Si putih, kamu kini dengan kami...

Percaya atau tak yang sekarang saya sudah bawa kereta ahmad!
haha.. sangat tak sangka saya memberanikan diri juga membawa kereta tu setelah hampir setahun lebih saya bertukar kereta dengan kakak saya...banyak kenangan khaled@kenari dengan kami.. saya belajar berdikari dengan kereta khaled tu.. dari shah alam ke kluang, dari kluang ke kuala terengganu... dan saya amat sayangkan kereta khaled yang banyak berjasa pada kami.. walaupun kereta itu tidak punya nyawa seperti manusia, tetapi telah saya anggap khaled itu seperti keluarga saya sendiri.... very touching moment bila nak berpisah dengan khaled dan bertukar ke realiti... membawa si putih yang sbnrnya milik keluarga kami...

kat sebelah ni gmbr saya dengan khaled kesayangan kami.. yang banyak beri saya pengalaman dalam membawa kereta. Senang membawanya kerana petak dan kotak je.. sgt sesuai dengan saya yang pendek ini. hihi...

khaled kereta kedua yang saya pakai lepas saya dapat lesen. Kereta pertama yang berjasa dengan saya, kereta satria manual milik abang sulung saya. Saya 'sangat sukakan' cabaran manual itu! hohohohoho...

Dan sekarang, saya harus kembali kepada realiti, saya harus membawa kereta suami saya walau seribu alasan saya beri, saya takut, saya tak pandai bawa, tapi saya HARUS bawa juga.. kerana kereta itu telah jadi harta peninggalan si dia yang bermanfaat buat kami sekeluarga.. semoga harta yang ditinggalkan dia, digunakan untuk manfaat kami yang merupakan anak dan isteri, dapat membantu dia di alam sana.. sungguh, tidak akan pernah saya lupakan dia, dan saya akan sentiasa berusaha melakukan tanggungjawab saya sebagai isterinya dengan menjaga nama baiknya dan amanah yang ditinggalkan dia dengan sebaiknya,,,sob sob.. tibe.. mood sedih plak.. walhal nak citer pasal kereta je....

okay.. jen jen jeng... ni la dia rupa si putih yang saya takut nak bawak dulu tu...



hah.. amik... masih P okay!!! ada 7 bulan to go untuk dapat competent licence... hohoho..
saya harus berani walaupun tak berani sangatlah! ;p

Jom layan lagu kat bawah ni kasi semangat sikit diri nak buat sesuatu yang diluar kemampuan kita...

one.. two... three.... jom nyanyi!


Jika kau fikirkan kau boleh
Kau hampir boleh melakukan
Jika kau fikirkan ragu-ragu
Usahamu tidak menentu
Jika kau fikirkan kekalahanKau hampiri kegagalan
Jika kau fikirkan kemenanganKau hampiri kejayaan
Engkaulah apa kau fikirkan
Terkandung dalam pemikiran
Kau fikir boleh melakukan
Fikirkan boleh
Percaya apa kau lakukan
Tabah apa kau usahakan
Bertindak atas kemampuan
Engkau boleh


Apa pun kita balik kepada Tuhan yang ciptakan kita.. sentiasa tawakal kepadaNya, sungguh segalanya diluar kemampuan kita, namun atas kehendakNya, kita mampu lakukan jika segalanya diserahkan kepadaNya. Saya selalu amalkan ayat di bawah ni jika saya terlalu gementar dan takut atau bila ditimpa kesulitan.. semoga Allah sentiasa melindungi kita dari segala keburukan.. dan jika terjadinya keburukan kepada kita, pasti ada kemanisan disebalik dugaan itu... fikirkan yang baik-baik saja! inshaAllah, Engkaulah apa yang engkau fikirkan!




Comments

  1. SEMOGA BERJAYA AKAK, yakin diri..;-)

    ReplyDelete
  2. @cik chinta kan... practice makes perfect.. huhu... harap2 la... ;)

    ReplyDelete
  3. Terbaikkkla ka mawar.. Lepas ni jaga si putih baik-baik yee.. ^^

    ReplyDelete
  4. Kak! Good luck ok! Yakin boleh! :)

    ReplyDelete
  5. Mula2 takut, sebab belum biasa .. nanti lama2... wow bestnya! he3

    ReplyDelete
  6. kak mawar.. saye pon selalu amalkan ayat di bawah tu.. mule2 kekok.. nanti lagi sayang nak tinggal si putih..

    ReplyDelete
  7. insyaAllah..mawar mesti boleh punya..yakin..
    :)

    ReplyDelete
  8. kite tak dapat lesen kete lagi ni..

    takuttt..hehehehehehe

    ReplyDelete
  9. yeaaa... alhamdulillah. akak boleh!

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah, keep strong sis and we can always do what we believe we can do, dgn izin-Nya...

    ReplyDelete
  11. salam baya ;) tau tak semangat untuk saya bawak kereta setelah 2 tahun dapat lesen tapi tak bawak2 adalah selepas baca entry baya yang gigih nak bawak kereta. thanks dear..anyway gudluck..cantik kereta ;)

    ReplyDelete
  12. Salam,

    Ahmad pasti bangga punyai isteri seperti kamu wahai Mawar... Sabar dan tabah selalu ok...

    ReplyDelete
  13. syabas nur...terror bawak keta besar nih. Jaga elok2 jgn calar sana sini yer :-)

    ReplyDelete
  14. nur..
    dia meninggalkan kamu dgn segala keperluan
    semoga kamu dan anak2 bahagia dan berjaya dlm kehidupan

    keta kecik senang parking
    akak mmg fail nak parking keta di kotak yg kecil
    huhu

    ReplyDelete
  15. salamkenal dari saya :D
    yg pentingn yakunkan diri ye

    ReplyDelete
  16. wah... yakinkan diri.. :) pasti boleh!

    ReplyDelete
  17. akak buat confident level saya naik tuk bawak keta..even da berapa tahun dpt lesen,masih xyakin sebab parents sendiri xyakin.hikhikhik

    ReplyDelete
  18. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  19. assalammualaikum

    insya Allah boleh

    khoo

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!