Telah aku buktikannya!



Alhamdulillah, syukur dapat balik ke Malaysia dan meraikan majlis konvo di UIAM 11 Oktober yang lepas.. Tercapai hasrat papa dan mama nak ke majlis konvo anak bongsu dia ni.Terima kasih yang tak terhingga buat encik suami kerana telah belanja tiket penerbangan yang mahal itu semata2 untuk penuhi hasrat isterinya dan mertuanya. :)

dan yang paling penting, aku telah buktikan bahawa walaupun kahwin waktu belajar, ianya tak langsung menghalang aku untuk terus belajar dan tamatkan pengajian di universiti. Alhamdulillah, nama aku tersenarai satu bintang dalam buku konvo itu! yay!! Tahniah buat kawan2 yang dapat bintang juga, kita sama2 berjaya! :)

Aku masih ingat lagi, bila aku buat keputusan untuk kahwin masa belajar, ramai juga yang takut aku tak concentrate study dan ada juga yang takut pointer jatuh la, yang to the worst ada yang boleh fikir aku akan quit study. Semua itu sebenarnya terpulang pada individu, kalau pandai manage time, inshaAllah, semua kerja jadi mudah. Aku anggap mereka yang berfikiran negatif itu cuma menduga dan mencabar aku. Alhamdulillah, pointer aku masih maintain walaupun setelah berkahwin, malah mungkin boleh dikatakan lebih baik. Apa pun, semuanya milik Allah, Dia yang Maha Pemberi ilmu dan rezeki, kita cuma berusaha dan barangsiapa yang berusaha, dialah yang akan mendapat ganjarannya. Allah knows best!

Untuk kawan2, Terima Kasih atas segalanya, aku akan miss korang sangat2.. kenangan study group, lepaking, ronda2, makan2, gossiping, squatting etc.. memang akan sentiasa jadi kenangan manis sampai bila2.

Untuk abamie,aeh dan akak, Terima kasih atas sokongan dan nasihat selama ni, terima kasih juga tolong ambik dan anta ke UIA, banyak habis duit minyak n tol ek!! dan terima kasih juga untuk duit belanja masa kat univeristi dulu. Untuk akak, terima kasih kasik pinjam laptop, berjasa sungguh laptop zaman jepun tu. Em,nanti nur dah kerja, nur belanja korang pula ek! :p

Untuk mama dan papa, terima kasih atas sokongan dan dorongan selama ni, terima kasih juga kerana percayakan nur. Without support from both of u, i will not succeed. Thank you for your prayer mama, and thank you for your guidance papa.

Untuk Encik Suami- nafastari, terima kasih sangat atas segala pengorbanan dan semangat yang diberi sepanjang saya study. Terima kasih sangat2, awaklah suami yang terbaik dalam 13 orang suami yang saya ada. hahaa! ;p

Untuk Embun, kita sama2 berjaya! :) 4 bulan embun dalam perut ummi, dan kita sama2 amik exam masa ummi finan final sem. Terima kasih teman ummi dalam perut. U deserve to grad also my dear.. :)



Comments

  1. tahniah!!

    saya tumpang gembira untuk nur dan famili (ee pandainya cik embun tolong mamanya jawab exam) :)

    ReplyDelete
  2. yeahhhhhhhhhhhhh
    akhirnyeee dapt pkaikan nada motabod tu yey...
    nnti aku uplod gambo dia yek

    ReplyDelete
  3. Congrats!!!!!!!!!!

    tahniah!!!!!

    semuge lepas ni ur life trus berjaya dan berjaya dan success selalu okies...

    again..

    congratulations my frens!!!

    nada sgt comei!!!

    ReplyDelete
  4. Tahniah buat mawar atas kejayaan anda semoga lepas ni anda akan lebih berjaya bersama suami & cik embun di perantauan,,,,
    sy masih berhutang gan mawar & suami ni,,,,,

    ReplyDelete
  5. Anda juga yg terbaik dalam 13 orang isteri yang saya ada...

    ReplyDelete
  6. Congrats Embun, eh umi Embun. Hihii..

    ReplyDelete
  7. slm,

    Aisyah farhah ni...

    xdpt nak jumpa k.baya....
    sy tunggu masa k.baya kat luar pintu...
    kak yah pun grad sekali...tapi sy tunggulah k.bya..
    teringin sgt nak jumpa k.baya...
    hp lak xda kredit...mmg harulah...

    tunggu akak dan cari kat tengah yg ramai2...
    sampaikan k.yah pun kata..
    "aik...mana satu kakak dia ni..."

    mmg haru sgt2 masa tu...........
    xdpt nak jumpa akak....

    tap xpelah..seronoknya grad yer....

    tercapai impian k.baya nak gengam gulung ijazah dan baby sekali...

    pepun, congrat....

    thanks so much for all his ime being a great advicer and roomate...
    wlwpun sy ni bukan:p..

    doaku selalu bersamamu~~~~~~~


    Aisyah Farhah Julia

    ReplyDelete
  8. tahniah mawar.. semoga perjalanan itu tidak terhenti di situ.. all the best!

    ReplyDelete
  9. afzan, tq! :)

    makcu, yeah, my dream comes true!! ;p

    haz, trime kasih, hope ko pun sama, berjaya in wateva u do..alwyas pray ur best my fren, amin!

    nurra, thx, takpe, no need to rush about the payment :)

    nafastari, yea, i knew it! ;p

    daia, congrats to u too! :)

    atbk, trima kasih, bila pula kamu akan mendukung anak sendiri? ;p

    aisyah, itula, kak baya nak jumpe gak aisyah, takde rezeki nak jumpe time konvo hari tu,hm, apa pun, all the best kat uia tu, blaja lek lok k.. apa2, emel la..

    hartini, terima kasih..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

Ceritera Mawar :Busy umi, busy year, Hello 2017.. its already April!