Memori lipat kain

Sapa rajin nak tolong saya lipat kain 3bakul ni?
šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚

Nak maid lipat kain je... dah lipat tu letakkan dalam almari susun elok elok utk saya.. aaaaaaa...

#sayayangpemalassebenarnya
šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚

memori kisah lipat kain dgn mama ;

dulu dulu masa kecik mama selalu lipatkan baju pastu saya selalu tolong mama letakkan baju kat almari...

skrg sy dh faham.. mama penat sbnrnya.. keje seharian..tlg basuh baju kami..lipat baju..masak..semua dia buat...rasa mcm kalau lah sy faham perasaan dia masa tu..sy takkan susahkan dia buat semua benda...
huhuhu..miss you ma....

memori lipat kain dgn ahmad pula ;

seminggu lepas kawin..first time jejakkan kaki ke rumah ahmad di quarters imigresen terengganu...

masa tu cuma bawak beg pakaian... ahmad tunjuk bilik dan buka almari pakaian dia.. suruh sy letak baju dlm almari tu...

sy terlopong tengok almari tu sebab...
KEMAS dan tersusun sangat!! saya ingatkan sy lipat baju dh cntik..dia lipat lagi 1000x cantik!! baju macam kat butik baju... segan plak saya nak letak baju dalam tu... takut cacat lak pemandangan almari yg tersusun tu...

since then..memang urusan lipat kain biasanya ahmad yg buat sbb saya lipat kain tak menepati citarasa dia yg tinggi... rasa cam loser sgt tak dpt lipat kemas mcm dia lipat...

hoi..sapa tak sayang suami..rindu nya.... takpe takpe..esok esok kakak adik dh besar remaja..tolong umi lipat kain tau!!!!!promise???

lipat kain..is never ending work..selagi pakai baju...selagi tu la kena lipat ..huhuhu...

#blogmawarnafastari
#nantisayapastekatblog
#lamatakmerapu

posted from Bloggeroid

Comments

  1. saya sangkut aje semua bajuu.. bila kering..terus sangkut dlm almari..punye malas nak lipat.. hehe

    ReplyDelete
  2. saya sangkut aje semua bajuu.. bila kering..terus sangkut dlm almari..punye malas nak lipat.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!