Posts

Showing posts from 2008

Celebration

Alhamdulillah, hari ni 18Dhulhijjah1429, bermakna dalam tahun Islam genap setahun usia perkahwinan aku n encik ahmad.. Aku pernah menyuarakan hasrat untuk menyambut ulangtahun perkahwinan mengikut tarikh Islam.. dan semalam aku pun beriya2 memberitahu encik ahmad,

aku : awak, esok genap setahun kita kawin, esok 18 Dhulhijjah! kita celebrate nak?
en. ahmad : Celebrate? nak kena celebrate ke? celebrate tu macam mana? i kena buat apa? beli kek ke, bagi hadiah ke?
aku : hm.. (dgn nada hampa)

dan sebelum tido semalam, aku sempat lagi nak convince encik ahmad, buat celebration, jadi aku pun kata

aku : kita gi makan kat tempat lawa yang kita tgk hari tu nak? dekat gong kapas
en ahmad : bukan gong kapas la, tok jembal..
aku : ha, tok jembal (dgn nada excited)
en ahmad : em.. i malas la, don't feel like going out...
aku : hm... (hampa lagi)

aku teringat pula waktu birthday aku tahun ni.. bulan ogos yang lepas, waktu tu aku nye birthday, en ahmad ada study group, jadi aku temankan dia nak ke rumah ka…

Nervous breakdown

pagi tadi dah pergi interview kerja tu...

well, i would say... TAK BERJALAN DENGAN LANCAR!( aku la kata), result belum tahu lagi. next week dia bagitau

huhu.. i should do more study.. tak sangka plak banyak soalan2 pasal accounting etc... soalan bertubi2.. ada yang aku dapat jawab, ada yang tak.. hmm... ntahla, harap tak dapat la kerja kat sana.. scary je tempat tu.. meja kosong je, tinggal sorang je dalam pejabat tu. yang lain2 outstation..

takpe2, aku akan cuba cari kerja lain plak la.. hehe..

kepada kawan2 yang tgh nak apply 'big four', better baca buku FRS tu (betul kata Alina, tapi malangnye buku FRS aku kat shah alam.. ) em, nak tahu soklan apa yang manager tu tanya kat aku?
what do u understand about auditing?what kind of requirement do the company have to follow??what are the difference of PERS and FRS?do u study MASB and FRS in the university? Describe which FRS u study?FRS 3, explain..Difference btwn operating lease and finance leaseWhat do u know about taxation, tell me …

Nervousnyeeeee!

Next week buat pertama kalinya dalam sejarah hidup aku, aku nak pergi interview kerja..
berdebarnya!!!!!!... rasa sgt2 gemuruh.. nak cakap ape ek nanti.. huhu..
dulu selepas SPM, aku pernah berniat nak kerja, tapi tak jadi kerja sbb parents aku tak percaya yang anak bongsu dia nak kerja.. haha.. tup2, anak bongsu ni la yang kahwin dulu.. huhu

2 minggu lepas aku ada anta resume through emel kat satu syarikat swasta.. aku saje2 je la gatal tangan ni anta resume ke syarikat tu walhal aku tau keje kat situ sgtlah mencabar.. Alhamdulillah, tak sampai seminggu, aku dapat call dari syarikat tu.. so, next week aku kena gi temuduga kerja tu.. huhu.. doakan aku ye kawan2...

tapi kadang2, aku jd tak yakin orang nak amik aku kerja sbb
layak ke pregnant women kerja? maksud aku, baru nak memulakan kerjaya..aku tak pandai drive, lesen pun takde lagi, mungkinkah mereka nak ambil aku kerja? yela, kerja yang aku mintak ni byk kena travel, aku mintak audit department.. jd byk kena turun padang assess syarika…

Alhamdulillah..

Alhamdulillah...

setelah 1 setengah tahun di matrik uia,
4 tahun di uia gombak,
finally.. i'm DONE! yeay.. officially graduated from International Islamic University Malaysia.
THANK YOU ALLAH... i just can't stop smiling when i knew my final result.. well, not so pandai or excellent.. but Alhamdulillah, i managed to get 2upper class for Accounting student.. yeay!!! itu dah cukup memadai bagiku.. dan paling happy the killer subject for Accounting student in IIUM which is 'Seminar in Cost and Management Accounting', i got B-!! yeay! even it is B-, kira dah ok sgt sgt sgt sgt dah.. i takut i fail jek subject tu.. skali lagi syukur Ya Allah, saya lulus!~!!!!!

lalalalala.. it makes me wanna lalalalala....~
:D

My Favourite Puding!

Sharing is caring.. tak gitu? so i nak share my fav puding recipe dgn u all.. sedap! tak tipu tau... jom, cuba.. ni resipi dia; Puding Laici 4 biji telur ayam 1 bungkus agar2 1 1/2 gelas gula pasir 6 gelas air 1 tin laici - suku diblend, lagi suku di potong2 sedikit isin vanilla 1 tin susu cair Cara2nya..agar2 direndam dahulu apabila agar2 dah lembut, masak agar2 dgn air 6 gelas hingga didih masukkan gula pasir hingga masak sambil tu, pukul telur putih hingga naik jd putih betul2, ala2 buih buih gitu.. sambil tu juga, kacau merah telur, air laici yang diblend dan potong serta susu cair hingga sebati dalam satu mangkuk bila mendidih, baru masukkan merah telur @ kuning telur yang dikacau sebati bersama susu cair dan laici ke dalam periuk dah didih, tutup api dan cepat2 masukkan putih telur yang dipukul smp putih tu.. masukkan dalam peti sejuk siap!!!*nak kacau putih telur tu, guna mixer senang naik skit buih dia.try it, u'll like it!:)

Recipe...

Image
Hi!.. semenjak duduk rumah ni, mawar asyik buka TV Asean Food Channel (AFC) aje
Disebabkan terpengaruh dengan rancangan itu, kali ni mawar nak share resipi sikit..
baikla tuan2 dan puan2, hari ini kita masak ayam masak kurma ok?
nak tahu bahan2nya?...

Ayam masak kurma




rempah kurma - 2 packetbawang merah - 6 ulasbawang putih - 3 ulas halia- sebesar ibu jari anda, bukan baby anda.. hehe ayam ubi kentang - 2 biji lada hijau - dibelah dua buah pelaga - 4 biji cengkih - 6 biji kayu manis - 1 1/2 tin susu cair limau nipis - 2 biji garam cik aji..... hohoho...
Cara2nya... letak kuali atas dapur gasbubuh minyak sedikit panaskan minyak..tumis rempah kurma (oh ye, rempah kurma itu harus diletak air sedikit ya..)dah garing rempah tu, masukkan bawang merah, putih dan halia yang ditumbuk atau di blendapabila dah naik bau, masukkan air sedikit.. (jgn banyak sangat tau)apabila mendidih, letak ayam dan ubi kentang serta lada hijaukemudian, bubuh cengkih, pelaga dan kayu manismasukkan *tairu apabila mendidihgaram dan c…

Di Kala Hujan

Sekarang musim hujan... bila hujan turun..

aku jd pemalas..rasa nak tido je...cepat lapar pun ye.. (lg best dapat minum air panas2, makan pisang goreng panas.. yummy)satu keje pun tak menjadi... duk beku atas sofa je.. heherasa sepi.... sepi aku sendiri... huhuapa2 la sewaktu dengannya...

Tok Bidan

Sabtu lepas aku ke kampung suamiku di chalok, terengganu. Kami mengunjungi rumah nenek saudaranya yang di panggil 'Tok Su Mek Cik'... Semasa aku sampai di rumah Tok Su, ibu mertuaku memberitahu Tok Su bahawa perut aku merah2 dan gatal... kemudian Tok Su melihat perutku. Waktu it aku tidak tahu pula yang Tok Su itu adalah Tok Bidan... Tok Su menyuruh ayah mertuaku mencari limau nipis utk dibuat ubat. Aku sangat terkejut dan takut waktu itu. Maklumla, bagi aku Tok Bidan hanya wujud di televisyen dan mungkin hanya orang dulu-dulu kala aje yang berjumpa tok bidan. huhu...

Tok Su menyapu minyak ke atas perutku dan kemudian aku disuruh mandi air limau yang dibaca ayat2.. huhu.. Semasa itu aku sangatlah segan dan takut sbb aku diurut2 dan dimandi oleh orang yang aku tak berapa kenal. Terasa nak tergelak pun ya juga kerana aku tidak percaya yang aku berjumpa dengan tok bidan! bagiku ianya sangat janggal dan aneh. Aku dibesarkan di bandar, tidak pula ku tahu wujudnya tok bidan pada zama…

Kini

yes! i'm done with my final semester, final year in international islamic university..
fuh, hampir 1 tahun setengah di matriculation uia, dan 4 tahun di uia gombak, finally, i'm done!
alhamdulillah, moga2 lulus dengan baik ( nak cemerlang.., but i know my level .. uhu). Result bulan December ni.. doakan gue lulus ya.. cuma ada 4 paper je.. hopefully LULUS!!!!!!!!!!!!

berakhirnya pengajianku di UIAM, maka bermulalah hidup baru ... kini,
aku menetap di kuala terengganu bersama encik ahmad :)sedang sibuk menghantar resumemenanti untuk ditemudugamoga dapat kerja best dan semestinya halalmenjadi surirumah sementarafull-time blogger,FB and Friendster :)experiment masakan yang belum pernah aku masak sebelum nitak sabar nak rasa 'kick' from my 1st babyuhu... rasanya tu je kot buat masa ni.. nanti i update lagi ye!

Shah Alam ke Kuala Terengganu

Image
I'm officially staying with my hubby now! yeay!!!!!! hampir setahun (next month) kitorang kahwin, but we stayed separately atas sbb saya masih study di uia gombak, manakala hubby plak bertugas di kuala terengganu. jadual kami sepanjang 11 bulan berkahwin: Dec 2007 - Mac 2008 - saya kena ulang alik dari gombak ke kuala terengganu setiap khamis dan balik ke gombak hari ahad malam. (ehem, jauh tak? well, bila dah selalu, rasa macam dekat je) Apr 2008 - July 2008 - Staying with hubby in Kuala Terengganu coz i did my practical training in KT.. (hehe.. saje je cari tempat bersama suami terchenta~) July 2008 - Okt 2008 - Hubby plak yang kena berulang dari KT- Shah Alam.. (haha, padan muka dia! hikhik.. takdela, give and take la kan.. that's what we called compromise ) Nov 2008 and forever - staying with hubby :) tapi... sedihnya, jauh dari family ku... dari Shah Alam ke Kuala Terengganu kini aku berhijrah.. gonna miss my family so much! :(
my beloved siblings ( aeney,me, bamie and aeh)

Sendi tangan dan perut

sendi tangan aku sakit.... tolong... adakah ini symptom orang mengandung?
perut aku sangat sangat sangatlah gatal.. habis merah2...help! help!! anyone ada tak cara menghilangkan sakit sendi tangan dan gatal di perut ini? huhu... :(

tensi!

tension sbb nak change layout tak menjadi..

53 kg sudah!!!!

Image
uwa!!!

scarynya.. my weight dah reach 53kg!! aiyoyo.. amma, appa, saya dulu sebelum tunang, 43kg, dah kawin jd 46kg, berbulan lepas kahwin 49kg, now tgh pregnant 15weeks (3 bulan 3 minggu) i'm 53kg!!!!!!!!!!!

hmm... getting gemoks and gemoks!! wat to do... smalam pegi medical check up... baru 1st time nak buat monthly check up dgn doc kat kuala terengganu ni..
(well, utk pengetahuan korang, i already stay with my hubby! tgh exam break, got another 2 papers to go.Yeay, maksudnya NO MORE CLASSES OR KULIYYAH , in other word, finally I'M GRADUATE!) okay, sambung balik cerita pasal pegi check up, misi @nurse amik darah, ujian air kencing, ukur tinggi (i pendek je..), dan berat.. masa tu la baru sedar yang diri ni makin gemok rupanya.. tak pernah berat mencecah 50kg ke atas.. huhu.. takpe2, demi babyku, aku sanggup jd gemok sekejap. ;p

then, jumpa doc, buat ujian ultra sound+scan.. berdebar2 jugak sebelum nak buat ultrasound + scan tu, ye la, last check up masa kandungan baru 2bulan, …

Breakfast for Today!

Image
HeLLO!
Semua dah bfast ke hari ni?.. well, pagi ni i made something to isi dalam perut,





HOT PANCAKE!


and with NESCAFE.. JOM! lets makan... :)

Kahwin Awal?

hi.. i'm back!

so skang ni nak citer skit pasal 'kahwin awal'.
em.. rasanya dah terlalu ramai orang orang duk tnya ;

"what makes u decide nak kahwin awal?"

answer : bila kita dah jumpa seorang yang kita rasa dia cukup semuanya untuk jadi suami kita, dan dia baik di mata kita dan parents kita,kenapa nak tunggu esok atau lusa?

after all, marriage is not only about 'i like u, u like me' ( find love, then get married?)... nope, its more than that.. for me, Islam is the way of our life.. so I choose to marry someone yang cukup solatnya, tahu selok belok agama, dan practise it. insyaAllah.. kahwin awal pun tak rugi as long as u know what the purpose u nak kahwin - not only because u love him, but because u love ur religion.

My Baby! see how baby's growing

Image
Your pregnancy: 12 weeks


How your baby's growing:

The most dramatic development this week: reflexes. Your baby's fingers will soon begin to open and close, his toes will curl, his eye muscles will clench, and his mouth will make sucking movements. In fact, if you prod your abdomen, your baby will squirm in response, although you won't be able to feel it. His intestines, which have grown so fast that they protrude into the umbilical cord, will start to move into his abdominal cavity about now, and his kidneys will begin excreting urine into his bladder.Meanwhile, nerve cells are multiplying rapidly, and in your baby's brain, synapses are forming furiously. His face looks unquestionably human: His eyes have moved from the sides to the front of his head, and his ears are right where they should be. From crown to rump, your baby-to-be is just over 2 inches long (about the size of a lime) and weighs half an ounce.See what your baby looks like this week. (Or see what fraternal…

very BAD day!

Semalam aku melalui hari yang paling teruk sepanjang belajar kat uia agaknya...

dari pagi sampai ke petang aku ada discussion dengan kawan-kawan untuk menyiapkan final project kitorang... pagi subjek english for occupational purpose (EOP) dan petang nya subjek Accounting for Islamic Bank (AIB).

tibe malam pula aku ada kelas replacement AIB.. sepatutnya aku pergi dengan kawan aku ke kelas pukul 8. tapi malangnya kami miscommunication skit.. aku ingat kawan aku tu nak miscal aku sebelum nak amik aku. jadi aku tunggu la dia miscal baru aku keluar dari bilik. tapi aku tunggu2 miscal takde... dia cuma anta sms 'baya jap'... jadinye aku pun ke tandas sebentar sementara tgu dia msg lagi..

tak lama lepas aku ke tandas, aku terus bersiap keluar bilik. aku tunggu kawan aku kat luar bilik.. tapi tak muncul2... alih2 dapat sms 'baya, aku dah kat kelas'... hancur luluh hati aku masa tu.. nak kejar bus uia dah tak sempat.. nak jalan aku dah tak larat dan kelas pun dah mula.. ( kelas la…

Hijab

Tudung itu…

Tanggapanku mengenai tudung berbeza-beza mengikut perubahan usiaku..

Waktu itu aku..

10 tahun- darjah 4
Aku melihat kawanku sangat cantik memakai tudung ke sekolah. Lalu, aku ingin mengikut jejaknya. Aku memaksa ibu membeli tudung untuk aku pakai ke sekolah. Waktu itu aku hanya merasakan bahawa memakai tudung itu cantik.

12 tahun- darjah 6
Setelah aku mengikuti ‘khemah ibadah’ anjuran sekolahku (SK Seafield,USJ 6), aku merasakan yang memakai tudung itu wajib bukan hanya di sekolah malah untuk keluar berjalan-jalan juga wajib. Oleh itu, aku mula memakai tudung apabila hendak keluar berjalan-jalan dan juga ke sekolah.

14 tahun- tingkatan 2
Waktu itu aku di asrama. Aku terdengar seorang seniorku menyanyikan lagu nasyid yang liriknya begini,
“ aduhai puteriku sayang, rambutmu bukan hiasan, tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati”
Walhal sebenarnya lirik itu sepatutnya ‘lembutmu’ bukan rambutmu.. tapi aku tersilap dengar.. heh, walau apapun, lirik itu tetap menarik minatku. Sejak hari…

Sedih !

Sedih sebab..

1) pendrive aku habis kena virus.. all the doc semua dah tak leh nak read.. geram+sedih+sedih!!!!! (ada sape2 bermurah hati belikan aku pendrive baru? haha)

2) kena reject dgn PwC utk interview session... i'm not so lucky.. huuu.. anta resume je pun dah kena reject.. pity me..

3) financial management uia merapu.. tibe2 balance outstanding aku kena bayar rm700+.. walhal hari tu bagi statement account, amount due hanya rm57.50.. macam mana diorang boleh silap calculate huh!

4) laptop dah bengong.. asyik lagging je.. nak buat assignment memang menguji kesabaran. plus, maybe laptop tu dah kena virus. tension!!!!!

5) aku tak dapat penuhi azam ramadhan.. dah 4 hari aku tak puasa sepanjang ramadhan ni. nampaknya i'm not strong enough kot.. asyik muntah2 aje.. wek...

6) laki aku duk jauh... bila dia nak datang jumpa aku ni.. huhu..

hm, sekian sahaja kisah sedih aku.. :(

Azam di bulan Ramadhan

salam all...

happy fasting semua... dah genap 8 hari puasa ramadhan kali ni..

something to share, yang sedihnya ramadhan kali ni saya alahan mengandung.. bila waktu berbuka, lepas makan je, muntah-muntah... bila sahur pun muntah-muntah lagi... huhu.. dugaan..

tapi walau apa pun, saya akan tetap kuat semangat menunaikan ibadah puasa pada ramdhan kali ni. sepanjang hidup saya tak pernah lagi puasa penuh. masa kecik2 dulu mesti ada ponteng 2 atau 3 hari.. bila dah besar, special skitla, sampai 7 or 8 hari tak puasa... jadi kali ni saya harap saya dapat puasa penuh!!!

aja-aja fighting!~

1+1= 3

well, today is my birthday..

and i just knew that 1+1=3,

hehe.. i'm soooooo happy!!...

pray for me k.... ;p

Kenapa nama aku 'A'

HELLO...

kali ni aku nak kongsi citer skit... tentang kenapa nama aku dimulakan dgn huruf 'A'... ok, buat yang tak tahu, nama sebenar aku 'Aini Nurbaya Abd Rashid'.

kata ayah aku, dia mahukan kesemua nama anaknya dimulakan dengan huruf 'A'.. jadi, dari abang sulung sampailah yang bongsu, semuanya bermula dengan huruf 'A'

aku selalu mengadu dekat ayah aku kenapalah nama aku mesti start dengan huruf 'A'. aku paling benci nama aku start dengan 'A' sebabnya kalau apa-apa presentation or exam mesti aku lah orang pertama yang kena ke depan.

aku ingat lagi, masa tu aku kena amik suntikan BCG darjah 6, cikgu kata, student perempuan yang kena suntik dulu, jadi perempuan yang 1st skali@ 1st student yang kena suntikan BCG kat sekolah tu, AKU lah orangnya.. sebab NAMA AKU START DGN 'A'.

kalau dekat universiti pula, nama aku juga yang pertama lecturer akan panggil untuk buat presentation. sebabnya nama aku start dgn'A'. adoila...

mengikut t…

Aduhai Lelaki...

baru- baru ini aku baru mengetahui yang ayah kawanku ingin berkahwin lain...

aduhai lelaki...

kenapa ingin berkahwin dua, tiga atau empat?...

apalah salah mak kawan aku itu??, setahu aku.. mak kawan aku tu sangat cantik, pandai memasak, bergaya, loving...

tapi kenapa ayah dia mahu kahwin lain??

kata kawan aku itu, ayahnya ingin meminta tandatangan mak dia... dan alasan ayahnya...

em, nak tahu apa alasan dia??

alasannya = " TAK ADA ORANG JAGA MAKAN MINUM SAYA... "

well, for about more than 20 years, pengorbanan seorang isteri yang setia dilupakan begitu sahaja??

it's totally UNFAIR!!!!
maaf kaum lelaki yang diluar sana, kami perempuan sangat tidak faham.. kalaulah alasan sang suami nak kan zuriat, mungkin boleh dipertimbangkan.. tapi kenapa kasi alasan " TAK ADA ORANG JAGA MAKAN MINUM SAYA... "

confuse!!!!!

BACA

Ola!

Semester baru dah bermula.... and it is my FINAL semester in UIAM.. huhu... hopefully dapat graduate bulan november with 'flying colors' la.. Semester ni saya ambil 4 subjek.. 'quantitative'nya memang nampak sikit, tapi keempat- empat subjek ni sangat la memerlukan kesabaran.. nak tahu kenapa? em.. sebabnya = Kena banyak, banyak, banyak dan banyak MEMBACA!!.. Haha.. dah tabiat budak accounting tak suka nak membace2 ni kan, tapi bila dah final year ni kena banyak habiskan masa dengan membaca.. calculator dah kena tolak tepi dah.. dah tak ada subjek yang kira-kira. huhu.. MISS my CALCULATOR!!!..

okayla.. sambung later... nak pergi kelas yang kena MEMBACA!

'Ling'

Image
I met an interesting Chinese lady name ‘Ling’ last week in Perhentian Island. She is nice and with an attitude that makes me and hubby admired her. She is 43 years old but still looks young! To my surprise, at her age, she’s able to swim for about 30 minutes in the sea. In spite of that, she had climbed the Mount Kinabalu last year (ok, that means she was about 42 years old).

She reaches to the peak of the mountain (Oh,I’m dying to go there! somebody, please take me there).

She’s healthy, fit and wealthy too!

Well, at least now I got an inspiration to be like her someday... ;p

Practical Training's Over!!

Image
Finally my practical training's over... yep, its been about 3 month i've done my practical training in Wamin Management Services.. i had such a memorable experience while doing practical training in Wamin. I've done quite a number of financial statement(Profit and Loss, Balance Sheet and Tax Computation) and i've been through some challenges while doing the accounts.. feel like a real accountant!. well, if u think the work of an accountant is only counting figures, then u're absolutely wrong! we, the accountants need to be really creative and fast in doing our work.besides i've also done few audit and secretarial work like preparing the AGM,minutes and so on.. oho.. its really challenging to cope with the new environment and task for only about 3 month!.. yet, it is worth to get new experience!

Credits to Wamin Management Team..

amazing voice.. Subahanallah

Mata Kecil

Sewaktu saya dalam perjalanan ke pejabat, sambil memandang cermin, saya berkata kepada suami; "eh, mata saya kecil kan?"...

tiba tiba, dengan selambanya suami saya menjawab,
"setelah 23 tahun hidup, baru sedar mata awak kecik?.."

heh.. bila ku fikir semula... mmg betul lah, kenapa sebelum ni tak perasan ek??
;p

mawar nafastari

mawar nafastari dilahirkan pada 28 disember 2007...
mawar dijaga oleh matahari..
sekarang sudah hampir 5 bulan mawar dilahirkan...
matahari menjaga mawar dgn baik sekali...
sesekali matahari menyinari mawar dgn sinarnya..
dgn sinar matahari, mawar dpt berkembang dgn gembiranya...
adakala apabila matahari pergi, lalu mawar kucup layu tak bermaya...
kerana.. matahari adalah seperti nafas mawar utk hidup..
dengan itu mawar menggelarnya 'nafastari'

walaupun matahari dan mawar adalah dari dunia yg berbeza...
matahari dan mawar sentiasa berkawan...
biar ada perbezaan di antara matahari dan mawar...
namun perbezaan itulah yang melengkapkan kehidupan mereka..
matahari kelihatan cantik apabila dapat menyinari mawar..
dan mawar kelihatan indah apabila disinari matahari...

disitulah lahirnya mawar nafastari...
;p

How to be....

how to be perfect when u r not?!....

how to make ur self to be someone that u don't used to?...

after all...

all u needs is 'sabr' ...
Seorang Atheis Ingin Melihat Tuhan

Dia berkata, "wahai tuan guru, saya tidak mempercayai Tuhan kerana tidak dapat melihatnya. Kalau saya boleh lihat barulah saya percaya."

Ulama itu bertanya, "Inginkah kamu melihat Tuhan?"

Atheis itu bersetuju.

Ulama itu bersama beberapa anak muridnya dengan atheis itu pun pergi ke sebuah sungai.

Ulama itu mengarahkan agar anak murid nya mengikat atheis itu lalu di campak ke dalam sungai itu.

Atheis itu mula tenggelam timbul"tolong! Tolong!" laung atheis itu.

Ulama dan anak-anak muridnya hanya tersenyum."tolong!tolong!" laung atheis itu.

Dia tak dapat buat apa-apa. Ulama dan anak-anak muridnya hanya memerhatikan.

Dalam saat kecemasan itu, dengan tidak disangka-sangka keluarlah dari mulut atheis itu" Ya Tuhan, selamatkan aku"

Ulama tadi mengarahkan anak-anak muridnya pergi menyelamatkan lelaki itu.

Bila ikatan di buka. Ulama itu bertanya, "sudahkah kamu melihat Tuhan"

"Ya" kata lelaki itu.

wanita = cantik

No terluah ....

Assalammualaikum ... first, thank son sgt2 to want to read blog yg ni .. btul old dh not write a blog sy .. okayla .. nak ni time I state something unheard during luahkan ni sy .. hope so-ni nnt sy dpt write for us sama2 thinking and looking for a way to finish ...

Sy sure crowded in among us (yg women) want to dress modestly and beautiful .. so am I ... who never-Mahu look beautiful is not it? ... look ayu, politely reply with the true Muslim style .. but we are there to follow one's betul2 dlm taught surah an-nur? Anchoring the hood up to my chest .. revealing one's supposed to be bleak and the palm faces shj .. O Allah, begging sy dpt jd servant die ... but, sedarkah kawan2 Wordpress we have real obstacles drpd enacting pengusaha2 fabric cloth hood dr yg lime material, if the kid for-four, too expensive price .... There is not one word reply cloth reply tdung juice, may use the base in dlmnya .. but there nnt wrote to say, org yg labuh @ thick hooded smelled a…

The Beginning....

BISMILLAH......