Posts

Showing posts from March, 2008
Seorang Atheis Ingin Melihat Tuhan

Dia berkata, "wahai tuan guru, saya tidak mempercayai Tuhan kerana tidak dapat melihatnya. Kalau saya boleh lihat barulah saya percaya."

Ulama itu bertanya, "Inginkah kamu melihat Tuhan?"

Atheis itu bersetuju.

Ulama itu bersama beberapa anak muridnya dengan atheis itu pun pergi ke sebuah sungai.

Ulama itu mengarahkan agar anak murid nya mengikat atheis itu lalu di campak ke dalam sungai itu.

Atheis itu mula tenggelam timbul"tolong! Tolong!" laung atheis itu.

Ulama dan anak-anak muridnya hanya tersenyum."tolong!tolong!" laung atheis itu.

Dia tak dapat buat apa-apa. Ulama dan anak-anak muridnya hanya memerhatikan.

Dalam saat kecemasan itu, dengan tidak disangka-sangka keluarlah dari mulut atheis itu" Ya Tuhan, selamatkan aku"

Ulama tadi mengarahkan anak-anak muridnya pergi menyelamatkan lelaki itu.

Bila ikatan di buka. Ulama itu bertanya, "sudahkah kamu melihat Tuhan"

"Ya" kata lelaki itu.

wanita = cantik

No terluah ....

Assalammualaikum ... first, thank son sgt2 to want to read blog yg ni .. btul old dh not write a blog sy .. okayla .. nak ni time I state something unheard during luahkan ni sy .. hope so-ni nnt sy dpt write for us sama2 thinking and looking for a way to finish ...

Sy sure crowded in among us (yg women) want to dress modestly and beautiful .. so am I ... who never-Mahu look beautiful is not it? ... look ayu, politely reply with the true Muslim style .. but we are there to follow one's betul2 dlm taught surah an-nur? Anchoring the hood up to my chest .. revealing one's supposed to be bleak and the palm faces shj .. O Allah, begging sy dpt jd servant die ... but, sedarkah kawan2 Wordpress we have real obstacles drpd enacting pengusaha2 fabric cloth hood dr yg lime material, if the kid for-four, too expensive price .... There is not one word reply cloth reply tdung juice, may use the base in dlmnya .. but there nnt wrote to say, org yg labuh @ thick hooded smelled a…

The Beginning....

BISMILLAH......