Wednesday, December 28, 2011

hey,anniversary saya lah!

Pagi2 pergi ofis, hatiku ceria kerana mendapat khabar berita yang amat gembira petang sebelumnya..
Aku dapat offer kerja di tempat lain lah! dan kerja itu merupakan antara
"wish list company" yang aku citakan masa aku student dulu.. Tahun depan baru mula kerja di tempat baru..

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.. segala puji bagi Allah yang sentiasa beri nikmat rezeki yang melimpah ruah kepada kita..

Masuk ofis, aku terus menerpa rakan sekerja,
"eh, hari ni anniversary saya lah!" :)
kawan ofis sy terkedu... dan selamba mengucapkan "oh, selamat ulangtahun.."
tapi aku nampak riaksi wajah mereka, mereka sebenarnya terkedu bila aku cakap macam tu,
nada suara aku seperti gembira, namun jauh sudut hati aku...???... Allah sahaja yang Maha Mengetahui........


Kemudian datang lagi seorang kawan, aku pun berkata,
"hari ni anniversary aku! :)"
dan kawan aku itu terdiam...
"la, kenapa diam je??..." aku menyakat..
"er, aku kena cakap apa?" kawan aku bertanya...
aku tersenyum dan berkata,


"Ko doakanlah aku supaya kekal hingga ke syurga.... amin........."  :)

27 Comments:

At December 28, 2011 at 2:58 PM , Blogger Mama Zharfan said...

moga mawar terus tabah & happy2..amiin

 
At December 28, 2011 at 3:04 PM , Anonymous Anonymous said...

selamat ulangtahun, adik..
semoga ikatan kalian kekal hingga ke SYURGA!!

tahniah juga dari akak untuk kerja baru..rezeki embun dan kekwa..

 
At December 28, 2011 at 4:21 PM , Blogger PutriesNoora said...

saya doakan hubungan mawar sekeluarga kekal hingga ke syurga..amin!=)

 
At December 28, 2011 at 4:33 PM , Blogger Mama Rocks said...

tahniah mawar...
alhamdulillah rezeki...
nanti kerja baik-baik :)

 
At December 28, 2011 at 5:01 PM , Blogger Zakiyah Zainon said...

tahniah...moga Allah pelihara keluarga nur hingga ke syurga bersama..amin!

 
At December 28, 2011 at 5:09 PM , Anonymous shahrina shahbudin said...

tahniah...dpt LHDN yek?

 
At December 28, 2011 at 5:16 PM , Blogger amiey lee said...

selamat ulangtahun dan semoga kekal hingga ke syurga.amin...

Mawar, untung sbb buah hati pergi dengan sejuta cinta untuk Mawar...
bersyukur sbb Allah pilih Mawar rasa nikmat cinta seorang suami tak terhingga...

semoga cinta kami suami isteri seteguh cinta mawar dan nafastari aminnnn

 
At December 28, 2011 at 5:19 PM , Blogger CikPuanHaLia said...

Selamat ulangtahun mawar..

Semoga Allah temukan mawar dan dia di sana nanti. Insyaallah..

 
At December 28, 2011 at 5:26 PM , Anonymous Anonymous said...

happy anniversary mawar... Semoga kekal bahagia hingga ke syurga bersama dengannya dan anak2 terchenta...

Congrats dpt keje baru... Semoga murah rezeki kalian ..

~suraiya~

 
At December 28, 2011 at 6:37 PM , Blogger fiza arshad said...

epi anniversary dear..smga kekal bahagia hingga ke syurga, amin :)
tahniah dpt keje baru!! :)

 
At December 28, 2011 at 6:44 PM , Blogger ||alis|| said...

salam ulangtahun perkahwinan mawar dan encek nafastari :)

semoga dia aman disana dan hepi tgk mawar dan anak2 disini penuh dengan rahmahNya.

 
At December 28, 2011 at 7:12 PM , Anonymous fazarina said...

Happy anniversary..happy for you..n Im happy that u r happy...wish best of luck wit ur new job...take care

 
At December 28, 2011 at 7:58 PM , Blogger εïз mummyHaza εïз said...

semoga kekal ke syurga, insyaAllah :)

 
At December 28, 2011 at 8:40 PM , Blogger dri_eni said...

Salam,

Semoga kekal selamanya, dunia dan akhirat. Ikatan yang terjalin moga berpanjangan sehingga tangan mawar, nafastari, embun dan kekwa saling bertaut kembali di syurga kelak..amin. :-)

 
At December 28, 2011 at 9:01 PM , Blogger Mamasya said...

Moga kekal ke syurga....tetap berbunga cinta kasih sayang...
Tahniah buat Mawar dpt kerja yg diidamkan.moga thn baru 2012...Mawar terus murah rezki dan sejahtera bersama anak2 yg disayang....

 
At December 28, 2011 at 10:17 PM , Blogger Sari Yusa Ibrahim said...

semoga bertemu di syurga Mawar & Nafastari... Aamiiiinnnn....

 
At December 28, 2011 at 11:59 PM , Blogger RULZA said...

Amin untuk semua doa..dan semoga allah satukan kaliann sekeluarga di syurga..insyaallah amin..:)

 
At December 29, 2011 at 12:16 AM , Blogger Ummu Auni said...

Assalamu`alaikum Nur
Mudah-mudahan kekal hingga ke syurga :)

 
At December 29, 2011 at 3:19 AM , Anonymous umimanja said...

Selamat ulangtahun perkahwinan Mawar..... akak doakan semoga kekal hingga ke syurga.
Amin......

 
At December 29, 2011 at 4:33 AM , Blogger MiMie AddNin said...

assalamualaikum akak...
sy doakan jodoh akak kekal hingga ke syurga.. Insya'Allah..
n tahniah jgk sbb dah dapat keje baru..
akak kne gembira slalu taw!!

 
At December 29, 2011 at 8:21 AM , Anonymous Kak mas said...

Congrats....n eppy anniversary....semoga berpanjangan ke syurga ye....akak doakan mawar sentiasa tabah...walaupun hanya Allah yng tahu betapa perit mawar lalui semua ini...namun percayalah...insya-allah,Dia permudahkan jalan mawar untuk bertemu dengan beloved hubby di syurga nanti..amin...

 
At December 29, 2011 at 3:04 PM , Blogger s3vander said...

selamat ulang tahun kak mawar...n semoga berjaya di tempat..dimurahkan rezeki....^^

 
At December 29, 2011 at 5:29 PM , Anonymous Anonymous said...

tahniah & alhamdulillah dpt keje baru & yg penting best utk mawar!.. selamat ulangtahun juga.. semoga kekal bahagia di dunia & diakhirat kelak... Aamin..

 
At December 29, 2011 at 5:29 PM , Anonymous Anonymous said...

tahniah & alhamdulillah dpt keje baru & yg penting best utk mawar!.. selamat ulangtahun juga.. semoga kekal bahagia di dunia & diakhirat kelak... Aamin..

 
At December 29, 2011 at 7:29 PM , Anonymous sUe said...

salam nur,
hati saya rasa dicucuk-cucuk sayu tatkala membaca entri2 kamu. ini kali pertama saya menjejak di sini (dan pastinya bukan yang terakhir).

saya harap kamu terus tabah. sesungguhnya ketabahan kamu sangat mengagumkan saya.

selamat ulang tahun. moga bertemu semula dengan suami tercinta di akhirat sana.Amin...

 
At December 30, 2011 at 6:54 AM , Anonymous Anonymous said...

salaam ..
TAHNIAH! atas pekerjaan baru Nur.. Allah sayangkan nur, sentiasalah bersyukur dan redha atas apa yang berlaku. ALLAH pasti akan sentiasa bersama nur..hanya Dia sahaja yang mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya.

 
At December 31, 2011 at 8:06 AM , Blogger ummufathi said...

salam nur, tahniah, walaupun agak ketinggalan..semoga 2012 memberi sinar bahagia buat kita..amin..

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home