Kakak dan adik

Dari ayah kepada Kekwa (semasa kelahiran Kekwa)


Alhamdulillah! Selamat datang, wahai anak. Inilah dunia. Ingat, dunia ini hanya pinjaman, jangan terlalu berleka-leka di sini sebab kita semua akan ke sana. Anakku, kamu ada seorang kakak namanya Nadaa, bolehlah nanti bermain dengannya.

Embun dan adiknya Kekwa sangat baik, mereka dah pandai bermain bersama-sama sekarang. Bila ummi mandikan adik, Embun pasti mahu mandi bersama juga, dan dialah orang yang paling sibuk mahu menolong untuk mandikan adiknya...

Adik terkekek2 ketawa melihat telatah kakaknya. Si kakak suka buat aksi yang buat adiknya ketawa. geram betul tgk.. comel...

Si adik pakai pampers. si kakak pun nak tolong juga...
"nadaa nak pakai kan wawa... ummi jangan tolong ye..."
hahahaha.... si kakak memang bijak ... tapi umur dia baru 2 tahun ok!!

Ummi mengemas rumah, tiba datang seorang yang baik hati,:
"ummi, nadaa nak sapu...." dirampasnya penyapu dan dia pun menyapu...
errr....ummi terus terduduk..
si kakak datang memujuk ummi..
"ummi, kenapa ummi?" hmm.... dari nak marah tadi terus hati ni cair.. Embun ... kamu memang penyejuk hati ummi....
Bila ummi nak ambil semula penyapu , tengok ada sorang lagi assistant tengah menyapu!
Si Kekwa pula yang menolong...
Alaaaahaiii.....

Ummi menjemur baju...
"kakak nak tolong ummi... nadaa jemur ye..." kata si kakak yang riuh ni..
hmmm...okayla.. kasik chance la dia nak tolong...
ummi jemur... tiba ada orang tolong angkat pula..
ummi jemur lagi.. ada orang ambil lagi baju tu...
si adik la pula datang tolong.....


Terima kasih anak-anak ummi yang rajin!
mudah-mudahan besar nanti rajin tolong ummi lagi ye!
heeee....

Comments

  1. ohh..kakak dan adik yg solehah..

    pengubat hati Ummi..

    ReplyDelete
  2. Kekwa dan Embun....moga sentiasa menceriakan hati Ummi!

    ReplyDelete
  3. ya allah setiap kali berkunjung ke sini, setiap kali tu hati akak sayu... anak2 memang macam tu, semua dia nak buat apa yg mama dia buat... kan mama ni model paling bess bagi dia orang..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..jadi pengubat rindu erk..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum...
    Selamat berkenalan. Semoga Allah sentiasa merahmatimu.

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum..
    salam perkenalan..sayu dan sebak sungguh hati ini setiap kali membaca entri anda..smg ditabahkn ht dan d kukuhkan iman..smg anak2 kakak menjadi anak yg solehah..

    ReplyDelete
  7. selalu teringat Mawar, hari tu sampai mimpi kita berjumpa..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah dikurniakan dgn anak2 yg rajin dan menyenangkan hati..

    ReplyDelete
  9. hai...sy baru follow blog kamu.singgah la blog sy nnt dan kalau sudi follow yea..blh share cerita (^_^)

    ReplyDelete
  10. Salam..Mawar salam perkenalan..

    I follow..

    jemputlah singgah blog saya yang tak seberapa..

    ReplyDelete
  11. citer pasal penyapu mmg akan teringat J...
    dia mmg pantang tempat dia dtg tu lantai berhabuk... dia akan bising2 cari penyapu n dia jugalah yang menyapu!

    :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days