Posts

Showing posts from May, 2010

Cotton lagi!

Image
Atas permintaan ramai sekali lagi cotton ditawarkan, anda boleh menempahnya secara online sekarang! Walaubagaimana pun, tawaran ini hanya dibuka kepada rakan-rakan dan saudara-marakepada Mawar Nafastari & Nafastari sahaja. Harap maklum.

Tempahan boleh dibuat di ruangan comment di bawah. Siapa cepat, dia dapat! Tempahan dijangka akan tiba di Malaysia pada pertengahan JUNE 2010. Fabrik yang telah ditempah akan disahkan oleh kami dan akan segera ditandakan sebagaibooked(instead of available). Bayaran boleh dijelaskan semasa barang diterima nanti.

Kurta = baju tradisional Pakistan, juga boleh dibuat baju kurung.
Syarwal = seluar, juga boleh dibuat kain untuk baju kurung.
Dupatta = selendang besar, ukurannya sama besar dengan fabrik bahagian Kurta.


COTTON PAKISTAN

040 (booked- sofiah)
3 pcs (Kurta + syarwal+ dupatta) RM55.00


041 (available)
3 pcs (Kurta + syarwal+ dupatta) RM95.00


042 (booked- sofiah and aifa)
3 pcs (Kurta + syarwal+ dupatta) RM50.00


043 (available)
3 pcs (Kurta + sya…

Tempah Cotton & Chiffon Sekarang!!!

Image
Cotton kembali dan kali ini bersama-sama dengan chiffon, anda boleh menempahnya secara online sekarang! Walaubagaimana pun, tawaran ini hanya dibuka kepada rakan-rakan dan saudara-marakepada Mawar Nafastari & Nafastari sahaja. Harap maklum.

Tempahan boleh dibuat di ruangan comment di bawah. Siapa cepat, dia dapat! Tempahan akan tiba di Malaysia pada pertengahan JUNE 2010. Fabrik yang telah ditempah akan disahkan oleh kami dan akan segera ditandakan sebagaibooked(instead of available). Bayaran boleh dijelaskan semasa barang diterima nanti. Terima kasih, selamat menempah! ;-)

Kurta = baju tradisional Pakistan, juga boleh dibuat baju kurung.
Syarwal = seluar, juga boleh dibuat kain untuk baju kurung.
Dupatta = selendang besar, ukurannya sama besar dengan fabrik bahagian Kurta.


COTTON PAKISTAN
020 (booked by Emma)
3 pcs (Kurta + syarwal+ dupatta) RM75.00



021 (available)
2 pcs (Kurta + syarwal) RM40.00



022 (available)
2 pcs (Kurta + syarwal) RM40.00



023 (bookedby Sofiah)
2 pcs (Kurta + syarwal)…

Facebook, Youtube khatam!

Pakistan telah block laman web Facebook, Youtube ..
sila lihat ini

Hm, nampaknya makin rajinlah saya update blog!
takde keje lain dah...

Breastfeeding comes naturally

Entri khas buat kawan2 yang bakal bersalin dan yang sudah berkahwin dan akan punyai anak nanti.. :)

Alhamduillah hampir setahun sebulan umur Embun dan Embun masih menyusu badan.. Pada mulanya, atau lebih tepat untuk saya katakan, sebelum bersalin, saya tidak punyai apa2 idea macam mana nak menyusukan anak, macam2 dalam fikiran saya.. "sakit ke?" "malu la.." "ada banyak ke susu?" "macam mana kalau dia tak nak minum?" "macam mana cara yang betul?" "berapa lama harus saya menyusukannya?" "bila baby ada gigi dia gigit ke?"

Semasa saya di hospital kerana Placenta Previa, kadangkala kakak2 yang sebilik dengan saya akan menasihatkan saya supaya nanti bagilah susu badan, banyak khasiatnya dan tak perlu takut2 sebab ianya datang dengan sendirinya..

Apa yang penting, sebelum nak menyusukan anak, 1. pastikan kita cukup makan dan minum air masak banyak 2. amalam memakan kurma semasa mengandung dan selepas bersalin amat membantu penghasilan…

Kesayangan baru

Image
Salam all..
Lama sudah aku tak merapu dalam blog ni.. dan lama jugak aku tak menekan keyboard laptop ni.. Sejak laptop ni buat hal.. (erk, sbnrnya dh lama)... aku jadi malas nak update blog dan upload gambar... Laptop ni kepunyaan encik suami.. tapi most of the time kat rumah akulah yang guna.. hihi.. tapinya laptop ni dh nazak.. kadang2 tengah surf tetiba dia boleh mati dengan sendiri.. memang sangatlah menguji kesabaran.. huk...
Sudah lama jugak lah aku tak ber'Skype' or video cam - YM dengan famili di Malaysia di atas sebab laptop ini nazak.. Perancangannya kami nak ganti dengan laptop baru bila balik bercuti kat Malaysia nanti.. erk, bila la nak balik ek?? .. emmmm....
Disebabkan aku dh tak sabar dengan laptop ni.. aku pun beriya2 membodek encik suami yang hensem (haha,masih membodek!) untuk belikan aku laptop yang lebih portable atau lebih dikenali sebagai 'ipod touch'.. hehe.. akhirnya impian aku mempunyai 'ipod touch' tercapai jugak... memang user frenly b…

Bohot Syukria! :)

Image
Terima kasih kepada Ummi Anas diatas pemberian AWARD ini :) *wink* wink*
DanAWARD di bawah ini diberi oleh Puan WahidaTerima kasih ya kamu ber dua! Terharu saya..
So i passed this award to:Nafastari Shila Jeli Aliah Areej Makcu Afzan Azrina Syahin Hanees 7 Things about myself:i love chocolate addicted to 'Nescafe' ketam will always be my favourite food employed by mr husband.. LOL expecting for another baby.. :) like to travel very garang 'ummi' hehee