Detik perkenalan mawar dan nafastari- Khas buat anakandaku Embun dan Kekwa

Embun dan Kekwa,

Kalau nanti kamu tertanya2 bagaimana mulanya ayah dan ummi berkenalan,
kamu bolehlah membaca cerita ummi tentang dia. Dan dibawah ini antara mesej2 ayah kepada ummi di laman Friendster..

Bacalah puteriku,
moga kamu terhibur...

:)


From:
03/25/2005 2:16 pm
Subject:Salam..
Message:
I think u're the one that i'm lookin for!
Tell me if I'm right..
Long time no see.
Pls write something to me.
Would u be my fren?
I'd appreciate tht!


From:
03/25/2005 2:18 pm
Subject:pls
Message:
add me as ur fren pls..
nafastari@yahoo.com- Ahmad WM
I'd appreciate that, TQ.

From:
03/26/2005 7:09 am
Subject:Re: hu??Message:
sy pun tak tau nak explain mcmana.. tp cuba awak
tgk profile sy.. kalo awk tak penah knal sy itu
makna nya sy dah silap org.. sorry..
Sy budak AIKOL, final year..
Aini-Nurbaya wrote:
> who r u actually??may i know?

From:
03/26/2005 7:15 am
Subject:hiMessage:
TQ sbb sudi add saya.. we're fren now, at least
in
frenster!
Nak tanya, awak ada kena diarrhea tak mase
taaruf week? pastu ada sorag committee bwk
awk
n d geng pegi clinic...
may it reminds u to me..
hehee..
From:
03/26/2005 7:17 am
Subject:slmMessage:
maaf la kalo sy dah silap org..
sb sy pun tak sure ni..

From:
03/27/2005 6:56 pm
Subject:Re: slmMessage:
this's miracle!
sy tgh tersenyum sorang2 dpn comp skang!! hehee..
sronok dah jumpa awak, lama dah tak nampak...
awk tau, sy kdg pegi lagi kat cafe tu nak cari awk
(nak tgk je sbenarnye).. tp tak nampak pun.. sedih
tak..
Sy ada sorg kwn dlm frenster ni, econ girl jgk..
so dia yg tlg sy cari awk.. sy cuma describe pasal
awk kat dia, pastu dia kata mgkn awakla orgnya..
dia yg bagi nickname awk dlm frenster ni. sy pun
cuba laa.. skang dah jumpa pun.... I'm so happy, u
know..
yes, we're fren now!
how's ur xm? ada brape paper lg?
Sy ada 4 lagi! esok pg ada lg satu.. pray for me ya..
eh org trg jgk ek? parents asal kat mana?
okla.. lain kali sy tulis lagi..
ni hp numb sy, 0193910912. nama penuh saya Wan
Ahmad Fadzil W Mohd.
take care. c u..
Aini-Nurbaya wrote:
> e eh..awak abg senior yg duk slalu terserempak
> ngan saya kat cafe econs ek??wow...suprizing
> me...tak sangka sgt...awak leh cari saya kat fs ni??
> haha...serius terkejut sgt...mestila ingat
> awak...that cute guy..wakaka...so...mcm mane
> awak leh tau saya?awak tau nama saya ke?oh ur
> name ahmad??from trg ek??eh..tu kg saya tu..but i
> live in shah alam..hehe..nice to meet you... at
last
> we gonna be frens rite?? :)
From:
03/27/2005 7:09 pm
Subject:Re: hahaMessage:
awak kot yg nyorok,..?
sbenarnya sy slalu nak tegur n bckp dgn awk, tp
tuhan tak bagi kekuatan.. bila dah takde pluang
baru rasa ada kekuatan.. rupanya manusia lbh
menghargai sesuatu bila benda tu dah hilang...
tuhan yg tak beri kekuatan atau kita yg tak bina
kekuatan....?
so, nama awk aini nurbaya? sgt melayu.. pompuan
melayu terakhir laa.. hahaaa...
nice name!
Aini-Nurbaya wrote:
> dunia ni kecik...frenster lagi kecik kan?so..lame
> tak nampak??nyorok ke??hehe
From:
03/31/2005 7:42 am
Subject:Re: haha
Message:
ha nanti jmpa sy cuba la tegur..
budak tu clsmate awk. tp dia tak penah bcakap
dgn awk. nanti saya tanya dia bleh bgtau psl dia kt
awk tak..
ok, see u
Aini-Nurbaya wrote:
>
> oho..la ye ke...patutla...tapi memang sgtla lame
> tak nampak awak kat cafe...so..sape kawan
awak
> yg bdk econs tue?dia kenal saya??
> uhu..wow...kecik sungguh uia ni...describe the
> way i look je leh kenal dah?
> wah..hebatnye...ehehe...so i got another 1
> paper..bm komunikase this 2nd april...then dah
> cuti..so awak mmg final year final sem ke??
> so...bile leh tersempak lagi ni??ahhaa...oh
> ye..saya ni jrg online...in case lamabt reply sorry
> la ye...tapi i'll reply ur msg...as soon as possible
la
> yek... :) so..papepun all the best kay...for ur
> undertaking future etc..nanti leh la jadik lawyer
> saya..hah..lagi satu..kalau dah jumpe tu tegur je
> saya...saya ni akan tegur bile ditegur je..malu
nak
> wat first move...biasela pompuan...eh...pjg lak
> saya tulih ..k k...la...nenanti msg lagi
yek...da...~!
From:
04/02/2005 6:54 pm
Subject:salamMessage:
tak online ke?
esok my last paper, pastu i pegi camping kat
besut, 4 hari dalam hutan.. doakn saya slamat ye..
hey tak balik trg ke?
ok la, u take care.


From:
04/09/2005 12:05 pm
Subject:Re: salam
Message:
hah! nak balik trg ke? hey dtg le bertandang ke
pondok buruk kite kat setiu. give me a call ya! trg
kat mana? I think u shud write again to me.. on ths
14th I'm goin to Kuala Krai Klantan for a program
under Kelantanese students, saje join diorang.
sebenarnya nak berjalan2.. ada community
service.. u take care too!
Aini-Nurbaya wrote:
> sorry saya jarang online la...
> oh ye ke..camping anjuran ape???take care ya...
> balik trg...12hb april ni...
> hehe
>

From:
07/18/2005 7:53 am
Subject:salamMessage:
please check my 'who i want to meet'
huhuhu

From:
07/19/2005 7:49 pm
Subject:Re: heheMessage:
mmg ler serupa..
sbb sy copy-paste awak punya
hahaha
eh bila plak nak tsrempak dgn awk lg ek?
Aini-Nurbaya wrote:
> e eh..mcm kenal je ayat kat "who i want to
meet"
> tu..oho...nampaknye serupe ye.....lalalla







Comments

  1. akak same komiti taaruf ngn arwah waktu nih la..sama2 commitee welfare..dan baru teringat, waktu kami jadi welfare nih mmg ade kes budak2 kene direa..owh,nur salah sorang mangsa?

    ReplyDelete
  2. mesti awak rindukan suami kan...akak ni yg hubby dok outstation tetiap minggu dah tak tentu arah... :-( bykkan berdoa yer..

    ReplyDelete
  3. cinta alam maya kamu berdua akhirnya ke jinjang pelamin.namun jodoh x panjang sbb dia menyahut panggilan Illahi..Sabar itu cantik,mawar....jgn la bg blog nafastari terbiar kosong...

    ReplyDelete
  4. ila, hehe.. ye, sy salah satu mangsanye... huhu

    arehadi, mestilah rindu.. kalau tak rindu tu pelikla bernama isteri... :)

    EE,sy tak dpt buat apa dgn blog nafastari itu, hak milik terpelihara.. mungkin nnt akan dibukukan travelog-pakistan nafastari.. inshaAllah..

    ReplyDelete
  5. salam kunjungan..nampaknya kat cafe econ nii banyak terlindung kisah cinta yer.. hehe I am one of them

    ReplyDelete
  6. salam kenal, nice and sweet blog..

    ReplyDelete
  7. sO sweeeett !!! suka la bace..=)

    ReplyDelete
  8. Salam...

    Sweet sgt kisah mawar dan nafastari.Smg mawar tabah selalu di samping nadaa dan marwa.
    Akak selalu mengikuti blog mawar dan nafastari.

    ReplyDelete
  9. Cahaya perlu jumpa mawar, embun dan kekwa...dah lama terpendam. Arwah pernah berjanji nak berjumpa kami sekeluarga bersama keluarga arwah.

    ReplyDelete
  10. semoga tabah mengharungi hidup..bnyakkan sedekah al-fatihah kepada arwah

    ReplyDelete
  11. sgt sweeeeet baya....terlalu sweeet..bergenang2 air mata ak tiap kali bace blog ni...semoga Allah merahmati mu selalu..
    ===rajanurashykin===

    ReplyDelete
  12. baya...sangat cute msg tue kite suke i like...leh wat novel...ahaks..tapi bab orang yang ckap psal arwah pernah nak kawin dengan die perlu ahh orang tue cite kan..isyh22..biar betik betul orang tue nie nak datang nak ziarah ke nak menyakitkan hati orang..tak baek betui ahh..
    -astro

    ReplyDelete
  13. Mawar, unik sungguh cara yg digunakan oleh Nafastari tuk mendekati kamu. Dia tidak terburu-buru memikat kamu tetapi keinginannya utk menjadikan kamu suri hidupnya sgt kuat. Agak sukar utk mencari lelaki berperwatakan seperti itu di zaman skrg.

    Kamu bertuah wahai Mawar kerana kamu cinta terakhirnya yg telah diiktiraf sehingga ke penghujung nyawanya. Kamu wanita yg dipilih utk melahirkan zuriatnya. Yakinilah bahawa kamu kekal unggul di hati Nafastari.

    ReplyDelete
  14. nice and sweet.. di situ juga saya bertemu dengan pasangan hidup saya, dengan cara yang hampir2 sama seperti mawar dan nafastari..

    kita di ajar bahawa setiap yang hidup akan mati.. sentiasa tanamkan kesabaran dan bersedia dengan ketibaannya. tabahkan hatimu mawar..

    aikol 1998-2001

    ReplyDelete
  15. sweetnye.

    teringat plak, ada satu hari tu masa final year, terserempak dgn arwah masa on the way nk ke kelas. dia duk sebut 'aini nurbaya aini nurbaya' muka dia mcm excited gile waktu tu...then 'areej, mung kenal dok aini nurbaya?' of coz la waktu tu sy blom kenal lg siapa.
    lps dia dh kawin br la ku tahu ohhh ini rupanya aini nurbaya.

    he must have been really into you. sweet lah korang ni :)

    ReplyDelete
  16. Nur, saya dah addicted dgn blog Nafastari dan Mawar Nafastari. Can't stop!! Cara awak berkenalan agak sama dgn saya dan suami. Cuma kami hanya berbual di luar.. Berkawan, then baru couple di Friendster. Zmn kita mmg zmn friendster kan?? So sweet.... :)

    ReplyDelete
  17. saya bru je ikut blog awak selepas dengar dekat radio ikim pasal buku diari seorang diplomat.... cara awak kenal suami awak jg sama seperti saya kenal dengan arwah suami saya yg juga thru friendster... Allah jg lebih menyayangi beliau yg telah pergi mengadap Ilahi pada awal oktober last year... Beliau jg meninggalkn seorang putri buat saya. Moga saya juga akan tabah seperti awak wahai Mawar Nafastari....

    ReplyDelete
  18. Salam mawar..sbar itu mmg indah..dan rindu itu satu nikmat dr Allah...saya pun haraap saya juga setabah mawar...Hnya Allah maha mengetahui.....blog mawar amat berguna tuk saya bina kekuatan demi anak2....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

Ceritera Mawar :Busy umi, busy year, Hello 2017.. its already April!