warkah hati mawar

ahmad,

saya rindu awak.. awak tahu tak??..
dah lama saya tak bercakap dengan awak...
tapi sebenarnya setiap hari saya bercakap dengan awak dalam hati saya....

tiap kali ingat awak, tiap kali tu saya ingat nak mati...
sungguh rasa nak sangat pergi dekat awak.. tapi saya takut juga nak mati..
sakit macam mana ye rasanya?
selamat ke saya nanti kalau masuk kubur nanti?
Ya Allah.. takutnya..

Ahmad, saya harap awak baik2 aje kat sana..
segala urusan awak kat dunia ni saya cuba sedaya upaya untuk menyelesaikannya..

Ahmad, anak2 awak dah besar, dah pandai main bersama..
awak mesti seronok bila lihat mereka membesar...
dua2 menghiburkan hati, sepertimana awak selalu hiburkan hati saya...

Ahmad, tahu tak sekarang saya dah bekerja kat tempat yg sy berangan dulu tu?
hehe... ingat tak awak pernah kata, "Nur, cubalah minta kat sana, mana tahu dapat"
memang dapat pun! alhamdulillah... saya rasa lebih seronok dpat kongsi kegembiraan ini dengan awak.... harap awak dapat lihat kegembiraan ni.. walau saya tak tahu samada awak dpat lihat atau tidak... Rahsia Allah..... kita tak tahu kan?... tapi Allah lebih Tahu...

Ahmad, awak ingat tak.. dulu saya selalu mengomel orang perempuan bawak kereta, yang si lelaki kat sebelah duk tidur? .. sekarang bila saya dah pandai memandu long distance, saya baru faham... dan saya tak kisah pun kalau saya yang memandu, awak yg tidur di sebelah... tapi itu kan kalau.. takkan pernah terjadi dalam hidup saya kat dunia ni.... selamanya awaklah yang bawak saya naik kereta sebab saya tak pandai pun memandu masa tu...........................

Ahmad, Embun anak sulung kita tu sebijik macam awak tau... dengan petah nya... MashaAllah, comel sgt! perangai pun ada sikit menurun perangai awak lah... ada sekali tu, saya masak untuk anak2 kita, dia makan bersungguh-sungguh.. macam awak je! lepas tu boleh dia puji saya, "pandai ummi masak untuk nadaa!" ya Allah, sebijik macam awak la... dulu awak selalu kata kat saya, "pandai nur masak..." heh.. mana si Embun tu tahu ek ayat camtu? hahaha...

Ahmad, saya sebenarnya tak pernah berhenti bercakap dengan awak... dalam hati saya selalu nak bercerita dengan awak.. sebab awak masih hidup dalam hati saya.... tak sangka sungguh jiwang pula saya ni bila awak dah takde.. masa ada tu, nak ucap sayang pun cam malu2... aish... huhu... manusia, menghargai bila benda hilang... isk isk..........

Sampai sini aje tulis di blog ni.. nnt smbung dalam hati saya je ye........
;)






Comments

  1. harap arwah dapat dengar apa yang akak sampaikan

    bahagia itu datang sekali

    hargai bila ada

    #terima kasih sebab wujudkan blog ini kak

    ReplyDelete
  2. kte punn selalu buad macam tu bila dengan mak.rindu tu ALLAH je yang tau.jom jadi kuat+tabah sesama,kak ! innallaha ma'ana :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum mawar,
    akak selalu baca post2 mawar dan sebenarnya akak dah follow blog arwah sebelum dia pergi.kisah ahmad dan mawar sentiasa menjadi inspirasi akak.Kalau rasa berjauh hati dengan encik suami, akak mesti ingat mawar ngan ahmad..

    Terima kasih mawar atas segalanya. Akak sentiasa doakan Allah menjaga mawar sekeluarga. Jaga diri ye mawar sayang. insyaAllah..Mawar akan berjumpa Ahmad di syurga nanti.amin..

    ReplyDelete
  4. dia dengar nur..insyaAllah...semoga nur dapat jalani semuanya dengan baik..amin...=)

    ReplyDelete
  5. salam..saya follow blog mawar ni sejak saya preggy 5 bulan kot.skrg bby saya nk masuk 4 bulan dah..

    saya igt lg..camne menitik air mata saya baca blog awk ni..huhuhu..kat opis lak tu (haha)

    semoga mawar terus tabah..amin..

    ReplyDelete
  6. nur, ahmad pun rindu nur..:)

    ReplyDelete
  7. sweet but menyentuh hati..sedey..kuatkan hati ye Nur :)

    take care u and ur princess :p

    ReplyDelete
  8. btol nur, mayb masa hayat arwah apa2 sj kita akan bercerita pd 'dia', sbb tu bila 'dia' xde kita ilang tmpt bercerita, mengadu di dunia, sebak di dada bila xdpt meluahkan....

    ReplyDelete
  9. Jujur dan tulus...penuh rindu. Moga tabah selalu...

    ReplyDelete
  10. akum...
    semoga mawar terus tabah...
    nak tumpang tanya (klu mawar tak marah), arwah meninggal sakit apa?

    ReplyDelete
  11. setiap kali gaduh dengan en.suami..hati asa geram sangat..tapi bila baca blog mawar..hati trus cool..rasa bersyukur sbb sekurangnya saya masih ada dia..;-(

    ReplyDelete
  12. mohon izin ya Mawar, saya tlg jawab pertanyaan Zu bg pihak mawar..

    arwah meninggaldunia kerana kemalangan..ZU boleh baca post2 mawar yang lepas2..ada Mawar coretkan..

    ReplyDelete
  13. Sedihnya ayat mawar ni sgt menyentuh hati sy.. Betul la bila suami ada nk ckp sayang dkt dia kdg2 malu2 kan..

    ReplyDelete
  14. saye doakan akak dan anak2 baik2 saje.. inshaAllah.. arwah pon baik2 saje di sane..

    ReplyDelete
  15. akak... take care...saya faham macam mana akak rase... saya yakin arwah nak kan yang terbaik untuk akak dan anak-anak...

    ReplyDelete
  16. Blog mawar amat terkesan di hati...sungguh...sungguh tak sanggup untuk merasa kehilangan itu....sampaikan last week kami ke Kota Bharu merentasi Terenganu...tp tak ingat sangat nama Kg tu..yg pasti ada perkataan "Bari" lantas wajah kamu, cerita kamu, kehidupan kamu semuanya terbayang di mata ini...semoga tabah selalu wahai adikku....

    ReplyDelete
  17. semoga mawar terus tabah dan akan sentiasa mnjadi ibu yg hebat aminnn

    ReplyDelete
  18. tq mawar sebab entry nie, terjatuh pulak air mata nie. mahu lebih menghargai en hubby lps nie. tp tu lah kdg2 kata manis sukar nak keluar time en hubby di depan mata.

    ReplyDelete
  19. smoga tabah dan kuat kak nur..
    tersentuh ht bila bca kisah ni.
    Mesti setiap hri trasa rindukan.
    Ahmad tinggalkan anak2 untuk teman Kak Nur..jg mereka bek2.

    ReplyDelete
  20. Kerinduan itu akan terus bertandang selagi kita mendambakan kehadirannya.. :)
    psst.. rasanyan si Embun tu tak tahu pun ayat yang ayahnye telah lontarkan kepada umminya tapi Embun kan anak si Ayah, so mestilah sikapnya, sifatnya persis ayahnye. Moga senantiasa dibawah rahmat Allah.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!