Kluang?heart attack kejap.....

Salam semua,

pengumuman, pengumuman...

saya akan bernomad lagi... kali ni ke Kluang Johor pula... kuang kuang kuang...
dapat posting ke sana, tarikh lapor diri 1hb Februari 2012 ni.. huhuhu...
Kluang............ heart attack saya dibuatnya bila tgk screen nama "kluang" itu tertera,,,

Kuatkah saya? mampukah saya??
saya harus pergi juga demi masa depan anak-anak..
dan pastinya, saya bawa anak-anak saya bersama saya..
anak-anak tanggungjawab saya, dan ke mana pun saya pergi, anak2 harus bersama saya..

Deep down inside i'm soooooooo scared and fragile....
takut woooo..... nak duduk tempat orang yang saya tak biasa...
begitu adventerous...
okay, i'm a survivor...



alahai, duduk pakistan tu boleh pula kan? hahaha..
mana nak sama, dulu i ada hero hensem yang temankan i... eh bukan, i yang temankan hero i....
huuuuuuuuu...

help.... help....
heart attack!!!!!!!!!!!!!

tapi kan,,, ramai suggest kat saya suruh buat rayuan, tapi saya rasa, idea biras saya Kak Aisyah, sangat masuk akal,

Arba' Aishah Jauhnya Nur.....diberi kegembiraan..diberi sedikit ujian...semoga Nur kuat dan tabah. Ajaklah Tok Mama duduk sekali kat Kluang dulu...bila semuanya dah ok cuba minta pertukaran suka sama suka....secara peribadi akak rasa bukan idea yg baik untuk terus minta posting ke tempat lain. Kena tunjukkan yg Nur mmg minat dgn kerja. InsyaAllah akan dipermudahkan urusan2 selepas itu. Kena yakin dgn perancangan Allah swt.... sabar ye...

Em......betul juga kak aisyah kan.... "diberi kegembiraan , diberi sedikit ujian..." dan bak kata drama dalam cerekarama hari ni,

"orang yang berjuang selalu diuji, dan untuk berjuang kena ada pengorbanan"...

siapa setuju ? angkat tangan!!
(cik Kekwa pasti angkat tangan, sebab budak demok tu pandai angkat tangan je keje dia)

Kebetulan mak long saya, kakak kepada mama saya, duduk kat Kluang.. buat sementara waktu ni, saya terpaksa menumpang kasih mak long la.. heeeeee......

Nervous..........................................
Doakan saya ye kawan2...




Comments

  1. Insyaallah nur, u can do it. Apa yg telah nur lalui selama ini pun ok je nur tempuhi, selepas kesukaran yg dilalui pd mulanya, akhiran nanti akan nur ketemu keselesaan dan keyakinan. Mungkin ini sbgai satu permulaan baru utk hidup nur dan anak2 untuk ke arah y lebih baik. Insyaallah nur, setiap apa yg Allah buat ni ada hikmah disebaliknya. Allah bersamamu nur.

    ReplyDelete
  2. chaiyok Nur! start a new year @ a new place with new environment... Allah tentukan yang terbaik untuk org yang sabar dengan ujian dan dugaanNya... your hubby must be proud of you...

    ReplyDelete
  3. good luck, cik nur! u will survive.

    ReplyDelete
  4. Kluang is just across the door, don't worry insyaALLAH ...

    Melangkahlah dengan BismiLLAH ...

    Semoga dipermudahkan ALLAH SWT segala urusan. Ameen.

    ReplyDelete
  5. SEmoga tabah dan dipermudahkan segala urusan oleh Yang Maha Kuasa...insyaAllah Nur boleh.

    ReplyDelete
  6. Nur pernah lalui umiak yg lagi berat, akak tau nur boleh... InsyaAllah

    ReplyDelete
  7. All the best Nur! :) Tahun baru, keje baru, azam baru InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  8. do da best kak! doa kami para bloggers bt akk n ank2.. jgn patah smngt.. smoga ad sinar d sana... snyum la bt mrk yg tersyg... :)

    ReplyDelete
  9. nur...demi mencari rezeki, kita kena berkorban. mcm sy sekarang terpaksa berjauhan dgn anak2 :(

    mereka bakal ke phg brsama nenek nya,
    suami di KL
    saya di kelantan

    3 tempat yg sgt jauh antara 1 sm lain..

    tp apa boleh buat, utk teruskan hidup ni...buat smntara wktu kami kena lalui ni...

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah ada jgk family di kluang..takpe..nur pegi dulu..insya Allah, Allah akan permudahkan jln bg org2 yg bertawakkal padaNya..cium utk embun dn kekwa..

    ReplyDelete
  11. Tahniah. Perancangan Allah terbaik utk hambaNya. Berjuang la di sana. Dgn adanya keluarga mak long Insya Allah semuanya akan berjalan lancar. Kuatkan semangat. Nur pasti boleh!!

    ReplyDelete
  12. it's my hometown.. org kluang sume baik2.. hehe. welcome to kluang ye :-)

    ReplyDelete
  13. Gud luck supermom!! Hug and kisses for those princess!! Muachxsssss

    ReplyDelete
  14. Kluang my hometown, erm kos sara hidup sana ok,anyway goodluck mawar,

    ReplyDelete
  15. Kluang tempat saya bermain main semasa kecil dulu,abah keje askar,so merantau merata rata tempat,tapi dah tentu tempat tu dah berubah kan kan !anyway,moga succes di sana...

    ReplyDelete
  16. akak org kluang sebelum berhijrah ke klang..... org kluang baik2, de best... cuba lah dok sana tentu seronok.. akak kat tmn gng lambak..

    ReplyDelete
  17. Nur,

    Takde butang LIKE ke kat sini? Haha... :))
    InsyaAllah akak akan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk Nur.
    Take care.

    ReplyDelete
  18. Nur..kak lyn pun rasa Nur patut ke sana dulu..then bila da tahu selok belok baru mintak tukar..K.lyn pun memang terkejut beruk bila dpt tau kena posting dari s.alam ke Penang..tapi semangat anak2 yg beri kekuatan fizikal dan mental.Chaiyok ok..

    ReplyDelete
  19. kluang? wahhh.. macam best je.. heheehe..

    sy selalu baca blog tuk kadi ni.. die duk kluang.. :)

    http://kadikluang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. Salam Mawar Nafastari,

    insya-allah.. jangan risau. Moga Allah permudahkan segalanya untuk awak dan anak-anak. Amin..

    Saya juga duduk Kluang. Jika ada apa-apa, perlukan bantuan atau teman, saya sentiasa ada untuk awak. Insya-Allah.

    ReplyDelete
  21. moga segalanya dipermudahkan....
    saya juga bakal bermula di tempat baru esok.....


    doakan buat saya juga

    ReplyDelete
  22. KLUANG....WAH BESTT..KAMPUNG SAYA....

    SANA SEWA UMAH OK LAGIK...KOS SARA HIDUPMPUN OK..

    PADA SY TAK JAUH SANGAT PUN BERBANDING KENA POSTING KE KELANTAN ATAU TERENGGANU..

    ReplyDelete
  23. ada sedara mara disana dpt menguatkan semangat skit nur..i'aalh..Allah akan permudahkan..

    ReplyDelete
  24. smg diberi kekuatan utk berhijrah :)

    ReplyDelete
  25. salam nur...saya wahida...saya slalu baca blog nur...dapat keje di kluang yer? erm saya pon keje di kluang...in case perlukan apa2 pertolongan boleh roger jer my number...012-2425764 or 013-3934148..saya keje di majlis perbandaran kluang...saya pon disini ngan anak2..my hubby in jb...if u need any help...just text me ya.....kot2 nak tlg carik umah sewa ke, orang jagakan budak2 ke....jangan segan2 yer.... yang pastinya..di kluang takde jem2 macam kat kl:P

    ReplyDelete
  26. tahniah nur, moga tabah di tempat baru.

    ReplyDelete
  27. Mudah2an Allah swt permudahkan utk Nur. Tengok dekat komen2 ni, ramai yg nak bantu Nur. Jgn bimbang, Kluang ok, semuanya baik2 belaka nanti, insyaAllah..

    ReplyDelete
  28. hi kak nur...
    wah bestnya dpt posting kt kluang..
    kak nur dpt keja kt mana ye?
    anyway congrats yer...semoga berjaya di masa hadapan ye kak nur amin...

    ReplyDelete
  29. good luck. kluang bandar besar, takda masalah kot?rumah pun tak mhl mana. good luck ye.

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum,
    mana2pun sama..Allah ada di mana-mana dan akan sentiasa bersama dengan hambaNya..All the BEST!..

    ReplyDelete
  31. hai nur.. :)

    alhamdulillah.. nur dapat kerja gov ke? at least da sangat secured untuk embun dan kekwa.. :)

    chaiyo'! you can do it! :)

    ReplyDelete
  32. Alhamdulilah, jangan lupa buat sujud syukur dik! All the best.

    Kluang kira bandar yang dah membangun so jangan risau..kos sara hidup kat sana pun masih sederhana. Ada privacy sket kat Kluang.

    Akak org Jb tp sesekali turun sana sebab ada adik mnetap disana.

    Jaga diri bebaik ya dik NUR serta anak2...

    ReplyDelete
  33. Alhamdulillah..congrats Nur, gud luck & all the best for ur new journey, show that u can do it...chayokkkkkkk.

    ReplyDelete
  34. assalamualaikum,
    Alhamdulillah dan tahniah buat nur, moga nur tabah dan berjaya dgn kerja baru..

    utk makluman, saya pun org kluang..dan seperti kata rakan2 dari kluang yg di atas (wah ramai kawan2 dr kluang yg bc blog nur ni yer, ada few tu my schoolmate, :) )
    Kluang semua serba lengkap dan jauh dr kesibukan kota metropolitan...bak kata pepatah, x kenal maka x cinta, teringin pula nak jumpa nur in person kalu saya balik kluang nanti..xD

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days