Nervousnyeeeee!

Next week buat pertama kalinya dalam sejarah hidup aku, aku nak pergi interview kerja..
berdebarnya!!!!!!... rasa sgt2 gemuruh.. nak cakap ape ek nanti.. huhu..
dulu selepas SPM, aku pernah berniat nak kerja, tapi tak jadi kerja sbb parents aku tak percaya yang anak bongsu dia nak kerja.. haha.. tup2, anak bongsu ni la yang kahwin dulu.. huhu

2 minggu lepas aku ada anta resume through emel kat satu syarikat swasta.. aku saje2 je la gatal tangan ni anta resume ke syarikat tu walhal aku tau keje kat situ sgtlah mencabar.. Alhamdulillah, tak sampai seminggu, aku dapat call dari syarikat tu.. so, next week aku kena gi temuduga kerja tu.. huhu.. doakan aku ye kawan2...

tapi kadang2, aku jd tak yakin orang nak amik aku kerja sbb
  1. layak ke pregnant women kerja? maksud aku, baru nak memulakan kerjaya..
  2. aku tak pandai drive, lesen pun takde lagi, mungkinkah mereka nak ambil aku kerja? yela, kerja yang aku mintak ni byk kena travel, aku mintak audit department.. jd byk kena turun padang assess syarikat orang lain..

em.. yang dua sbb ni je buat aku rasa tak yakin nak present diri aku kat manager syarikat tu.. harap2 diorang dapat terima orang macam aku ni.. well, kalau dapat kerja ni, mmg rezeki anak yang bakal lahir ni la.. kalau tak dapat, takpela, banyak lagi syarikat aku boleh cuba minta.. better try than not trying at all kan... huuuu

insyaAllah, mudah2an Allah permudahkan urusan kita semua... buat kawan2 yang tengah cari kerja, yok! kita jangan berhenti berharap.. well, we still young aren't we?!...

Comments

  1. Ganbatte Kudasai, Okasan!

    Mari sama2 pray and work hard~ InsyaAllah dapat la kerjaya yang terbaik untuk kita

    ReplyDelete
  2. insyallah nant dpt nye..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

Ceritera Mawar :Busy umi, busy year, Hello 2017.. its already April!