No Regrets! but BLEsS!!


Semalam encik suami bertanya kepada aku,

Dia : Awak tak menyesal ke kahwin dengan saya?..
Aku : Tak pun, kenapa?
Dia : Ye la, awak kena ikut saya ke Pakistan ni, kalau tak mesti awak dah kerja, gaji besar..
Aku : Takdela, tak menyesal sikit pun... :)

Perasaan cemburu dengan kawan2 yang dah bekerjaya memang tak dapat dihapuskan.. hoho.. tapi i'm thinking in the bright sight.. following my husband is a great job!, plus i get a much better REWARDS, inshaAllah.. A wife should follow her husband and take care of the children, dan gajinya lebih besar dari bekerja di mana2 syarikat kan? gaji diberi bukan in cash, tapinya inshaAllah, cash will be given in the day of Judgement.. :)

Thinking of my hardwork in University- fr almost 5 years and half (er, hard ke?hihi)
and my parents dream to see myself to have a good job, .....sometimes it makes me feels down! However, i shall think positively, that following a husband is also a job, it is also my responsibility..even more, apalah erti keluarga kalau tak bersama dalam susah dan senang bukan?...

Bukan semua orang berpeluang jadi surirumah, jaga anak sendiri dekat rumah,spent time with my little Embun, to see her growing up.. cooking for my husband daily.. orang lain berkejaran nak bahagikan masa kerjaya dan family,esp to those yg dah kahwin dan ada anak,..
i shall be Thankful to what i am now.. Alhamdulillah..

Apa pun, i hope one day i can contribute to the society other than contribute to my family.. in other words, soon as i balik to my hometown, i'll find a job also lah! ;p.. to fulfill my parents dream, my dream and helping my hubby to pay out the bills! .. Aminn.......

Comments

  1. lain org lain jadualnya yang Allah susun,
    tak payah pikir sgt hal2 depan,
    enjoy every moment in ur life k!

    n tak semestinya ko tunggu balik mesia baru nak develop income sendiri, why not jual cotton pakistan online? serius! ramai kwn aku tanye psl ko,
    kalu ko kawan aku mmg dh lame aku suruh, tp aku kawan dgn laki ko aje... so takleh la aku suruh/tanya suka hati aku.. hahaha

    ReplyDelete
  2. atbk, sungguhkah begitu? aku akan tolong mawar!

    ReplyDelete
  3. atbk, develop income and career@job for me is two dif thing, i guess? hehe..

    income , yes.. for the benefit of ourself and family..

    career, for society... it involves human being other than our family..

    btul tak?:)

    btw, pasal bisness cotton tu inshaAllah, kami akan teruskan, cuma musim skg tak sesuai jual cotto coz kain dia tebal- dh winter kan..

    ReplyDelete
  4. Mawar, best apa jd suriumah lelagik laa dok kat negara asing. Org nampak cam enteng jer padahal suriumah tuh pun byk keja kena wat. :)

    ReplyDelete
  5. apa2 yang terjadi pada kita semua dari Allah. terpulang pada kita nak terima ke tak!!

    aku ingat lagi bila ko kata "aku nak kawen" aku pon jawab "kawen laa"

    ReplyDelete
  6. Tidak perlu untuk sedih.
    Itu cuma sedikit cubaan untuk menguji kekuatan iman.. Anda cuma perlu bersabar..

    ReplyDelete
  7. Saya sungguh jeles dengan isteri yang jadi housewife full time ni... beruntunglah mereka...

    :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

Ceritera Mawar :Busy umi, busy year, Hello 2017.. its already April!