Tidakku sangka....

Baju ni antara baju tido favourite aku. Aku dah lupa bila dan di mana aku membeli baju tido ini. Seingat aku, mungkin baju tido ni dah lebih 6 tahun aku memakainya. Dan semalam, buat pertama kali aku membelek label yang ada di belakang baju dan sungguh aku tak sangka, baju yang ku suka selama ini buatan Israel!!!! Oh tidak!!!

labelnya seperti gambar di bawah ni:










Sungguh aku tak sangka barangan Israel dijual di Malaysia, dan aku telah membelinya tanpa aku sedar. Huhu.. Rasa bersalahnya membeli barangan yang nyata2 di labelnya tertulis 'made in ISRAEL'.. Wohooo... ampunkan daku.. aku tak tahu..

Moral of the story : Sebelum membeli apa2 barangan, baca label dan buatan mana ye..

Comments

  1. semua pun buatan israel baya..handphone nokia pun israel jugak...

    ReplyDelete
  2. dear anonymous,

    but it is obviously stated 'made in Israel'

    nokia n all other stuff yg kite kena boycott tak directly stated that it is made from Israel. isn't?

    ReplyDelete
  3. isk....isk...made in israellllllll

    ReplyDelete
  4. aini.!!!baik awk buang bju tuh..isk..tp tu dh membazir plak..um..awk jgn pakai jer lah bju tuh..hehe..

    ReplyDelete
  5. ku juga tak menyangka...xpe2 baya, kte xtau la..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!