Posts

Showing posts from April, 2009

Mawar Junior

Image
Wan Nadaa @ Cik Embun
Rabu 15 April 2009
11.22 pm

ALHAMDULILLAH..... :)

SYUKUR

Image
Alhamdulillah syukur.. Allah Maha Pemurah lagi Maha Pengasih terhadap hambaNya.. Sungguh Dia telah memakbulkan doaku.. Thank You Allah.. Placenta sudah naik ke tempat asal.. Normal! dan aku bebas dari HSNZ Aku akan kembali ke sana lagi untuk melahirkan 'my junior'.. hehe.. dan InshaAllah aku akan melahirkan secara normal.. Excitednye! tapi takut juga.. ;p
Kepada pembaca yang mengalami placenta previa, ada beberapa petua yang mungkin boleh membantu menaikkan placenta..

minum air kelapa mudamerangkak gaya bayi (buat kat rumah je la, jgn kat shopping mall pulak.. heh)duduk diam, jangan buat keje berat2.. (suruh suami masak, basuh baju sume.. hehe.. nasib suami aku baik hati.. dia la yang buat semua keje.. saaaayang dia! haha)minum air penawar dari tok bidanusap perut, cakap2 dengan baby dalam perut suruh tolong naikkan placenta tu..minum air zam zamminum air solat hajatmakan kacang pandai @ pistachiokasi bidan usik2 perut sikitjangan berhenti berdoayakin dengan Allah
Aku tak pasti yg man…