Saya yang lupa

Satu pagi saya buka FB.. tgk ada org post seseorang meninggal dunia...
dan... entah kenapa... setiap kali berita kematian saya terima, saya pasti rasa cemburu.. sejak dulu lagi.. sejak saya sekolah menengah...

mula2 nenek saya meninggal sewaktu saya di tingkatan 4.. saya merasakan cemburunya dia pergi... kenapa cemburu ya? mungkin kerana dia telah dipanggil oleh Dia.. mungkin kerana mungkin lagi lama kita hidup, lagi banyak dosa kita?... atau juga sebaliknya... ah, tapi memang saya cemburu...

kemudian sepupu saya... waktu itu saya di matrikulasi uia pj.... sepupu saya itu perempuan, baru nak ambil SPM, belum sempat ambil SPM sudah dijemput pulang.... cemburunya saya! dia budak yang naif.. dan sangat hormat ibubapa...

Saya update status saya di FB ---

Entah kenapa sejak dulu,bila dgr org meninggal,sy rasa cemburu...sy juga mahu pulang,tp mgkin belum masanya,kerana sy msih perlu bekal supaya xkelaparan di SANA, Allah knows best.
 ·  · 

    • Kak Chik Ruqaiyyah sabar Nur,...masanya akan sampai...teruskan kehidupan untuk puteri tersayang..apalah nasib mereka jika mereka juga ditinggalkan...
      Yesterday at 08:48 ·  ·  5

    • Aini Nurbaya Btol juga,dan dl pun dia pnh kata dgn sy, "nur mcm mana kalau i mati dulu?" sy pun ckp,jgnla ckp mcm tu,sape nk jaga sy dan anak2 yg msih kecik ni... Sb sy lupa yg sbnrnya kita semua Allah yg jaga. :D
      Yesterday at 08:52 ·  ·  21

    • Noor Faeza Saharani Aini dear,x baek mcm tu.jgn minta yg bukan2. Sabar yea! ;)
      Yesterday at 12:20 · 



Comments

  1. xmampu kate ape.. hanya mampu kate bersabar lah kak

    ReplyDelete
  2. tak sangka nama nur pun 'aini'. :) take care kat kluang tuu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days