My Baby! see how baby's growing



Your pregnancy: 12 weeks


How your baby's growing:

The most dramatic development this week: reflexes. Your baby's fingers will soon begin to open and close, his toes will curl, his eye muscles will clench, and his mouth will make sucking movements. In fact, if you prod your abdomen, your baby will squirm in response, although you won't be able to feel it. His intestines, which have grown so fast that they protrude into the umbilical cord, will start to move into his abdominal cavity about now, and his kidneys will begin excreting urine into his bladder.Meanwhile, nerve cells are multiplying rapidly, and in your baby's brain, synapses are forming furiously. His face looks unquestionably human: His eyes have moved from the sides to the front of his head, and his ears are right where they should be. From crown to rump, your baby-to-be is just over 2 inches long (about the size of a lime) and weighs half an ounce.See what your baby looks like this week. (Or see what fraternal twins look like in the womb this week.)Note: Every baby develops a little differently, even in the womb. Our information is designed to give you a general idea of your baby's development.

How your life's changing:

Your uterus has grown to the point where your healthcare provider can now feel the top of it (the fundus) low in your abdomen, just above your pubic bone. You may already be into maternity clothes, especially if this isn't your first pregnancy. If you're still fairly small and not yet ready for maternity clothes, you've no doubt noticed that your waist is thickening and that you're more comfortable in loose, less restrictive clothing.You may begin to feel heartburn (also called acid indigestion), a burning sensation that often extends from the bottom of your breastbone to your lower throat. Many women get heartburn for the first time during pregnancy, and those who've previously had bouts of heartburn may find that it gets worse. During pregnancy, the placenta produces a lot of the hormone progesterone, which relaxes the valve that separates the esophagus from the stomach. Particularly when you're lying down, gastric acid can seep back up the pipe, which causes the uncomfortable burning sensation. For many women the problem doesn't begin (or get worse) until later in pregnancy, when your growing uterus starts to push up on your stomach. The discomfort may range from mildly annoying to intense and distracting.

Comments

  1. Salam MAWAR NAFASTARI...

    Congrats...u gonna be mama soon! Jadi mama yang mithali okey..! Apa perasaan MAWAR setelah diberitakan bakal menjadi ibu? Saudara AHMAD pula apa reaksinya? Mesti dia gembira abisshh kannnnn?!!!

    Wassalam!

    ReplyDelete
  2. apsal entri ko nih mengingatkn aku pd subjek sains tingktn 3..uiksss.. tahniahhh..nak jadi ibu/ummi/mamaji/omma/mama da nih...

    ReplyDelete
  3. ADAKAH ANDA PENGGEMAR KANGKUNG?


    Jika anda penggemar kangkung, tidak kira apa jenis kangkung, petis kangkung, kangkung cos, dll yang berkaitan dengan kangkung, mungkin cerita ini dapat menjadi pertimbangan bagi anda when you want to eat kangkung

    Saya mendapat cerita ini dari seorang teman.

    Pada suatu hari di klinik yang terkenal, semua doktor kebingungan kerana ada seorang anak kecil yang menderita sakit perut. Anak itu dibawa ke klinik oleh orang tuanya setelah 2 hari menderita diarhea . Sudah bermacam ubat sakit perut yang diberikan kepada anak itu, namun diarhea nya tidak sembuh.

    Di klinik, kedua orang tua anak tersebut ditanya oleh doktor, makanan apa yang dimakan oleh anak tersebut selama 2 hari ini.

    Orang tua anak itu kebingungan, kerana sejak anaknya diarrhea , anak tersebut tak lalu nak mahu makan, dia hanya minum susu, itu pun akan muntah semula.

    Setelah dikaji, ternyata sebelum menderita diarhea , malam tersebut anak itu makan kangkung cos di restoran oleh orang tuanya. Doktor segera melakukan xray, ternyata dalami usus anak tersebut telah berkembang biak lintah dengan anaknya yang kecil-kecil.

    Doktor surrender dan menyatakan tidak sanggup mengambil tindakan medical apapun.

    Akhirnya anak kecil malang itupun meninggal dunia. setelah dikaji, ternyata lintah itu sebelumnya berada di dalam batang kangkung yang besar. Memang, untuk penggemar kangkung cos yang paling enak adalah batangnya. Lintah yang berada di dalam batang kangkung itu tidak akan mati walau dimasak selama manapun, apa lagi untuk kangkung cos proses memasak tidak terlalu lama untuk menghasilkan rasa kangkung yang sedap. Lintah hanya akan mati jika dibakar.

    Di dalam usus anak tadi, lintah yang hanya dalam 1 ke 2 hari berkembang biak dengan cepatnya kerana menghuni didalam tubuh dan terus menghisap darah yang ada, doktor juga menjadi bingung, bagaimana mematikan/membersihkan lintah yang telah sangat banyak tersebut dari dalam usus anak malang itu.

    Jujur, sejak mendengar cerita itu, kesukaan saya terhadap kangkung menjadi berkurang, boleh dibilang sudah 1 bulan ini saya sama sekali tidak makan kangkung dalam bentuk apa pun, bukan kerana menjadi paranoid, tapi bagi Saya lebih baik menjaga segala kemungkinan yang ada, masih banyak sayur lain yang dapat kita makan dengan meminimumkan segala kemungkinan "lintah" yang terselip di dalamnya. Semoga cerita ini dapat menjadi pertimbangan untuk kita semua sebelum masak/makan kangkung. .


    Dr. Norni Abdullah,
    Psychiatrist,
    Hospital Tengku Ampuan Rahimah ,
    42500 Klang,
    Selangor.
    Tel : +60333756279
    Fax : +60333729089


    Abang Mi

    ReplyDelete
  4. aini, kite bleh bagi explanation yang jauh lagi simple dari ni. haha. by the way, kite dah lepas O&G, meaning dah sambut 10 normal delivery. suke sangat conduct delivery (walaupun slalu kene marah dengan nurse). melihat keajaiban Tuhan. subhanallah. paling takjub tengok twin delivery. Allah yang Maha Besar. take good care of yourself :)

    ReplyDelete
  5. ye ke fiza... eh Dr Fiza... sila la ajar pesakit baru anda ini.. hehe :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

Ceritera Mawar :Busy umi, busy year, Hello 2017.. its already April!