Sejenak...

Jay dan isteri;Allah terlalu suka menguji orang yang mengaku beriman, tapi jangan tanya 'mengapa' 
salam dan doa; nasriah abdul salma
Nasihat itu daripada sahabat nafastari di dalam post nafastari yang bertajuk "Tidak mahu menangis lagi"
sangat terkesan di hati ini membacanya setelah ketiadaan nafastari di sini...


dan meninjau balik post nafastari di blog nya.. ada satu entri yang ditulisnya tidak di 'publish' , dan antara isinya...
Ternyata bukan mudah untuk menjadi seorang Muslim yang baik, kerana Muslim yang baik perlu menyuruh kepada kebaikan dan mencegah kemungkaran, berpesan-pesan atas perkara yang haq dengan penuh kesabaran dan hikmah. Dan dalam dunia hari ini kita bukan sahaja tidak berani menyampaikan, tetapi juga takut untuk menyatakan prinsip pegangan sendiri

*renung2kan dan selamat beramal... ;)

Comments

  1. terkesan di hati..
    mulai saat ni sy tak mahu tanya "mengapa" pada perkara yg telah ditakdirkan....

    ReplyDelete
  2. salam ziarah dik mawar...akak pernah buat entry masa pemergian arwah suami adik..akak pun grad UIA..anyway, akak singgah baca entries kat blog adik sambil menitis air mata..dan akak panjatkan doa agar Tuhan mempermudahkan hidup adik, juga ur beloved daughters..Amiin
    *kak suzi fadhilah @mama zharfan-

    ReplyDelete
  3. Sayang kekwa dan embun. Semoga menjadi anak solehah dengan bimbingan umi tersayang..

    ReplyDelete
  4. salam mawar & anak2..
    dah lama mawar tak update blog ni.. sibuk ye? camne keje, best tak?.. excited tak dapat 1sr month salary?.. byk nak tanya ni.. tak sabar nak dgr cerita2 mawar, anak2 & urusan2 lain.. :) semoga Allah mudahkan urusanmu sayang.. :)

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum puan mawar...ermm...sy xtau mcm mana nk mulakan salam perkenalan... dulu sy hnya silent reader blog puan mawar...slalu baca en3 terbaru puan, saya kagum sgt dgn ketabahan puan tanpa suami dicc..slalu sgt terfikir mcm mana keadaan puan menerima hakikat pemergian suami tercinta, & slalu terfikir bagaimana puan membesarkan anak...& bila tanpa diduga adik kembar sy sendiri mengalami keadaan yg sama seperti puan, sy mulai faham perasaan puan...Ya Allah peritnya rasa..mungkin kami kembar jd sy dpt rasai apa yg ditanggung olehnya...Semoga puan & adik sy tabah menghadapi dugaan ini

    ReplyDelete
  6. From ur story, i felt like we had lost one great man in the wolrd. He had a big heart and he know what the best word to say. Bersabarlah kak mawar, InsyaAllah aturan Allah itu ada hikmahnya.

    ReplyDelete
  7. salam,pinjam nk share.

    ReplyDelete
  8. Adalah baik untuk mengaku beriman...
    Percayalah pada tiap niat yang terluah pada kata..
    insyaAllah dimakbulkan.. bukan kita penentu ukur keimanan..

    wallahualam..

    Bertabahlah, andai hidup kita sukar, ada yang lebih sukar daripada kita..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days