Posts

Showing posts from October, 2008

Kahwin Awal?

hi.. i'm back!

so skang ni nak citer skit pasal 'kahwin awal'.
em.. rasanya dah terlalu ramai orang orang duk tnya ;

"what makes u decide nak kahwin awal?"

answer : bila kita dah jumpa seorang yang kita rasa dia cukup semuanya untuk jadi suami kita, dan dia baik di mata kita dan parents kita,kenapa nak tunggu esok atau lusa?

after all, marriage is not only about 'i like u, u like me' ( find love, then get married?)... nope, its more than that.. for me, Islam is the way of our life.. so I choose to marry someone yang cukup solatnya, tahu selok belok agama, dan practise it. insyaAllah.. kahwin awal pun tak rugi as long as u know what the purpose u nak kahwin - not only because u love him, but because u love ur religion.

My Baby! see how baby's growing

Image
Your pregnancy: 12 weeks


How your baby's growing:

The most dramatic development this week: reflexes. Your baby's fingers will soon begin to open and close, his toes will curl, his eye muscles will clench, and his mouth will make sucking movements. In fact, if you prod your abdomen, your baby will squirm in response, although you won't be able to feel it. His intestines, which have grown so fast that they protrude into the umbilical cord, will start to move into his abdominal cavity about now, and his kidneys will begin excreting urine into his bladder.Meanwhile, nerve cells are multiplying rapidly, and in your baby's brain, synapses are forming furiously. His face looks unquestionably human: His eyes have moved from the sides to the front of his head, and his ears are right where they should be. From crown to rump, your baby-to-be is just over 2 inches long (about the size of a lime) and weighs half an ounce.See what your baby looks like this week. (Or see what fraternal…

very BAD day!

Semalam aku melalui hari yang paling teruk sepanjang belajar kat uia agaknya...

dari pagi sampai ke petang aku ada discussion dengan kawan-kawan untuk menyiapkan final project kitorang... pagi subjek english for occupational purpose (EOP) dan petang nya subjek Accounting for Islamic Bank (AIB).

tibe malam pula aku ada kelas replacement AIB.. sepatutnya aku pergi dengan kawan aku ke kelas pukul 8. tapi malangnya kami miscommunication skit.. aku ingat kawan aku tu nak miscal aku sebelum nak amik aku. jadi aku tunggu la dia miscal baru aku keluar dari bilik. tapi aku tunggu2 miscal takde... dia cuma anta sms 'baya jap'... jadinye aku pun ke tandas sebentar sementara tgu dia msg lagi..

tak lama lepas aku ke tandas, aku terus bersiap keluar bilik. aku tunggu kawan aku kat luar bilik.. tapi tak muncul2... alih2 dapat sms 'baya, aku dah kat kelas'... hancur luluh hati aku masa tu.. nak kejar bus uia dah tak sempat.. nak jalan aku dah tak larat dan kelas pun dah mula.. ( kelas la…