Wednesday, December 9, 2009

New Look! :)


Mawar Nafastari ingin berwajah baru, lebih moden dan ceria.. seperti kartun di sebelah kiri itu.. heheee...

Btw, i create 2 new blog today..


  1. Mawar Recipes

  2. Embun

Hm, blog recipe tu saje je nak letak semua resepi dari my mama n others jugakla, and some ada yang cincai sendiri je.. hehe.. feel free to share yours too k? Bila letak dalam ni organise skit la daripada letak dalam buku yang terselit byk kertas resepi.. heh ;p


Blog Embun tu hanya untuk Embun sebenarnya.. tapi sapa2 nak baca sila lah, kira macam diary Embun made by her parents la.. Mana la tahu bila besar nanti dia dah cerdik IT, boleh la dia tgk sendiri blog yang diciptakan khas untuk dia tu.


Anyway, Mawar Nafastari still the main blog! :)


Do visit Mawar when ever u feel free.. aceceh.. macam la ada reader sgt kan? ;p


Till then, Taraa~


Labels: ,

Monday, December 7, 2009

3 Hari di KARACHI


Day 1 - Thursday, 3hb Dec

11 am - flight to Karachi
2 pm - sampai ..
3 pm till 11pm - jalan2 sekitar bandar Karachi

Embun excited menunggu nak naik flight! :)

Embun wif Abe Mat - Thai , Madrasah student in Karachi@ our tourist guide!

Embun bermain2 di dalam bilik hotel

Karachi view from Sheraton


DAY 2 - Friday, 4hb Dec

morning till 6pm - lepak dlm hotel while waiting for En.Amad's meeting adjourned..
6pm till 10pm - Jalan2 shopping



Bas tercantik di Pakistan.. heh...

Chicken Karahi & Nan.. Delicious! :)

Jangan tiru gaya ini jika anda belum berkahwin.. ;p

Akhirnya kami berpeluang naik recha ini..


DAY 3 - Saturday 5hb Dec

11 am- outing for shopping again! ;P
2pm - check out
3pm - flight to Islamabad



Lihatlah sistem timbang dia.. guna dacing je.. very da old style.

Borong jeans at Levi's Factory Outlet.. so cheap!, i bought jeans skirt fo Rs250/RM10.90 and SuperLow waist boot cut jeans for only Rs750/RM30.60

It's 12noon! still close.. huhu..

Hm.. Karachi and Islamabad tak banyak jauh beza, cuma cuaca Karachi panas berbanding Islamabad dan Karachi sangat bising dengan kereta yang banyak+ bunyi hon..
Er.. bila lagi mahu ke Karachi semula? Kalau diberi pilihan, aku tak nak pergi dah.. haha.. mahu ke tempat lain pula.. InshaAllah

Labels: ,

Wednesday, November 25, 2009

Impian jadi Kenyataan! :)




Aku selalu idamkan memakai pakaian ini..

Akhirnya aku dapat juga pakai..

Yay! Thanks encik suami kerana belikan baju ini..

Suka sangat2!!!


:)

Labels: ,

Tips! bagi yang ada anak kecil...

Sejak aku datang kat Islamabad ni, macam2 tips aku dapat dari kakak2 Malaysian kat sini. Thanks a load! :)

Al-maklumla, aku kan baru je nak menyesuaikan diri menjadi ibu.. jadi banyak perkara pasal nak jaga baby ni aku tak tahu.. Lagi plak duduk kat sini jauh dgn family, so banyak aku refer kat kakak2 kat sini , doktor dan ada juga la sikit2 aku google kat internet and baca buku What to expect during First Years.. Memang sangat2 membantu..

Antara tips yang aku dapat;

  • Buat kerja bila anak tidur.. (nak mandi ke, apa ke... )
  • Sediakan bahan nak masak bila waktu husband ada kat rumah, so dia boleh tgkkan baby..
  • Contoh: Bawang di blend dan masuk dalam peti, stok utk seminggu.. , senang nak masak, tak perlu lagi time nak masak, time tu la nak potong bawang, tumbuk etc..
  • Biarkan anak menangis tak lebih dari 10 minit.. supaya kita boleh settlekan kerja, dan sbnrnya adalah baik utk bayi menangis bagi menguatkan paru2 dia.. tapi ingat, jangan lebih 10 minit!
  • Barang mainan sebenarnya adalah baik bagi merangsang otak bayi. Bayi boleh belajar mengenalpasti objek, menyentuh, memegang dan sbgnya..

@_@

Labels: ,

Monday, November 23, 2009

Routine.. just routine..

Life aku kat sini macam orang lain jugak, ROUTINE..
kalau org bekerja, dia pegi keje, balik keje, makan, tido, dan esoknya keje semula.. routine!..
Sama la macam aku kat sini pun...
cuma yang beza dan bestnya aku flexible, takde dateline, or etc.. RELAX.. haha!


Pagi2, mandikan Embun, sarapan, basuh baju, pinggan, keluarkan lauk yang nak masak,
Pastu lepak2 main internet sambil menyusukan Embun, tgk TV..

Pukul 11, start masak untuk makan tengahari.. Embun tido masa ni.. senang skit nak buat keje..

Pukul 1, En. amad balik makan tghari, time ni la kekdg aku curi masa nak mandi.. huhu, pastu bagi Embun makan...

Pukul 2, En amad pegi ofis semula, aku solat zohor,lepak2 lagi main internet, layan budak kecik ni main..tgk tv.... sampaila En amad balik keje..

Pukul 5.. Dah maghrib, solat, siap2 makan utk makan malam..

Pukul 8.. dah habis makan malam.. tak tahu nak buat apa? kekdg keluar jalan2 sekitar
Islamabad...

kekedg duk rumah, tgk tv, layan National Geo or movie apa2 kat HBO, StarMovie..

Kekdg dgr ceramah kat TV, channel PEACE tv.. kat sini banyak channel ceramah n berita..

Kekedg tgk berita jugak. kami suka tgk Press Tv, info byk dan beritanya telus dan tak melebih2 mcm kat Malaysia.. haha

Em, pukul 11 dah masuk tido.. macam tu la hari2.. routine! nak kata bosan, ada la sikit, sbb apa sikit? sbb masa byk terisi dengan melayan budak kecik yang bernama Embun!.. hehe..

Bila plak aku kemas rumah nak menyapu, vacum semua ye? haha.. hanya pada hari minggu.. masa tu En. amad ada kat rumah, senang dia tgkkan Embun, aku buat keje yang mana kena vacum, lap semua la.. huhu..

Sekarang ni aku nak habiskan buku cerita lagi 2 buah buku, pastu aku nak pi beli buku cerita baru plak.. hoho.. Dan aku dah mula bosan main Facebook yang dulunya aku sngt aktif main.. makanya aku sgt setuju dgn konsep marginal return of utility.. semakin byk kita buat sesuatu benda tu, nnt akan ada satu tahap kita sudah muak dan tak mahu telan lagi.. itulah yang terjadi pada aku bila membuka facebook.. ;p

Labels:

Saturday, November 21, 2009

La Tahzan

Labels:

Monday, November 16, 2009

Ummi has to be alert!

  • normal temperature is 98.6 degrees Fahrenheit (37 degrees Celsius), the reading for a healthy baby may fall anywhere between 97 and 100.4 degrees F (36 and 38 degrees C), taken rectally.
  • Infants tend to have higher average temperatures than older children, so "fever" in a baby is considered to be any of the following:
• a rectal or forehead temperature above 100.4 degrees F (38 degrees C)
• an ear temperature above 100 degrees F (37.8 degrees C)
• an armpit temperature above 99 degrees F (37.2 degrees C)


source : http://www.babycenter.com/


Labels:

Sunday, November 15, 2009

Embun Nafastari

Hari ini genap usia Embun 7 bulan!
Embun sekarang dah pandai apa ye?..
Dia..

* merangkak tapi kadang2 dia penat, dia menyulur je..
* sedang belajar nak duduk, masih jatuh2 lagi.
* suka main mainan.. esp benda yg bergolek2 dan ada tali..
* suka capai benda yang bukan mainan dia- cth wayar!
* kurang tido - aish, ini la susah ni...
* suka golek2, cepat je dia dh berubah tempat kalau dia nak apa2..
* dah pandai menangis kalau orang takde kat dalam bilik.
* suka menjerit kuat2, test vokal la tu! ;p
* suka membebel.. bahasa baby la tapinya
* sibuk nak bercakap juga bile orang cakap telefon
* suka senyum!
* pandai ketawa terkekek2.. cute sgt! (haha, puji anak sndiri..)
* benda yang paling dia suka adalah.. handphone dan remote control!, dan wayar ye!
* masih menyusu badan, tapi kurang makan! huhu

okayla.. tu je kot yang stakat ni boleh ingat...
kat bawah ni gambar Embun 6 bulan lebih...








Labels:

Wednesday, November 11, 2009

No Regrets! but BLEsS!!


Semalam encik suami bertanya kepada aku,

Dia : Awak tak menyesal ke kahwin dengan saya?..
Aku : Tak pun, kenapa?
Dia : Ye la, awak kena ikut saya ke Pakistan ni, kalau tak mesti awak dah kerja, gaji besar..
Aku : Takdela, tak menyesal sikit pun... :)

Perasaan cemburu dengan kawan2 yang dah bekerjaya memang tak dapat dihapuskan.. hoho.. tapi i'm thinking in the bright sight.. following my husband is a great job!, plus i get a much better REWARDS, inshaAllah.. A wife should follow her husband and take care of the children, dan gajinya lebih besar dari bekerja di mana2 syarikat kan? gaji diberi bukan in cash, tapinya inshaAllah, cash will be given in the day of Judgement.. :)

Thinking of my hardwork in University- fr almost 5 years and half (er, hard ke?hihi)
and my parents dream to see myself to have a good job, .....sometimes it makes me feels down! However, i shall think positively, that following a husband is also a job, it is also my responsibility..even more, apalah erti keluarga kalau tak bersama dalam susah dan senang bukan?...

Bukan semua orang berpeluang jadi surirumah, jaga anak sendiri dekat rumah,spent time with my little Embun, to see her growing up.. cooking for my husband daily.. orang lain berkejaran nak bahagikan masa kerjaya dan family,esp to those yg dah kahwin dan ada anak,..
i shall be Thankful to what i am now.. Alhamdulillah..

Apa pun, i hope one day i can contribute to the society other than contribute to my family.. in other words, soon as i balik to my hometown, i'll find a job also lah! ;p.. to fulfill my parents dream, my dream and helping my hubby to pay out the bills! .. Aminn.......

Labels: , , ,

Sunday, November 1, 2009

Update on " Hidup di Pakistan"

Salam all...

Sudah seminggu lebih kami pulang semula ke bumi Pakistan setelah hampir 3 minggu "bercuti" di Malaysia.. huhu.. Keadaan di sini semakin mendebarkan, semakin banyak ancaman, semakin banyak benda unpredictable, namun kehidupan di sini harus diteruskan...

Sesampai kami di Pakistan pada malam 23 Oktober yang lepas, kami diberitahu yang malam sebelumnya ada earth quake, dan sewaktu kami di Malaysia , letupan bom berlaku di IIU Islamabad.. dan kami diarahkan untuk lebih berhati2 untuk ke tempat2 awam selepas ini..

Seminggu di sini, digegarkan pula dengan berita letupan bom di Meena City,Peshawar yang mengakibatkan hampir 100 lebih orang mati. Semoga Allah merahmati mangsa yang terkorban. Kemudian beberapa hari lepas, ada gegaran yang kuat berlaku di rumah. Sedang aku menyusukan embun, tiba2 katil bergoyang, ku fikirkan hantu! Encik suami pula waktu itu di bilik tv, dan terus berlari ke bilik tgk keadaan kami. Terus dia suruh aku pakai tudung dan bersiap untuk keluar rumah jika berlaku gegaran lagi. Alhamdulillah, gegaran itu cuma sementara.. dan kami kembali tidur seperti biasa.

Keesokkan harinya dapat berita bahawa ada earth quake berlaku di Afghanistan dengan bacaan 6.0.. Aku pun sebenarnya tak berapa paham skala yang diberi tu. kata Encik suami gegaran 6.0 tu kira cam kuatla juga. Apa pun syukur Alhamdulillah, kami masih boleh teruskan hidup seperti biasa.. memang mencabar duduk tempat orang ni.. kadang2 best juga sebab ada benda baru yang kita experience! ;p

Sekarang ni dah nak masuk waktu winter, cuaca dah mula sejuk, dulu summer boleh cecah 50 darjah celcius, dan sekarang kadang2 menurun smp 11 darjah celcius. Kat dalam rumah ni memang slalu pakai socks dan baju dan seluar sampai 2 lapis. Kata orang di sini, temperature mungkin akan mececah minus bila musim winter nanti! dan minyak masak kat dapur akan beku.wahaa... tak dapat aku bayangkan! nak basuh pinggan menggigil la..

Kulit aku kembali kering dan gatal2 macam aku mula2 datang ke Pakistan dulu. Semakin rajinlah aku memakai krim dan losyen. ahaks! memang itu aku paling malas nak manjakan kulit. tapi apakan daya, tak sanggup tgk kulit bersisik cam ikan kerapu ni..

Embun pula sekarang sudah 6 bulan lebih. Dah pandai bermain sendiri dan merangkak.. Suka senyum dan gelak2, dan sangat comel bila pakai coat! hehe.. tapi kesian dia, pipi dia merah2 disebabkan cuaca. kadang tgk comel plak, cam anak mat salleh je! he..



Labels:

Monday, October 26, 2009

Telah aku buktikannya!



Alhamdulillah, syukur dapat balik ke Malaysia dan meraikan majlis konvo di UIAM 11 Oktober yang lepas.. Tercapai hasrat papa dan mama nak ke majlis konvo anak bongsu dia ni.Terima kasih yang tak terhingga buat encik suami kerana telah belanja tiket penerbangan yang mahal itu semata2 untuk penuhi hasrat isterinya dan mertuanya. :)

dan yang paling penting, aku telah buktikan bahawa walaupun kahwin waktu belajar, ianya tak langsung menghalang aku untuk terus belajar dan tamatkan pengajian di universiti. Alhamdulillah, nama aku tersenarai satu bintang dalam buku konvo itu! yay!! Tahniah buat kawan2 yang dapat bintang juga, kita sama2 berjaya! :)

Aku masih ingat lagi, bila aku buat keputusan untuk kahwin masa belajar, ramai juga yang takut aku tak concentrate study dan ada juga yang takut pointer jatuh la, yang to the worst ada yang boleh fikir aku akan quit study. Semua itu sebenarnya terpulang pada individu, kalau pandai manage time, inshaAllah, semua kerja jadi mudah. Aku anggap mereka yang berfikiran negatif itu cuma menduga dan mencabar aku. Alhamdulillah, pointer aku masih maintain walaupun setelah berkahwin, malah mungkin boleh dikatakan lebih baik. Apa pun, semuanya milik Allah, Dia yang Maha Pemberi ilmu dan rezeki, kita cuma berusaha dan barangsiapa yang berusaha, dialah yang akan mendapat ganjarannya. Allah knows best!

Untuk kawan2, Terima Kasih atas segalanya, aku akan miss korang sangat2.. kenangan study group, lepaking, ronda2, makan2, gossiping, squatting etc.. memang akan sentiasa jadi kenangan manis sampai bila2.

Untuk abamie,aeh dan akak, Terima kasih atas sokongan dan nasihat selama ni, terima kasih juga tolong ambik dan anta ke UIA, banyak habis duit minyak n tol ek!! dan terima kasih juga untuk duit belanja masa kat univeristi dulu. Untuk akak, terima kasih kasik pinjam laptop, berjasa sungguh laptop zaman jepun tu. Em,nanti nur dah kerja, nur belanja korang pula ek! :p

Untuk mama dan papa, terima kasih atas sokongan dan dorongan selama ni, terima kasih juga kerana percayakan nur. Without support from both of u, i will not succeed. Thank you for your prayer mama, and thank you for your guidance papa.

Untuk Encik Suami- nafastari, terima kasih sangat atas segala pengorbanan dan semangat yang diberi sepanjang saya study. Terima kasih sangat2, awaklah suami yang terbaik dalam 13 orang suami yang saya ada. hahaa! ;p

Untuk Embun, kita sama2 berjaya! :) 4 bulan embun dalam perut ummi, dan kita sama2 amik exam masa ummi finan final sem. Terima kasih teman ummi dalam perut. U deserve to grad also my dear.. :)



Labels: , ,

Sunday, September 27, 2009

Rumah Terbuka

Alhamdulillah, berjaya jugak buat majlis kat rumah.. Raya ketiga yang lepas, 23hb September, rumah kami buat rumah terbuka. Mula2, aku agak teragak2 jugak nak masak untuk lebih 50 org. Maklumla, baru setahun jagung dalam dunia masakan, tetiba nak kasik org ramai makan pula. Tapi atas desakan kawan2 kat sini asyik duk tanya, "bila nak buat majlis kat rumah?" membuatkan aku rasa cam 'em, tak bestla pula ni, org dah tanya, lagi plak dah hampir 4 bulan lebih duk pakistan ni, takde lagi buat house warming panggil kaum kerabat malaya di sini..'

Jadinya, aku memberanikan diri jugaklah meng'offer' diri nak masak sendiri untuk majlis open house rumah aku tu. Huhu.. berdebar sangat, ntah sedap ke tak la masakan aku tu. 5 hari sebelum majlis tu aku dah mula buat preparation sikit2. Maklumla, 1st time nak handle majlis, nak masak sendri plus ada anak kecil. Adventure jugak bila ada baby, sambil tu nak kena masak. Sekejap bila Embun menangis, kena berhenti buat keje, nyanyi2 sikit lullaby kat dia, menyusu, bila dia dah diam, sambung plak buat keje.

Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan smooth.. Menu pada hari tu, Nasi Ayam, Bihun goreng, Keropok, Nasi Impit, Kuah Kacang, Serunding, Air oren, Air teh dan Jus Epal nectar( ready made). Memang pengalaman yang tak boleh dilupakan lah.. :) Macam tak percaya pula aku berjaya masak semua tu. Wahaha.. Pada hari majlis tu, kami upah pembantu tolong basuh2 pinggan mangkuk dan gelas. So, tak la kalut sangat time nak layan tetamu tu. Syukur semua orang pun gembira.. :)



inilah dia hasilnya... :)


Niyaz Ali(drebar), menolong kami menggoreng ayam


Ayah dan anak pun tolong goreng..


Proses pembikinan sup ayam



Potong daun bawang sikit..


Nasi impit nona segera..


:)

Labels: , ,

Thursday, September 17, 2009

Hanya Untuk Perempuan Berkahwin

Merancang keluarga adalah penting lagi2 dalam dunia yang serba demanding sekarang ni. There's lot of ways to prevent from being pregnant and one of the ways is calculate our ovulation period. At first i was really confused and tak paham plus pening nak calculate the ovulation period till i found the usefull website and guidelines.

Thanks to
  • http://497storymory.blogspot.com/2009/08/mengira-waktu-subur.html
  • http://www.babycenter.com/ovulation-calculator


;)




Labels: ,

Wednesday, September 16, 2009

Raya!

Buat pertama kalinya aku akan beraya di luar negara dan juga berjauhan dari family aku.. sob sob sob.. sedih sbb

Bulleted List
  • tak dapat makan makanan raya yang mama aku buat :(
  • tak merasa kuih raya yang pelbagai
  • tak dapat nak berkumpul bersama2 famili yang ramai
  • tak rasa suasana raya di sini.. lagu ape ntah dorg pasang kat pusat membeli belah, aku pun tak paham. mungkin lagu raya mereka, tapi tak feel la! ;p
  • tak beriya2 pun nak raya.. wpun first raya with my cute little baby Embun..
  • Embun belum ada baju kurung.
  • Tak de buat cookies tahun ni..
  • takde anak buah yang riuh rendah..paling rindu sama kakak nurah!
Apa yang aku tahu, aku tak sabar nak balik Malaysia 2hb Oct nanti dan attend convocation aku! yay! boleh jumpe kawan2 tercinta dan paling penting, impian aku untuk pakaikan topi graduation tu kat baby Embun akan tercapai! :)
(dulu2 aku berangan nak konvo bawak anak, dan pakaikan topi tu kat dia)

Selamat Hari Raya buat semua.. Maaf Zahir dan Batin.
Kalau sudi, posla kuih raya kat sini.. huahua

Labels: ,

Monday, September 7, 2009

Catur

Aku masih ingat lagi waktu sekolah menengah dulu aku suka sangat pada satu ayat ni;

"if u fail to plan, then u plan to fail"

Dan sejak tu, aku amik tagline ni sbg aku nyer motivasi hidup. Chewah!, masa skolah dulu ambitious, ada perancangan sendiri.. aku tulis dalam kertas dan tampal kat board meja study dulu. Konon2 sbg sumber inspirasi nak hadapi masa depan.. But actually it works! Masa tu aku tingkatan 4. Keadaan ekonomi famili aku kurang stabil masa tu, buat aku fikir utk lebih berusaha nak masuk universiti. Lalu, aku pegang pada beberapa prinsip dan plan.

Plan aku:
  1. Score SPM biar dapat masuk Universiti
  2. Dapatkan kerja yang bagus $$$$ & halal (of course!)
  3. Baru fikir pasal kahwin.
Dan..
  1. Alhamdulillah, aku dapat ke Universiti yang aku idamkan.. :)
  2. Kerja?- belum dapat fulfill lagi impian ini.. :(
  3. Bertemu jodoh lebih awal dari yang disangka.. ;p
Aku juga ada beberapa prinsip masa aku sekolah dan belajar di univeristi dulu..

Prinsip aku masa tu :
  1. no couple
  2. no touching with non muhrim
  3. no movie with boys
Dan sebab2 prinsip aku tu,
  1. akan mengganggu concentration aku pada study je, sbb lg pun bagi aku couple2 ni leceh, buang masa dan segalanya lah..
  2. sbb aku percaya yang Islam agama yang suci, ada sebabnya kenapa perempuan dan lelaki tak boleh bersentuhan. Walau hanya dengan bersalaman. Bagi aku, dengan memulakan bersalam dengan orang yang bukan muhrim, akan adanya persepsi orang itu terhadap kita bahawa 'oh, dia ni senang je kena pegang2, tepuk tampar pun takpe'.. Dari small2 thing gonna be big2 thing. Mula2, mungkin salam, pastu pegang, pastu ntahape2 lagi.Mencegah lebih baik bukan?..
  3. oh movie bersama lelaki? lagilah sangat bahaya! no way.. bagi aku walaupun pergi berkumpulan, dgn tunang or wateva.. big NO! (dengan suami or abang takpela,)sbbnya obvious, akan create fitnah.. orang akan anggap kita ni sosial etc. Well, aku takdela close minded seperti orang sekarang duk kata, (tak socialize tu, maknanya close minded?) hello! i think the one who said so is the close minded people. wahaha..dear readers, pls define me what is the meaning of socialize??.. ;p
Apa pun, plan dan prinsip tu ada yang masih relevan utk aku sekarang dan ada juga yang tak relevan lagi. Kadang2 kita ni merancang je, tapi berbalik kepada Tuan Punya Bumi ini. Dialah yang merancang segalanya untuk kita. Tak salah untuk kita rancang hidup kita, tapi bila mana ianya tersasar sedikit dari rancangan sebenar yang kita harapkan, just come back to the real Creator, He Knows Best!

Walaupun aku tak dapat capai impian aku nak dapat kerja yang best buat masa sekarang ni, walaupun aku sangatlah jeles dengan kawan2 yang sudah bekerjaya- (PwC, EY, Deloitte,KFC, RHB.. ah, aku cemburu tau!) tapi aku sentiasa pujuk diri dan ingatkan diri aku yang Allah ada perancangan yang mungkin lebih baik untuk aku. Dan aku harus ingat, tagline aku dulu haruslah ditambah ayatnya menjadi;

"If u fail to plan, then u plan to fail,
but after all, it is He the One who make plan for u!"

Labels: , , ,

Wednesday, September 2, 2009

Tempah Cotton Sekarang!!!

Buat julung-julung kalinya tempahan kain cotton Pakistan kini dibuka! Terdapat pelbagai pilihan cotton bermutu tinggi dengan harga yang sangat berpatutan. Dah tentu lerr... Hehee... Sebab aku bukan nak berniaga sangat... Saje suka2 je sbenarnya buat benda ni disebabkan permintaan yang sangat tinggi. Sekiranya berkenan, anda boleh menempahnya secara online sekarang! Walaubagaimana pun, tawaran ini hanya dibuka kepada rakan-rakan dan saudara-mara kepada Mawar Nafastari & Nafastari sahaja. Harap maklum.

Kurta = baju tradisional Pakistan, juga boleh dibuat baju kurung.
Syarwal = seluar, juga boleh dibuat kain untuk baju kurung.
Dupatta = selendang besar, ukurannya sama besar dengan fabrik bahagian Kurta.


001 (booked by aifa)
2 pieces (kurta + syarwal) RM25.00


002 (booked by Aifa)
2 pieces (Kurta + syarwal) RM25.00


003 (booked by Aifa)
2 pieces (Kurta + syarwal) RM25.00


004 (booked by Aifa)
2 pieces (kurta + syarwal) RM25.00


005 (booked by Dee)
2 pieces (kurta + syarwal) RM25.00


006 (booked by Dee)
2 pieces (kurta + syarwal) RM 25.00


007 (booked by Zati)
2 pieces (kurta + syarwal) RM25.00


008 (booked by Maklong)
2 pieces (kurta + syarwal) RM25.00


009 (booked by Dee)
2 pieces (kurta + syarwal) RM25.00


010 (booked by Dee)
2 pieces (kurta + syarwal) RM25.00


011 (booked by Tasha)
3 pcs (kurta + syarwal + dupatta) RM30.00


012 (booked by Aifa)
3 pcs (kurta + syarwal + dupatta) RM30.00


013 (booked by Zati)
3 pcs (kurta + syarwal + dupatta) RM30.00


014 (booked by Tasha)
3 pcs (kurta + syarwal + dupatta) RM30.00


015 (booked by Nurra)
3 pcs (kurta + syarwal + dupatta) RM30.00


016 (booked by Aifa)
3 pcs (kurta + syarwal + dupatta) RM50.00


017 (booked by Emma)
3 pcs (kurta + syarwal + dupatta) RM50.00


018 (booked by Tumpangberteduh)
3 pcs (kurta + syarwal + dupatta) RM50.00

019 (booked by Dee)
3 pcs (kurta + syarwal + dupatta) RM60.00

Tempahan boleh dibuat di ruangan comment di bawah. Tempahan akan tiba di Malaysia pada 4hb October 2009. Fabrik yang telah ditempah akan disahkan oleh kami dan akan segera ditandakan sebagai booked (instead of available). Bayaran boleh dijelaskan semasa barang diterima nanti. Terima kasih, selamat menempah! ;-)

Labels:

Self Reminder

Panduan Menyimpan Susu Ibu EBM

Click!

Labels:

Roti di dalam peti


Sudah menjadi kebiasaan bagi orang Malaysia yang duduk di Pakistan akan membawa buah tangan 'roti Gardenia' buat rakan2 setelah pulang bercuti ke Malaysia. Dan kami tidak ketinggalan mendapat buah tangan roti gardenia itu! boleh dikatakan sudah 4 kali kami menerima roti gardenia dari orang yang baru pulang dari Malaysia.

Kenapa roti? kenapa bukan teh atau keropok atau yang lain2? huhu.. Sebabnya kata orang kita di sini, roti kat Pakistan ni tak sama dengan roti di Malaysia. Nak dapat yang lembut sedap macam Gardenia tu susah. Sebab tu kami di sini sangatlah menghargai pemberian roti tu. Sampaikan ada kakak malaysian pesan kat aku supaya letakkan roti itu dalam peti jadi lambatla nak expired roti tu. Boleh bakar dan makan bila2 nak. haha.. Desprate sungguh kami di sini kan? sampaikan roti pun letak dalam peti. punya sayangnye pada roti buatan Malaysia. hehe...

Tumbs up kepada rakyat Malaysia yang duduk kat Pakistan ni yg sangat menghargai buatan Malysia. Yay! Malaysia Boleh, Gardenia boleh!

*** em, ada 3 bungkus roti lagi dalam peti rumah aku tak terhabis... sapa nak tolong makan ni? ;p

Labels: ,