dia masih kecil...hanya gambar yg mengingatkan kakak tentang ayahnya....

Tok mama pula..sepanjang kakak membesar...tok mama yang selalu di sisi...bila kakak merajuk dimarahi umi...tok mama dtg memujuk...bila umi kena kursus..tok mama datang menemani...bila kakak demam..umi takleh cuti...tok mama juga yang menjaga kakak....

Alahai..manakan tidak rindu hati si kecil ini...bertabahlah kakak....kakak juga request esok nak ke kubur tok mama...sblm ke kubur kakak nak tulis surat..nak bagi tok mama...kakak nak tulis....
I LOVE YOU TOK MAMA!!!šŸ’œšŸ’œšŸ’œ

šŸ˜¢šŸ˜­šŸ˜­šŸ˜­šŸ˜­
posted from Bloggeroid

Tersinggung dan menyinggung..maafkan saya

memandangkan fb note I tak jumpa button dia kat sini..so...terpaksalah saya menulis dengan panjang di status ini...

sebenarnya saya dah lama tak tulis blog sbb laptop sy problem.. jd mmg tersangat lama saya tak menulis luahan hati saya...

banyak yang tak terluah yang tak dapat saya simpan je dalam hati...macam dada ni dah berombak nak tsunami je rasa bila terlalu banyak benda disimpan di dalam hati...kadang dengan menulis saja saya dapat meluahkan segalanya...

kehilangan demi kehilangan orang yang tersayang saya rasai bermula dengan suami...ibu mertua..dan seterusnya ibu saya sendiri....dalam masa terdekat saja saya terpaksa melaluinya...tipulah kalu saya kata saya okay..saya tidak apa apa... hati mana yang mampu menanggung rindu pada yang tak mungkin kembali....

tapi bukan itu soalnya saya nak meroyan di sini... saya cuma ingin yang di luar faham... atau mgkin ambil iktibar... jangan lah kita selalu bertanyakan tentang bagaimana kematian itu berlaku... soalan demi soalan...yang tak …

KopiPeS 8intisari.blogspot.in/2015/08/siapa-yang-menciptakan-allah-pemuda-itu.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=Postcron.com&m=1

8 Intisari
"Siapa yang menciptakan Allah?" Pemuda Itu Menjawab .....


Ada seorang Atheis yg memasuki sebuah masjid, dia mengajukan 3 pertanyaan yg hanya boleh dijawab dengan akal. Artinya tidak boleh dijawab dengan dalil, karena dalil itu hanya dipercaya oleh pengikutnya, jika menggunakan dalil (naqli) maka justru diskusi ini tidak akan menghasilkan apa-apa...

Pertanyaan atheis itu adalah:

1. Siapa yg menciptakan Allah?? Bukankah semua yg ada di dunia ada karena ada penciptanya?? Bagaimana mungkin Allah ada jika tidak ada penciptanya??

2. Bagaimana caranya manusia bisa makan dan minum tanpa buang air?? Bukankah itu janji Allah di Syurga?? Jangan pakai dalil, tapi pakai akal....

3. Ini pertanyaan ketiga, kalau iblis itu terbuat dari Api, lalu bagaimana bisa Allah menyiksanya di dalam neraka?? Bukankah neraka juga dari api??

Tidak ada satupun jamaah yg bisa menjawab, kecuali seorang pemuda.

Pemuda itu menjawab satu per satu pertanyaan sang atheis :

1. Apakah engkau tahu, dar…

salam eidulfitri

raya....

rindu paling dalam...
memakai baju warna sedondon dengannya...
menatap wajah suami menjamu juadah raya..
bersalaman memohon ampun di pagi raya...
berjalan seiring ke masjid menunaikan solat sunat eidulfitri...
bersama sama menziarahi sanak saudara dan sahabat....

raya kini...
wpun rindu itu masih ada....
namun ku harus tetap ceria utk puteri puteri tercinta....
biar mereka merasa nikmatnya berhari raya...
bahagianya rasa menyambut syawal...
walau bagai nak pecah di dalam dada... menahan sebak yang tak terhingga.....

masa takkan kembali...
masa terus berjalan dan tidak akan menoleh ke belakang...
sekalipun hati rindu saat itu... masa tetap berjalan tidak menunggu...
hargai setiap detik indah yang hadir dlm hidup kita...dengan itu bahagia akan dapat dirasa sampai bila-bila...

salam eidulfitri...
semoga ramadan akan datang kita jumpa lagi...
posted from Bloggeroid

Stand UP NEVER GIVE UP

bila rasa sedih... ingatlah ada orang yg lebih sedih drpd kita...

apalah sangat kesedihan kita hadapi berbanding orang lain yg mungkin lebih besar masalah mereka...

sabar itu cantik,mawar....

bertahanlah...
berusahalah...
berjalanlah.....
meneruskan hidup kamu mawar...

teruslah berdiri...
mendidik amanah yang diberi..
memikul tanggungjawab sbg hambaNya..

mawar..
usah layu..
teruslah mekar dan mewangi..

stand up..never give up
be bold and strong

amin


posted from Bloggeroid

semangat!

ujian lagi dan lagi...
diuji..teruji.. menguji...

ingat syurga tu free?
ayuh,bersemangatlah kita tempuh ujian...

anak merindu ibu

ma.. nak makan apa...

ma.. nak masak apa utk berbuka hari ni .

ma.. nak pergi surau ke...

ma... bangun.. sahur....

ma..larat ke puasa hari ni...

ma... jom kita gi beli baju raya.. cari baju kurung ....

ma... nak kasut ke...

ma... nak beli kuih apa....

ma... nak pegi kedai ke....

ma... makanlah sikit...

ma... jangan la makan manis manis sgt...

ma... kena makan byk..baru ada tenaga...

ma...nak balik terengganu tak...

ma... nak pegi mana minggu ni...



ma..... rindu nak panggil mama...
posted from Bloggeroid

suami soleh saya

Image
sudah bertahun lamanya ahmad meninggalkan kami...

namun saya masih berbicara mengenainya... bercerita tentang kebaikkannya... dia juga manusia biasa... ada kekurangan dan kelebihan.. tapi suka saya ceritakan tentang kebaikkannya saja.. kerana itu akan membuatkan saya bahagia...

kenang yg baik baik saja..
fikir yang elok elok saja..
hati akan turut bahagia sama..
:-) :-) :-)

**saya tidak pandai mengenai sirah...tapi saya selalu terfikir mengenai isteri Rasulullah s.a.w...Saidatina Aisyah r.a.... pemergian Rasulullah... tidak melemahkan dia... malah membuatkan dia meneruskan perjuangan Rasulullah... semangat itu yg kita harus contohi... keperibadian yg begitu yang saya ingin ikuti...

««««««««««suami soleh»»»»»»»»»»»»»»»

suami yg selalu tolong anda jaga anak anak anda..
suami yg tidak kisah menukarkan lampin dan mandikan bayi anda..
suami yg sanggup pegang anak bila berjalan jalan di shopping mall...dan membiarkan anda shopping dengan senang hati...
suami yang tak kisah pinjamkan badann…

Dilamar pada tahun 2013

wah.. caption tajuk.. suspen kan?!

tahun 2013 lepas...
pernah dilamar oleh syarikat penerbitan majalah untuk menulis artikel di ruangan majalah mereka....

hehehe...
tanpa ragu ragu saya terima untuk menulis di ruangan tersebut...
sebenarnya saya tak pasti dh publish ke belum sbb penerbit tak pula bagi saya copy dan saya pun tak pernah beli majalah mereka... hehe...

tapi apa pun..siapa yg pernah membaca ruangan tu dulu..saya harap dapat sedikit sebanyak membantu mereka yg supermom seperti saya meneruskan kehidupan.....

pandang ke depan..
dan teruslah berjalan....
meneruskan kehidupan


««««««««««««isi artikel mawar sempena hari ibu tahun 2013»»»»»»»»»»»»»»»»»»


Namaku mawar, aku punya seorang suami yang aku rasakan seperti dia adalah nafas hidupku, matahari yang menyinari kelopak kehidupan seharian ku. Aku menggelarnya “nafastari”.Kami bertemu di sebuah universiti yang kami belajar bersama-sama dan akhirnya membawa kami ke jinjang pelamin.

Setelah setahun kami berkahwin, kami dikurniakan…

sel otak berhubung :embun yang sulung

Image
soalan nadaa hari ni: 15052015




nadaa: umi.. kenapa motor mcm basikal umi?

umi : er.... (camne nak jawab ni... )

nadaa: umi.. kenapa?

umi : em..cubalah tanya soalan yg lebih logik utk umi jawab...

nadaa : em...jawablah umi... kenapa motor mcm basikal? (sgt curious)

umi: sbb motor kan kecik...(jawapan asal jawab... huhu)

nadaa: oooooooo.....

(em..nasib baik dh tak tanya dh....dah puas la tu dpt jawapan...adoi..nak kata minum susu enfagrow... dah empat tahun lepas... masih lagi sel sel otak berhubung..kenapa ini..kenapa itu....)

#kisahumidannadaa



posted from Bloggeroid

home sweet home

Image
seronok rasanya dapat kembali ke rumah sndiri... ke rumah yang dibeli orang encik suami satu masa dahulu.. rumah yang kami sama sama impikan utk bina keluarga kecil kami bila pulang ke tanah air...

kita manusia hanya merancang..Allah yang menentukan..kehidupan dan perjalanan kita... siapa sangka akhirnya aku dan anak anak saja yg duduk di rumah pusaka ini...

urusan tadbir rumah ini boleh dikatakan 70% sudah diuruskan..tinggal pihak pemaju utk memberi geran dan seterusnya tindakan faraid pula akan aku uruskan... segalanya berjalan dgn perlahan namun alhamdulillah masih dipermudahkan jalannya....

harta dunia bukan milik kita.. sekalipun kita kata kita berusaha utk memiliki sesuatu harta itu.. jika Allah nak ambil semula.. bila bila masa saja kita akan hilang semuanya... begitu juga harta yg tidak disangka.. kadang kita tidak berusaha memilikinya.. namun Kehendak Allah memberikan kepada kita..

sebagai manusia yg diberi kelebihan akal... kelebihan hati... kita lah yg harus memainkan pera…

Journey of Mawarnafastari

Image
blog archive...

its been 7 years...blogging about my up and down of life...
from newly wed, journey of carrying first baby, journey in exploring new culture and cities, journey of carrying second baby,
journey of a mother, a wife and suddenly became a widow..

a journey of hopeless single mother trying to survive with two daughters that still young..
journey of planning a new life, new job, new environment
journey of a women struggling to learn to be independent..

yup, its my journey,

mawarnafastari

** hooray thanks to google for creating a site that everyone can write... everyone can be a writer of their own life...
everyone can inspire people by sharing their thoughts and journey..


sambungan wishlist dulu kala

sambungan entri saya pada tahun 2013 lalu,
wishlist 2013
wishlist part ii
:))
tahun tu cuma ada dua je wishlist nak buat..
1)nak confirm jawatan, 2)nak bawak anak anak dan mama travel ke sabah
which is tak semua yang kita impikan kita akan dapat.. tapi tak salah untuk kita terus berangan angan dan berusaha ke arah apa yang kita angankan itu..
yes, alhamdulillah, 
1) sudah tercapai, rezeki Allah beri, sudah sah jawatan, maknanya punya pekerjaan tetap 2) perancangan Allah yang terbaik, kita cuma merancang, yang tentukan hanya Dia.. impian tak terlaksana, mama Allah jemput pulang dulu, tak sempat nak bawa mama jalan jalan ke sabah, tgk rumah abg sulung saya.. maafkan nur ma... :(
memang teringin sangat nak bawa anak anak jalan jalan tgk dunia.. tgk budaya orang.. biar mereka belajar dan tahu bahawa dunia ni luas, byk ragam dan byk cerita namun terselit banyak hikmah bagi yang ingin memahami....
selepas pemergian mama, saya rasa kosong.. rasa sedih hanya Allah saja yang tahu.. hilang tongka…

Sakitnya tuh di sini

rasa kosong...

rasa hilang..

hilang teman berbicara..

teman meluah perasaan..

teman membebel dan risaukan saya...

rindu masakan mama..

rindu semuanya tentang mama...

"sakitnya tuh di sini.." di dalam hati... di ruang paling dalam

memendam kerinduan yang berpanjangan...

al fatihah buat mama...






Pendaftaran darjah satu untuk Embun

Image
Sekejap je masa berlalu kan?
pejam celik, embun dah berusia 6 tahun.. ye.. enam tahun!!
bermakna tahun depan Embun Darjah Satu.
nak sekolah dimana, bagaimana nak ke sekolah, persiapan sekolah, semuanya kena buat sekarang...

tahun lepas ramai duk sibuk nak daftar anak, saya plak duk sibuk nak pindah dari kluang ke shah alam. Jadi permohonan online tahun lepas, saya tak sempat nak buat.
Terpaksa buat tahun ni, alhamdulillah, masih ada ruang lagi di sekolah yang saya inginkan.

Zaman sekarang, zaman IT, semuanya di hujung jari!

buat parents yang baru pertama kali nak daftar anak sekolah di selangor, sekarang ni sistem pendaftaran dah online.

boleh tgk web ni


pendaftaran murid tahun satu 2016/2017
lepas daftar online, kena pergi sekolah yang kita nak daftar tu dalam masa 14 hari, lepas tu, tgu semakan PPD plak, lepas tu pegi semula sekolah,lepas tu saya tak tahu.. hehehehe.. sekian, setakat tu je saya tahu, yang mana dah berpengalaman daftar anak, sudi sudikanlah share pengalaman dgn saya y…

Suamiku encik perfect 10?

Image
memandangkan esok hari cuti , so its movie time for me... dah lama juga tak layan movie cintan cintun ni.. kebetulan ada org dah dowload, so saya pinjam la dan tgk kat umah... movie time and dinner time with dominos delivery.. yay!

sambil layan movie tu, sambil tu juga duk kunyah pizza extra cheese.. anak anak bergumbira lah dapat makan special skit hari ni..

okay, back to our topic... cerita suamiku encik perfect 10




movie ni adalah movie adaptasi novel...

sejujurnya saya rate cerita ni 2 out of 5 sahaja.. why??
saya tak nampak cerita ni bagus untuk masyarakat.. cerita cinta remaja yg bukan halal, pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan, watak hero tu sbnrnya pada mulanya bukan suaminya pun, berlakon dan berlagak seperti suami isteri, tidur dalam satu bilik, oh apakah? apakah yang cuba penulis ini sampaikan? lelaki yang perfect itu sanggup menjual maruah dgn tidur dalam bilik perempuan yang bukan sah menjadi isterinya? maafkan saya sesiapa saja yang tidak setuju pendapat saya, say…

Kembali Menulis..

Salam,

rindu saya tak?

hehe, lama tak post entri kat blog ni, sian blog ni dah bersawang.. penuh habuk.. bertahun agaknya tak post .. sebelum ni copy paste je post daripada fb...

terlalu banyak cerita yang nak dikongsi.. cerita yang tak dapat dikongsi.. saya akan bayar semula cerita cerita yang saya tertinggal untuk saya ceritakan di sini...

agak lama menyepi blogging sebab laptop yang sudah berusia 7 tahun mula meragam, mula buat hal, lambat , tapi masih boleh berjasa.. cuma kurang digunakan... sekarang, alhamdulillah, sudah punya ganti, moga dapat lah saya update blog selalu...

jumpa lagi...


DUPDAP DUPDAP hati kiter...

tak dinafikan rindu setiap hari kat dia..

ada ke rindu tiap tiap hari?.. huhuhu

smlm jmp dia dlm mimpi.. berdebar debar plak rasa tgk dia.. berdiri segak dan kacak..

lama tak jumpa..

ya Allah.syukur ,dpt jgk jumpa dia kejap.. perasaan itu masih sama...

 tetap 'dup dap dup dap'.. bila jmp org yg kita cinta.

šŸ˜šŸ˜šŸ˜šŸ˜šŸ˜šŸ˜€šŸ˜€šŸ˜€šŸ˜€šŸ˜€

#rinduseorangisteri
#kasihituAllahberi
#hatikitaAllahygjaga

Bisikan akhir buat mama

sbnrnya saya rindu dua orang kawan baik saya...

saya rindu mama saya Wan Maziah Ahmad
saya rindu suami saya Allahyarham W Ahmad Fadzil...

masa mama kat icu... waktu dia nazak...buih buih darah yg keluar dr mulut mama... sama seperti buih darah yg keluar dr mulut ahmad waktu ahmad nazak....hidung mama berdarah....hidung ahmad juga berdarah...

firasat hati merasakan saat kematian makin hmpir... perlahan lahan sejuk di kaki merebak ke seluruh tubuh.. debaran hati makin kuat... sedihnya Allah saja yg tahu...

saya dekati mama ditepi telinga mama...

"mama... syurga itu indah.. indah sangat... seronoknya mama dpt jumpa Allah... mama kena seronok tau... untung dapat jmp Allah dulu..."

dan saya terus membacakan kalimah

Ų£َŲ“ْŁ‡َŲÆُ Ų£َŁ†ْ Ł„Ų¢ Ų„ِŁ„َŁ‡َ Ų„ِŁ„َّŲ§ Ų§Ł„Ł„Ł‡
ŁˆَŲ£َŲ“ْŁ‡َŲÆُ Ų£َŁ†َّ Ł…ُŲ­َŁ…َّŲÆًŲ§ Ų±َّŲ³ُŁˆْŁ„ُŲ§Ł„Ł„Ł‡

.............................................

em.

cnt type much...
ada sesuatu yg menyesakkan dada dan kerongkong...
it jst tht i need to write..
melontar yg terbuku.. yg sakit itu harus dike…

Bulan bertukar, hari berganti, tahun berubah

(2011)

bila org tnya..
"anak umur brapa?"

kakak setahun lebih...adik baru 3 bulan...

(2015)

"anak umur brapa?"

kakak dah 6 tahun... adik tahun ni 5 tahun...
šŸ˜ŠšŸ˜ŠšŸ˜ŠšŸ˜Š

alhamdulillah....doa drpd anda semua dan kehendakNya.. anak anak membesar dengan sihat dan ceria... jgn pernah putus doakan kami ye... takde apa pun kita punya... Allah punya semuanya... hati kita tenang.. hati kita tabah... semua Allah yg beri...

 tugas kita ---->doa,usaha dan tawakkal...

FIGHTING!! aja aja!!!

šŸ˜™šŸ˜™šŸ˜™

MONOLOG mawarnafastari

Image
saya lah ayah...
saya lah ibu..

saya sayang mereka kerana Allah..
anugerah Allah.. pinjaman Allah.. amanah utk saya...

sentiasa ingin mereka bahagia
membesar dgn ceria seperti anak anak lain...

teruslah berdiri dan berusaha wahai diri ini..
teruslah bahagiakan anak anak yatim ini wahai diri...
teruslah mendidik dan mengasuh mereka sedaya upaya diri ini...

semoga hari Esok itu indah utk kita semua.. kerana..

SABAR ITU CANTIK,Mawar









Gaduh - gaduh sayang

Image
gagal mengawal amarah...
saya dan kamu..
hari hari mesti gaduh..
geram sungguh.. ada saja nak bg darah naik...

akibatnya...
tanganmu luka dikapit pintu..
hatiku menangis sesal kerana terlalu keras dgnmu..



SAHAJA AKU JATUH CINTA -part 2

habis jugak baca buku
SAHAJA AKU JATUH CINTA karya Bonda Nor..

tiba mata ni macam masuk habuk lak bila masuk bab bab terakhir buku ni ..

mmg saya jatuh cinta pada

 1)cerita yg cuba disampaikan oleh penulis

2)sirah agama yg dikongsi dalam bentuk santai di dalam penulisan beliau

3) kebergantungan sepenuhnya kepada qada dan qadar oleh keluarga ammar

4) cara pemikiran watak 'hajar asma' di dalam novel ini.. begitu mempesonakan kerana sifatnya yg lembut tetapi tegas dan berpendirian.. seorang isteri yg tabah dan sangat penyabar.. seorang menantu yg memahami dan penyayang.. seorang ibu yg sporting dan bersifat pendidik..

subahanallah...alangkah seronoknya jika dapat berperibadi spr hajar asma.. mencontohi serta meneladani peribadi isteri isteri rasul dalam kehidupan seharian...

membaca buku biarlah buku yg ada isinya.. ada manfaatnya pada kehidupan kita seharian.. buku ini byk pengajarannya.. bukan buku novel cinta biasa... tetapi novel cinta luar biasa!

bonda nor, tq ya sudi kongs…

Review buku : SAHAJA AKU JATUH CINTA - PART 1

sedang menghadam buku tulisan bonda nor...
"sahaja aku jatuh cinta"
jujurnya saya sbnrnya kalau baca novel atau buku mesti laju je nak habiskan... dalam masa saya dapat buku ni.. saya juga telah menghabiskan buku "cukupkah wang anda" karya puan rohani..
kenapa bila baca buku bonda nor saya akan mengambil masa yg lama? bukan kerana bukunya bosan... bukan tidak menarik.. malah TERLALU MENARIK sampai saya sayang nak habiskan.. setiap bab penuh dgn isi ,ilmu dan sirah! rugi jika saya hanya membacanya dengan sekali lalu sahaja.
saya akan menghadam kisah kisah di dalam setiap bab buku ini.. bukan jalan cerita yg saya cari dalam buku ini.. tapi ilmu yg cuba disampaikan saya cuba gali dan ingati... saya bukan orang yg suka baca buku sejarah agama... tapi melalui tulisan di dalam buku ini.. saya amat tertarik dgn sirah agama yg cuba disampaikan...
baru separuh buku saya baca.. masih ada separuh lagi saya akan terokai... subahanallah.. segala ilmu dan bakat yg Allah beri pad…