Tidak teratur...


macam mana aku nak uruskan rumah sedangkan aku terlalu lalai main FB dan tgk blog orang? alahai.. membazir waktu sungguh aku ni kan...

tapikan, bila time aku nak mengemas, mesti si embun tu menangis, bila aku duk main internet, elok plak dia main2 sorang dia.. adoila..

bila aku tgh masak, kekdg sebelah tangan dukung dia, sebelah lagi duk memasak.. haha.. bahaya kan? kekedg bila nak potong2 bawang or sayur or siang ikan je aku letak dia kat bawah.. tu pun dia menangis kuat.. kekdg geram jugak, aku dukung baru dia diam.. huhu.. mencabar juga ek ada anak kecik ni..

bila time nak sidai baju pun sama la.. kekdg pakaikan beg dukung dan aku jemur kain.. kadang tu dia tak mahu duduk dlm beg dukung pun.. aiyoyo... pastu terpaksa la aku tunggu dia tidur, barula aku buat keje2 rumah.. huhu.. pastu laki aku mesti ingat aku ni pemalas.. haha.. memang malas tu ada sikit la.. :D

em, nak melawa jangan harapla..bila aku pakai subang, ditariknya subang tu... bila aku pakai baju manik2 sikit, dikutil2nya manik2 tu, bila aku pakai rantai, ditarik2 rantai tu.. ha.. macam mana ek? jawabnya, aku tak pakai apa2 jewellery la... dan nak melawa pun tak sempat sbb kalau nak keluar, mesti check barang baby dulu.. dh tukar lampin dia ke, bawak pampers and wipes dia dalam beg la, baju spare la, bekal makanan dia lagi.. haha.. tak sempat la aku nak check diri sndri..

mungkin juga aku yang tak pandai urus masa utk diri sendiri kot.. hehe.. takpela, yang penting aku happy je.. :)

cuma, yang aku rasa tak happy, aku tak dapat manage rumah sepertimana yang aku nak.. hu.. sbbnya masa aku limited walaupun aku duk rumah je.. bila time budak kecik ni tidur la aku baru leh buat segala yang aku mahu dengan aman.. yela, kekadang aku nak lipat baju, ada la budak yang nak tolong lipatkan baju yang telah dilipat. hehe.. sabar je la kan.. jawabnya aku duk lipat baju atas kerusi.. :)

em, ok, stop merapu! daa...

Comments

  1. baeeekkk punya alasan kan??
    hahahahaha

    ;p

    ReplyDelete
  2. hehe mmg mcm tu lah bila ada anak kecik..tp xpe lagi sbb kita antar anak g baby sitter..so sementara blk keje blom g amik anak tu siapkanlah ape yg patut..atau kata lain kemaskan umah yg bersepah tuh..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

Ceritera Mawar :Busy umi, busy year, Hello 2017.. its already April!