Baik-baik sayang (samb..)

Kadang ada hari saya akan rasa terlalu rindukan dia...
rasa rindu yang entah bagaimana saya harus katakan, ceritakan, luahkan..
sungguh, perasaan itu menyekat di kerongkong saya... sebak, hiba dan rindu!

terlalu lama rasanya tidak berbual dengannya...
sudah lama tidak mengadu cerita pada dia,
sudah lama tidak berkongsi pendapat dengannya...
dan selalunya diri ini hanya bermonolog,

seperti aku berkata pada dia,

"ahmad, i miss u so much.."

"ahmad, anak kita dah besarlah..."

"ahmad, adik dah bijak macam kakak dia"

"ahmad, kak nadaa dah empat tahun!!, kamu pasti gembira melihat perkembangan dia sekarang.."

"ahmad, i dah independent macam u mahukan selama ni.. u mahu i berdikari, u tak nak i manja sgt... i dah buat semuanya sendiri sekarang, kan seronok u dapat lihat semua ni..."

"ahmad, i masih sayangkan u.. sampai bila pun i harap i tetap terus sayangkan u..."


dan...

kadang saya juga terfikir...

bagaimana agaknya kehidupan dia di alam barzakh itu?

Allahu Allah... moga baik-baik saja kamu di sana sayang...

tidak putus doa saya buat kamu, supaya Allah mengampuni dosa2mu, semoga ruh kamu bersama orang2 yang beriman....

dan saya di sini? masih belum tentu ke mana arah saya nanti, di mana perjuangan saya kini?
bila berakhirnya hidup saya di sini?

Allah knows best,

I put trust in Allah, for Allah knows best for me and all His Creation...

i do remember ur words Nafastari,

"Sabar itu cantik, mawar" <--click cerita="" font="" link="" selanjutnya="" untuk="">



(this picture was taken by him on the year 2009)

- masa tu dia baru balik dr umrah dan belikan saya niqab ni..doakan saya, mana tahu satu hari nnt saya mungkin seperti ini..menjadi seorang muslimah yang tidak mahu dilihat dan melihat oranglain, kerana saya hanya mahu diri ini menjadi milik Ahmad.. inshaAllah, segalanya dengan izin Allah....

Comments

  1. Nur,itu yg sy rs skrg..yp,x terluahkan lg kt blog..sy pn berfikir bgaimana 'dia' di sana& sy berfikir mcmn pengakhiran sy nnt..mcmn perjlnan sy utk ms2 dpn...

    ReplyDelete
  2. semoga Mawar sentiasa berada dalam lindunganNya.. kerana Mawar, insyaAllah Ahmad akan sentiasa bahagia di sana..

    ReplyDelete
  3. insyaAllah... setiap doa Mawar akan membuatkan Ahmad bahagia di sana.. Ameenn..

    ReplyDelete
  4. kuatkan semangat kak :)

    InShaAllah. Aaamin.

    ReplyDelete
  5. Amin,

    Teruskan memohon kekuatan dari Allah SWT ye dik.

    ReplyDelete
  6. saya kagum dengan Mawar yang kuat semangat..
    teruskan berdoa, saya doakan yang terbaik buat kamu...insha Allah

    ReplyDelete
  7. cantik akak dalam niqab.. saye teringin sangt berniqab.. tapi persekitaran kerje tak membenarkan.. lagi pon tudung saye pendek.. size L je.. moge diberi rahmat dan hidayah.. amin..

    ReplyDelete
  8. sy juga kagum ngan mawar...bersemangat demi anak2...semoga menjadi ibu dan 'ayah' yg terbaik utk anak2 mawar..tak dpt bayang kalau sy berada di tmpat mawar...apa yg akan sy buat ye...
    dah lama sy x ikut blog mawar sebab sy akan menitiskan air mata bila bc kisah mawar...setiap kali sy bc ttg perasaan mawar pd arwah ahmad..sedih n sayu... apa pon semoga mawar success selalu n dpt kecapi semua yg diidamkan..amin..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!