Kahwin Awal?

hi.. i'm back!

so skang ni nak citer skit pasal 'kahwin awal'.
em.. rasanya dah terlalu ramai orang orang duk tnya ;

"what makes u decide nak kahwin awal?"

answer : bila kita dah jumpa seorang yang kita rasa dia cukup semuanya untuk jadi suami kita, dan dia baik di mata kita dan parents kita,kenapa nak tunggu esok atau lusa?

after all, marriage is not only about 'i like u, u like me' ( find love, then get married?)... nope, its more than that.. for me, Islam is the way of our life.. so I choose to marry someone yang cukup solatnya, tahu selok belok agama, dan practise it. insyaAllah.. kahwin awal pun tak rugi as long as u know what the purpose u nak kahwin - not only because u love him, but because u love ur religion.

Comments

  1. doko de...watashi no calon tersembunyi?....

    :(

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum wrt.

    Nice blog, byk artikel yang bermanfaat (dakwah secara santai). Dapat link ni dari blog kaset79.

    ReplyDelete
  3. "cintaku kerana agamanya..jika tiada agamanya maka hilanglah cintaku padanya"

    ReplyDelete
  4. there is no such thing as kawin awal or lambat in Islam..
    ade jodoh, ade rezeki.. kawin je la... tak kira la umuq baru belas2 ke, tua kerepot ke..
    tu kan semua jadual Allah... nak jawapan pasti lagi, tanyalah Dia!
    hahaha

    -joe-
    (komenku turut menjawab soalan "kenapa tak kawin lagi?" yang kian diasak bertubi2 ke arahku lately..penat dah nak beralasan!)

    ReplyDelete
  5. aha setuju.
    sy pn kawin awal. (umur 23, awal ke? ntah). bila dah jumpa mr right, n dah puas hati dah segala tentang dia dah suka n xde sbb dia xleh jd suami kite...so kawen je la, abis cite, hidup pon tenang, tak byk drama. :D

    ReplyDelete
  6. Sangat setuju.. kawin yg berlandaskan agama akan menyebabkan kita lebih bertanggungjawab dan tenang.. Allah pun lebih memberkati kehidupan kita.. :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

Ceritera Mawar :Busy umi, busy year, Hello 2017.. its already April!