hey,anniversary saya lah!

Pagi2 pergi ofis, hatiku ceria kerana mendapat khabar berita yang amat gembira petang sebelumnya..
Aku dapat offer kerja di tempat lain lah! dan kerja itu merupakan antara
"wish list company" yang aku citakan masa aku student dulu.. Tahun depan baru mula kerja di tempat baru..

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.. segala puji bagi Allah yang sentiasa beri nikmat rezeki yang melimpah ruah kepada kita..

Masuk ofis, aku terus menerpa rakan sekerja,
"eh, hari ni anniversary saya lah!" :)
kawan ofis sy terkedu... dan selamba mengucapkan "oh, selamat ulangtahun.."
tapi aku nampak riaksi wajah mereka, mereka sebenarnya terkedu bila aku cakap macam tu,
nada suara aku seperti gembira, namun jauh sudut hati aku...???... Allah sahaja yang Maha Mengetahui........


Kemudian datang lagi seorang kawan, aku pun berkata,
"hari ni anniversary aku! :)"
dan kawan aku itu terdiam...
"la, kenapa diam je??..." aku menyakat..
"er, aku kena cakap apa?" kawan aku bertanya...
aku tersenyum dan berkata,


"Ko doakanlah aku supaya kekal hingga ke syurga.... amin........."  :)

Comments

  1. moga mawar terus tabah & happy2..amiin

    ReplyDelete
  2. selamat ulangtahun, adik..
    semoga ikatan kalian kekal hingga ke SYURGA!!

    tahniah juga dari akak untuk kerja baru..rezeki embun dan kekwa..

    ReplyDelete
  3. saya doakan hubungan mawar sekeluarga kekal hingga ke syurga..amin!=)

    ReplyDelete
  4. tahniah mawar...
    alhamdulillah rezeki...
    nanti kerja baik-baik :)

    ReplyDelete
  5. tahniah...moga Allah pelihara keluarga nur hingga ke syurga bersama..amin!

    ReplyDelete
  6. tahniah...dpt LHDN yek?

    ReplyDelete
  7. selamat ulangtahun dan semoga kekal hingga ke syurga.amin...

    Mawar, untung sbb buah hati pergi dengan sejuta cinta untuk Mawar...
    bersyukur sbb Allah pilih Mawar rasa nikmat cinta seorang suami tak terhingga...

    semoga cinta kami suami isteri seteguh cinta mawar dan nafastari aminnnn

    ReplyDelete
  8. Selamat ulangtahun mawar..

    Semoga Allah temukan mawar dan dia di sana nanti. Insyaallah..

    ReplyDelete
  9. happy anniversary mawar... Semoga kekal bahagia hingga ke syurga bersama dengannya dan anak2 terchenta...

    Congrats dpt keje baru... Semoga murah rezeki kalian ..

    ~suraiya~

    ReplyDelete
  10. epi anniversary dear..smga kekal bahagia hingga ke syurga, amin :)
    tahniah dpt keje baru!! :)

    ReplyDelete
  11. salam ulangtahun perkahwinan mawar dan encek nafastari :)

    semoga dia aman disana dan hepi tgk mawar dan anak2 disini penuh dengan rahmahNya.

    ReplyDelete
  12. Happy anniversary..happy for you..n Im happy that u r happy...wish best of luck wit ur new job...take care

    ReplyDelete
  13. Salam,

    Semoga kekal selamanya, dunia dan akhirat. Ikatan yang terjalin moga berpanjangan sehingga tangan mawar, nafastari, embun dan kekwa saling bertaut kembali di syurga kelak..amin. :-)

    ReplyDelete
  14. Moga kekal ke syurga....tetap berbunga cinta kasih sayang...
    Tahniah buat Mawar dpt kerja yg diidamkan.moga thn baru 2012...Mawar terus murah rezki dan sejahtera bersama anak2 yg disayang....

    ReplyDelete
  15. semoga bertemu di syurga Mawar & Nafastari... Aamiiiinnnn....

    ReplyDelete
  16. Amin untuk semua doa..dan semoga allah satukan kaliann sekeluarga di syurga..insyaallah amin..:)

    ReplyDelete
  17. Assalamu`alaikum Nur
    Mudah-mudahan kekal hingga ke syurga :)

    ReplyDelete
  18. Selamat ulangtahun perkahwinan Mawar..... akak doakan semoga kekal hingga ke syurga.
    Amin......

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum akak...
    sy doakan jodoh akak kekal hingga ke syurga.. Insya'Allah..
    n tahniah jgk sbb dah dapat keje baru..
    akak kne gembira slalu taw!!

    ReplyDelete
  20. Congrats....n eppy anniversary....semoga berpanjangan ke syurga ye....akak doakan mawar sentiasa tabah...walaupun hanya Allah yng tahu betapa perit mawar lalui semua ini...namun percayalah...insya-allah,Dia permudahkan jalan mawar untuk bertemu dengan beloved hubby di syurga nanti..amin...

    ReplyDelete
  21. selamat ulang tahun kak mawar...n semoga berjaya di tempat..dimurahkan rezeki....^^

    ReplyDelete
  22. tahniah & alhamdulillah dpt keje baru & yg penting best utk mawar!.. selamat ulangtahun juga.. semoga kekal bahagia di dunia & diakhirat kelak... Aamin..

    ReplyDelete
  23. tahniah & alhamdulillah dpt keje baru & yg penting best utk mawar!.. selamat ulangtahun juga.. semoga kekal bahagia di dunia & diakhirat kelak... Aamin..

    ReplyDelete
  24. salam nur,
    hati saya rasa dicucuk-cucuk sayu tatkala membaca entri2 kamu. ini kali pertama saya menjejak di sini (dan pastinya bukan yang terakhir).

    saya harap kamu terus tabah. sesungguhnya ketabahan kamu sangat mengagumkan saya.

    selamat ulang tahun. moga bertemu semula dengan suami tercinta di akhirat sana.Amin...

    ReplyDelete
  25. salaam ..
    TAHNIAH! atas pekerjaan baru Nur.. Allah sayangkan nur, sentiasalah bersyukur dan redha atas apa yang berlaku. ALLAH pasti akan sentiasa bersama nur..hanya Dia sahaja yang mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya.

    ReplyDelete
  26. salam nur, tahniah, walaupun agak ketinggalan..semoga 2012 memberi sinar bahagia buat kita..amin..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!