Kekwa - 10 bulan... Embun - 2 tahun stgh

Alhamdulillah...
Embun dan Kekwa semakin besar dan alhamdulillah mereka sihat dan baik2 sahaja...

Embun...
sudah 2 tahun 6 bulan...
sangat petah bercakap... walaupun kadang2 pelat jugak.. hihi..
sangat bijak, ingatannya sangat kuat...kalau nampak apa2 barang ayahnya, mesti dia akan sebut, "ayah punya!" dan bila tgk tv, ada kubur, dia akan cakap "kubur ayah.."
Pagi2 kalau ummi nak pergi kerja dan adiknya nak ke taska, dia akan kata, "ummi nak work, wawa nak school.." :)
dan suka memerhati apa orang tua buat, lepas tu nak ikut..geram dengan kecomelan Embun ni.. Ayah mesti bangga punya anak macam kamu Embun..
alhamdulillah... Embun baik2 aja, sangat sayangkan adiknya Kekwa.. walaupun kadang dia pukul2 dan tolak juga adiknya tu.. huhu....

Kekwa..
sudah 10 bulan ...
syukur alhamdulillah... Kekwa pun baik2 aja...
semakin bijak dan aktif... sudah pandai berdiri dan meniti...
sangat suka makan! hehehe... masih tembam dan cantik.. dan semakin cantik..;) Ahmad, anak kita tak hitamlah, dia cantik dan cerah.. 
gigi baru tumbuh, 2 batang kat bawah.. lagila suka nak makan.. hehehee...
Kekwa sangat manja dan comel..

ummi sayang sangat anak2 ummi...
Allah, terima kasih atas pinjaman yang sementara ini...
syukur, aku bahagia miliki anugerah ini...

**Kasih sayang, keluarga, dan harta benda semuanya pinjaman daripadaNya... DaripadaNya kita datang dan kepadaNya kita kembali..semoga sentiasa ingatkan hati ini semuanya bukan milik kita, tiada apa milik kita.. kita milik Dia...

Comments

  1. moga mereka terus membesar sihat n kuat mcm uminya.... Ameenn

    ReplyDelete
  2. Moga Embun dan Kekwa menjadi anak yang solehah. Amin.

    ReplyDelete
  3. Mahu ambik gambar Embun & Kekwa nak edit macam gambar Umar & Muaz

    Mesti lg cumilll & cute anak pupu Mak Yul yg 2org nih ;)

    ReplyDelete
  4. Be strong!!! May Allah give you all the strength!!!Amin...

    ReplyDelete
  5. Salam Mawar,

    Setiap hari jer nak jenguk sini walaupun dah tau yg mawar skang keje dan update seminggu sekali.. hehe..

    Anak2 buat kita selalu tersenyum dan kadang2 buat kita geram... pasti si ayah bangga melihat anaknya walau dr jauh..

    ReplyDelete
  6. permission to copy & paste ur last quote

    ReplyDelete
  7. semoga tabah menghadapi cubaan dalam kehidupan..:))

    ReplyDelete
  8. mawar syg...umur kite sebaya, jugak punya 2 org puteri, tp alhamdulillah, Allah masih meminjamkan insan bergelar suami pd saya...dugaanmu, terlalu berat, rasenya takkan tertanggung oleh insan lemah sprti saya...teruslah bertahan mawar, demi sebuah perjuangan hidup yang hujungnya kita belum pasti. untuk nadaa dan marwa, sedari kecil kamu diuji dengan kehilangan yang maha hebat, pasti kasih sayang Allah amat tinggi buatmu...bukankah ujian dariNya itu lambang sayangNya pada hamba2Nya...
    mawar, semoga terus tabah dan kuat, insyaAllah, janji Allah itu pasti, syurga lah tempat berjumpa nafastari nanti....

    ReplyDelete
  9. just nak bagi tau yang so called doktor azizan tu kuat menipu..nur bleh cek kat sini

    http://aididmuaddib.blogspot.com/search/label/Dr%20Mickey%20Mouse

    mintak maaf kalau nur terasa koz nur kerja ngan dia kan..

    ReplyDelete
  10. aini!! this is iva. lame tak visit your blog.congratulations for being 10 months mashallah. May Allah protect you and the gorgeous girls. Love you!! Btw,this is my new blog, inshallah ade masa, visit k?

    ReplyDelete
  11. salam kenalan kak...comelnya nama anak akak..embun dan kekwa..nama akak pun unik, mawar hiihihihi..

    ReplyDelete
  12. As'salam dik.. Moga dengan kekuatan yg Allah suntikkan dlm diri itu akan jadi benteng pertahanan yg paling tebal utk tepis tiap kesukaran dalam terus menjadi hambaNYA yg penuh iman & takwa.. Salam kenal dari akak.. Kuatkan semangat kerana Allah swt sentiasa ada bersama tiap2 hambaNYA..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

Ceritera Mawar :Busy umi, busy year, Hello 2017.. its already April!