SYUKUR


Alhamdulillah syukur..
Allah Maha Pemurah lagi Maha Pengasih terhadap hambaNya..
Sungguh Dia telah memakbulkan doaku..
Thank You Allah..
Placenta sudah naik ke tempat asal.. Normal! dan aku bebas dari HSNZ
Aku akan kembali ke sana lagi untuk melahirkan 'my junior'.. hehe..
dan InshaAllah aku akan melahirkan secara normal.. Excitednye! tapi takut juga.. ;p

Kepada pembaca yang mengalami placenta previa, ada beberapa petua yang mungkin boleh membantu menaikkan placenta..


  1. minum air kelapa muda
  2. merangkak gaya bayi ( buat kat rumah je la, jgn kat shopping mall pulak.. heh)
  3. duduk diam, jangan buat keje berat2.. (suruh suami masak, basuh baju sume.. hehe.. nasib suami aku baik hati.. dia la yang buat semua keje.. saaaayang dia! haha)
  4. minum air penawar dari tok bidan
  5. usap perut, cakap2 dengan baby dalam perut suruh tolong naikkan placenta tu..
  6. minum air zam zam
  7. minum air solat hajat
  8. makan kacang pandai @ pistachio
  9. kasi bidan usik2 perut sikit
  10. jangan berhenti berdoa
  11. yakin dengan Allah

Aku tak pasti yg mana lebih membantu, tapi yang aku sangat pasti, Allah itu Maha Mendengar rintihan hambaNya.. Subahanallah.. Janganlah kita berputus harap dengan rahmatNya walau apa pun dugaan yang kita terima. :)




Comments

  1. oo alhamdulillah..jaga kesihatan molek2..time2 gni lar ksehatan kita sgt sensitif..jgn wat keje2 berat selagi xdeliver tau..

    ReplyDelete
  2. ye..kg jauhh..6 jam pasal tulaa kna naik kapak terbang beb...hehhehhe syg dlm perut apakabau ummi.. arap2 smuanya bjln dgn lancar yaaahhh

    ReplyDelete
  3. Altantuyya tak sempat nak ikut petua kamu ni!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!