Pregnant kali ni...

Salam...

Pejam celik dah hampir setahun lebih kami di Islamabad ni dan lagi 162 hari je lagi aku bakal menimang cahaya mata yang kedua.. jen jen jeng.... berdebar sungguh bila teringat saat2 nak bersalin tu.. boleh tak nak mengandung je, tapi yang bersalin laki aku? hahaha..

Sekarang ni dah masuk second trimester, Alhamdulillah, setakat ni takde apa2 lagi masalah selain loya2 masa awal2 minggu pregnant tu dan sedikit urine infection.. ohoho.. kencing kotor la.. tapi itu adalah masalah normal bagi perempuan hamil, jadi saya takla risau sgt.. (ye ke??) .. apa pun syukur alhamdulillah kali ni tak rasa lembik, tak banyak problem cam bleeding or wat so ever.. setakat ni la.. hm, kadang sampai aku boleh terlupa yang aku ni mengandung.. hohoho

Memang berbeza betul pregnant kali ni sebab masa mengandungkan cik embun dulu,
1. saya tak suka gosok baju
2. saya tak kisah penampilan saya selekeh
3. saya cepat penat dan marah2
4. saya suka makan makanan manis
5. sgt suke minum nescafe ais
6. pernah bleeding pada trimester pertama dan kedua
7. byk sangat nak tulis kat sini, boleh refer entri sy yang lepas2 la pasal pregnancy ek.. :)

mengandung kali ni plak,
1. suka alat solek.. muahahaa...
2. at least gosok baju sebelum keluar mana2.
3. relaks je, tak penat sgt dan kurang marah2.
4. sgt suka minum teh ais!
5. alergik makanan manis


apa pun harap2 kali ni semuanya dipermudahkan oleh-Nya.. moga2 saya kuat dan terus tabah nak melahirkan umat Muhammad... amin~

Comments

  1. semoga anda akan baik2 saja...insyaallah..take care.

    ReplyDelete
  2. akhirnya baya hapdate juga blog dia ni ye...huhu
    semoga semuanya lancar ye baya...shila pon alhamdulillah xde ape2 prob ms ngandung kecuali anemia/kurang darah jer..penah jgk kencing kotor skali ms kne fud poisoning...btul bila xbnyk problem kita akn rs mcm xprgnnt lak..lasak sikit skrg ni pon shila bleh tlg hubby mengecat rmh..hehe nk raye katekan..

    ReplyDelete
  3. dear cousin:)...sedih. xdpt jumpa...tau2 je dh blk pakistan.neway,2nd pregnancy mmg mcm tu sbb kita dh comfortable,waktu yg 1st asyik pikir mcm2...name pon 1st time,so risau lbh sket.along pon waktu pregnant kn maya,dh tgg ari pon blh jln jauh lg;)tp2 ape2 pon,do tk cr of yourself,jgn aktif sgt.-along

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days