Posts

Showing posts from February, 2009

Tiga

Image
yep, ada tiga perkara yang boleh buat aku phobia, stress dan kurang keyakinan diri..
hehe.. i'm so typical women yang takut

gemok
hitam
jerawat
haha.. wpun aku cukup takut dgn 3 benda ni.. tp aku dah hadapi ketiga-tiganya.. huhu.. apa boleh buat..




gambar di sebelah kiri - waktu 5 bulan pregnant.. heh, da tembam! dlm 60kg kot..









Dan gambar di sebelah kanan ni waktu zaman bertunang. berat dalam 48 kg camtula.. heh





Em, pasal hitam plak.. waktu duk kat negeri pantai timur ni aku dah makin gelap skit.. bila balik shah alam mesti org tegur,"nape ko makin gelap?" aiyoo.. sentitip tau!.. hehe

JERAWAT? musuh utama masa sekolah rendah dan menengah dulu.. aku start ada jerawat masa darjah 5.. which mean masa usia 11tahun.. huhu.. sampaila aku tingkatan 4.. jenuh nak ilangkan parut2 jerawat yg serupa batu tu.. hehe.. dan selalu bila hari raya, kena marah dengan makcik n pakcik kat kampung sebab muka merah2 berjerawat. uik, salah aku plak jerawat tu nak tumbuh, mana la aku leh halang2 dia dari…

Muak

Aku sudah muak dengan hiburan di tv...terlalu banyak cerita sinentron indonesiarancangan hiburan seperti nyanyian terlalu banyak.. rancangan berita yang berat sebelahada benarnya, jika kita hendak melakukan apa2, perlulah berSEDERHANA sahaja. jika berlebihan orang akan MUAK!..

I've been tagged by Firjah

[Directions: Once you’ve been tagged, you have to write a blog with 16 random things, facts, habits or goals about you. At the end choose 16 people to be tagged, listing their names and why you chose them. Don’t forget to leave them a comment or tag them in your note to read this]

Umur saya akan mencecah 24tahun bulan ogos nanti.. I can't wait to see my baby.. hehe.. another 10weeks to go.. inshaAllahMemakai cermin mata sejak berusia 12tahun.Saya akan mula aktif mencari kerja selepas habis pantang.Dan saya juga harus continue my driving class sampai LULUS. (after habis pantang juga)Saya amat gemar makan ketam.Saya suka mengemas dan menghias rumah tapi bab memasak kurang skit.. hehe..tapi kalau nak bagi suami makan tu bole la... Berharap satu hari nanti dapat pergi camping kat hutan bersama anak dan suami.Teringin nak backpacking bersama suami dan baby.. (kalau suami nak bawak la... ;p)Sangat geli dengan ulat dan ular. Sukakan warna hijau, cyan, baby blue dan putih.Ingin mencuba ber…

Tidakku sangka....

Image
Baju ni antara baju tido favourite aku. Aku dah lupa bila dan di mana aku membeli baju tido ini. Seingat aku, mungkin baju tido ni dah lebih 6 tahun aku memakainya. Dan semalam, buat pertama kali aku membelek label yang ada di belakang baju dan sungguh aku tak sangka, baju yang ku suka selama ini buatan Israel!!!! Oh tidak!!!

labelnya seperti gambar di bawah ni:










Sungguh aku tak sangka barangan Israel dijual di Malaysia, dan aku telah membelinya tanpa aku sedar. Huhu.. Rasa bersalahnya membeli barangan yang nyata2 di labelnya tertulis 'made in ISRAEL'.. Wohooo... ampunkan daku.. aku tak tahu..

Moral of the story : Sebelum membeli apa2 barangan, baca label dan buatan mana ye..

Ijab n Qabul

Cakap pasal ijab dan qabul ni.. dalam tak sedar, masa berlalu begitu pantas. kita membesar dan dalam tak sedar sudah pun di alam perkahwinan.. lagi 80hari aku akan bergelar ibu. :)

entry kali ni, aku nak listkan kawan2 lama yang dah pun berkahwin.
azlinda rozhan - smk seksyen 11noraini mohd ramli - smk seksyen 11nurul hasanah - smk seksyen 11iva fariza - sk seafieldsuzanna - smk seksyen 11noraida - smk seksyen 11nur suraya abd rashid - sk seafield, smk seksyen11nurul huda nazly - sk seafieldnur azura mohd puzi - smk seksyen 11jihan - uiahani - uiaroxzana - uiamazni - uiaem yang bakal berkahwin dlm masa terdekat ni pula,azma zulkharnain (uia)- 26 mac ni kalau tak silapsuraya sulaiman (uia) - bulan mei tahun nifad'z (smk seksyen 11) - bulan feb niapa pun, tahniah kepada kawan2 aku yg bakal diijabqabulkan nanti, dan semoga berbahagia dan kekal dunia akhirat buat rakan2 yang sudah pun berumahtangga. Semoga Allah mempermudahkan segala urusan kita semua.. amin~