Posts

Showing posts from May, 2013

Infinity

Suka saya ingatkan kata2 ini pada sahabat semua...dan juga pada diri saya sendiri

Cinta pada bunga, bunga akan layu

Cinta pada manusia, manusia akan mati

Tapi cinta pada Allah adalah

Cinta yang kekal abadi

Dalam kehidupan kita selalu diberi pilihan... terserah pada kita untuk memilih yang mana...
"option" yang diberi terlalu luas bagi manusia,, setiap orang... tak kira kecil, besar, tua atau muda...
hidup je, mmg kena buat pilihan...

paling simple, nak makan apa untuk hari ni?
pilih ikan? udang? ayam? atau tak mahu makan pun boleh!
semua tu kan pilihan yang kita semua ada....

macam tu jugak kehidupan...

apa yang saya lihat,.. apa yang saya belajar... apa yang saya dapat, selepas  sejarah hitam itu adalah suatu 'hikmah' yg sukar saya ceritakan, namun  mungkn  saya telah dan  sedang terjemahkan dengan tulisan2 saya di laman blog ini..

******************************************************

Saya memilih untuk bangun demi anak-anak saya... saya memilih untuk teruskan kehidupan walaupun…

Suprise from embun and kekwa

Image
Samapi je rumah, Embun terus keluarkan sekeping kertas merah jambu..

ummi, ni kakak buat kat sekolah tadi..

"untuk ummi.." kata Embun





awww... sangat terharu... rasa nak menitik air mata ni lihat gmbar kami bertiga yg dilukis comel oleh embun... dan kekwa  (dgn bantuan cikgu lah!)


 UMMI SAYANG ANAK-ANAK UMMI KERANA ALLAH TAALA.. :)

Roti Nan di Restoran Jamilah

Petang tu saya dan anak2 singgah makan di restoran mamak.. nama restoran tu si Jamilah.. kami order roti nan, ayam tandoori , roti canai kosong untuk Embun dan aiskrim untuk si kekwa...

Sebenarnya saya berniat nak puasa pada hari tu, tapi tertewas dek terlalu penat bekerja time'peak hour',maklumlah 30 April.... balik kerja, terus ambil anak2 dan ajak mereka makan di restoran. nak masak dah tak larat.. ;p

sedang sedap menikmati roti nan bersama ayam tandoori, tiba2 Embun berkata,

"ummi, kakak sakit perut, nak pegi tandas..."

alamak, embun tak pakai pampers, nak pergi tandas plak? nak tinggalkan adik sekejap siapa nak jaga?, makanan kalau dibiarkan nnt orang kedai kemas pula...akhirnya saya mengambil keputusan untuk bungkus sahaja makanan yang belum habis dinikmati itu.. sob sob... dan terus ke tandas bagi Embun menyelesaikan hajatnya.. dan adiknya Kekwa, ikut sekalilah! takkan nak tinggal dia sorang2 kan...

dan bila sampai je rumah, ummi buka makanan yang belum habis …