dalam fikiran saya sekarang...

  • jpj test 12hb sept, ya Allah.. mintak2 LULUS lah.... dh hmpir seminggu training dgn abg sulungku...
  • kementerian kewangan- amik surat pelepasan 50% duti import kereta
  • kastam - mohon rayuan kurangkan cukai lagi
  • bank- pos cheque
  • jpj- road tax, plat num kereta nk buat kat mana ye??... hu...
  • service kereta yg duk warded dlm gudang port klang hmpir 5 bulan...
  • bayar cukai tanahdan pintu umah kajang
  • bayar maintenance rumah kajang
  • cari kerja lagi dan lagi
  • pegi interview lagi dan lagi
  • mahirkan driving
  • check up embun bulan oct
  • check up kekwa bulan 12
  • follow up insuran rumah
ok.. stop.. tak nak fikir dah.. bye.. nak tido, esok nk pegi interbiu.. moga2 berjayalah...
;)

Comments

  1. saya doakan mawar untuk dipermudahkan segalanya..insyaAllah Allah bersamamu dear..

    ReplyDelete
  2. Mawar sayang...kamu pasti mampu lakukannya.. it's just a matter of time..
    JPJ test- insyaAllah, kamu perlu relaks, jgn panik & tarik nafas dlm-dlm..
    KEW - cuba amek & cari masa utk amek dgn segera..
    kastam - usahakan juga, krn pasti ada diskaunnya tambahan lagi arwah suami telah berkhidmat utk negara :)
    JPJ - r/tax & no plat.. kalo xpandai pegi JPJ, boleh minta agen insuran buatkan.. kamu cum aperlu bayar services caj shj pada mereka (cari yg reliable & dah biasa deal)..
    service keta - baik pegi service center utk jenama keta tu utk 1st time ni.. (kalo senang cari /dekat).. tapi kalo jauh & susah, pegi je yg workshop yg dekat2 dgn rumah (seksyen 15 s.alam byk workshop)...
    byr cukai & maintenance rmh - kan bole online je (maybank2u, cimb click etc)..
    cari keja - usaha perlu diteruskan.. tp buat sementara mungkin bole cuba berniaga secara online (jual tudung ke, jual jubah ke.. brg yg xmudah rosak /expired).. tapi belajar dulu camne nk bisnes online ni..ini cdgn shj.. u can try, why not?..
    mahirkan driving - try drving bersama org yg bertauliah & mahir tau.. practice makes perfect..
    check up embun & kekwa - kalo mereka check up di klinik yg sama, cuba minta dari klinik tarikh yg sama utk kedua2 mereka, saya pernah buat, klinik benarkan, so xperlu pergi byk kali & berkali2 :)
    insuran rumah - ambil masa & itu hak kita sebagai pembeli..

    teruskan buat check list/ to do list ni, agar kita tak terlepas pandang.. kita mana nk ingat semua benda dlm satu masa, tambahan lagi mawar kena buat/fikir secara solo ni.. nk lagi bagus, buat list sekali dgn cara/di mana nak selesaikan keja tu..
    teruskan bangkit mawar.. kamu masih muda & cukup bertuah kerana masih ada parents, pencen suami & rumah utk berteduh.. satu lagi.. ada internet utk kamu terus berhubung secara virtual dgn kami semua.. kamu tidak sunyi sayang..

    ReplyDelete
  3. mawar,

    kalau datang putrajaya calling2. nak sangat berjumpa dengan awak

    ReplyDelete
  4. doakan semoga dipermudahkan segala urusan mawar :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days