Teh Tarik Islamabad

Oh, aku sangat rindukan tanah airku Malaysia....
tanah tumpah darahku.. wahahaha.. patriotik la plak kan..

sebab apa aku rindu Malaysia??
sebab aku nak minum Teh Tarik!!!!! di sini cuma ada "chai" atau "dutpatti"

Chai tu teh dgn susu... dan dutpatti tu dia rebus teh dan susu.. tu je bezanya..
tapi di sini tiada Teh Tarik...

ok, mengidam ke? wahaha.. takla.. teringat... dan teringin aja!!!!
dan akhirnya aku pun membuat sndiri.. :)


Siap beli gelas khas utk teh tarik.. hahaha... baru ada feel minum teh tarik, mcm kat kedai mamak!! hehehee...

Macam mana aku buat? haha.. hentam saja la labu...

Rebus dua uncang teh boh bersama 2 gelas air, bila dah mendidih, letak dalam gelas dan campurkan 2 sudu susu cair, 2 sudu susu pekat.. kalau tak cukup manis, letak gula sikit!.. dan tariklah!!! jadikla TEH TARIK islamabad!! :)

Comments

  1. eh kedai mana jual susu pekat eh ? ke bawak from msia?

    ReplyDelete
  2. Ada je jual kat rana ada..kohsar ada.. Best price pun ada... Nama susu tu polac..buatan mslaysia lg tu!!!heherr

    ReplyDelete
  3. favorite akak ni... copy gambar kat blog ye.. entry http://www.adzriel.com/2012/02/bila-aku-lakukannya-pasti-teringatkan.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!