Posts

Showing posts from September, 2012

Mekar

Meskipun kau telah layu dan mati, namun cintamu tetap mekar dan mewangi..

Cewah!
Ihsan: kau yang terindah..


Khas buat yang terindah dan tersayang, suamiku dunia akhirat, inshaAllah..

Semoga dikau diterangi cahaya keimananmu sepanjang hidupmu di alam kubur itu..

Semoga kau diselimuti iman dan doa daripada kami keluarga mu yang tidak putus2 mendoakanmu..

Semoga kau tenang dan berbahagia di alam itu, sementara kami masih mengetam untuk membuahkan hasil amalan bg bekal kami di alam itu..

Senmoga umurmu sepanjang hidupmu di dunia yang fana ini diberkatiNya...

Nota kelahiran yang kedua dari alam dunia kepada kamu wan ahmad fadzil.. Sayang rindu dari isterimu dunia akhirat.. InshaAllah
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Mawar menulis

Saya mula berblog tahun 2008 kalau tak silap saya….
Itu pun atas desakan Nafastari menyuruh saya menulis.. katanya, bila kita menulis, kita dapat menyampaikan idea kita secara tak langsung dapat mengajak orang berbuat kebaikan.. kita juga boleh berkongsi cerita kita untuk dijadikan iktibar atau pedoman untuk orang yang membaca.. itulah konsep nafastari, "menulis bukan kerna nama".. dia menulis kerana memperjuangkan hak dan idea dia yang pernah bercita2 mahu menjadi "SUARA Rakyat"…

Saya pula menulis kerana bersetuju dengan idea dia…
Dan saya juga punya idea tersendiri untuk menyampaikan dakwah.. tiap hamba disuruh menjadi DAIE..
Saya akui kerjanya besar, saya sendiri rasa kerdil hendak melakukan tugas dakwah.. kerana ceteknya ilmu agama saya, ceteknya pemikiran saya..
Jadi saya jadikan blog ini medan saya sampaikan idea saya secara santai.. Cerita kehidupan saya dan cerita idea saya mengenai kehidupan..
Namun, mgkin sekarang tujuan saya menulis sekarang sudah sedikit meny…

berangan...

Image
impian... syukur, sbb sy boleh fikir semula impian saya.... impian saya nak ada rumah yg selesa utk anak2saya...:-)Published with Blogger-droid v2.0.9

Sudah sampai masa ..

Semua benda hidup ada jangka masa dia..kawan saya, kak zai, from lahore, mengingatkan saya bahawa everything has its own limitation.. Ya, saya setuju, mmg susah nak terima, tapi itulah hakikatnya...

Laptop ahmad, laptop kesayangan saya dan dia sudak rosak.. Tak boleh on pun lagi! Sudah dihantar baiki, mula2 okay, lepas berapa minggu dia buat perngai lagi.. Tak dpt on.. Sakitnya rasa hati sy.. Tempat luahan saya sudah habis tempohnya juga.. Laptop tempat saya mengarang entri2 saya di blog ini.. Hampir 98 % entri saya tulis melalui laptop itu.. Sekarang idea mahu tulis ada tapi feel nak tulis di sini(handphone) dgn guna laptop tu lain rasanya.... Lebih selesa gunakan papan kekunci yg besar dan boleh ditekan2..

Sudah tiba masa dia.. Laptop itu juga mgkin mahu pergi.. Untuk aku teruskan kehidupan tanpa dia.. Mmg sakit rasanya.. Mahu diganti belum punya budget yang cukup, tunggu bulan jatuh ke riba lah! Heeee...


(Sedih!)


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Karpet pakistan

Image
Suke dgn karpet!
Bukan saya, tapi si dia, ,Nafastari..

Byk dia beli masa kami duduk sana.. Mcm boleh jual je! Hehe.. Tp sayangkan... Paling suke karpet bahtiar design!

Tp tak mampu nk beli.. Mahal sgt karpet design tu.. So, beli yg mini carpet je la mampu.. Carpet mousepad! Hihi.. Hari2 guna, rasa kenangan tu masih segar je...

P/s: tgh syok sbb leh blog suka2hati je.. Mcm main sms la plak! Hehe
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

xmahu sakit

Semalam tiba2 je saya selsema.. Selsema smp naik kepala pening, tak dapat nak fokus buat kerja kat ofis.. Keluar pegi klinik, doktor pula takde, jd saya makan je ubat panadol soluble dan ke ofis semula..

Smp ptg makin melarat pula.. Kawan ofis bagi tips, makan bubur panas2.. Balik kerja saya terus pegi mcdonald makan bubur mcD tu smp hbis wpun panas.. Sy minum air panas sekali, punyalah nak baik cepat.. Sebab apa?

Sebab saya ada anak2 di rumah yang perlukan perhatian saya.. Kalau saya demam, kalau saya sakit, sape nak tgk diorang? Kalau diorg berjangkit, nnt diorg sakit, saya pula yang susah hati nak pergi kerja.. Saya jarang sakit dan demam, jd bila tiba2 saya jdik demam saya rasa seboleh2nya nak lawan penyakit tu supaya cepat2 hilang...

Bila balik rumah, tgh badan tak larat, si anak2 kecil tak mengerti apa, ditekannya mata ummi disuruh buka, di pegang tangan ummi disuruh main, di heret tangan ummi disuruh ambilkan air dalam peti wpun pembantu ada, ummi jugaklah yang kena buat.. Umm…

Happy blogging

Image
Yes! Dah boleh berblog melalui hp ..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone