Followers+readers+friends+family, this is for you!

2289 friends list kat fb, friends awaiting tak kira berapa... dah 1300 followers kat blog ni..mcm artis pulak... hahahaha... tapi i bukan artist, tp suami i ramaaaai kawan, kawan suami saya, kawan saya juga.... kawan saya pun ramai... kawan kepada kawan saya pun kawan saya juga... apa pun semuanya inilah yang dinamakan UKHUWAH..

semuanya terjadi lepas pemergian dia...

yang jauh bertambah dekat, yang tak kenal, bertambah kenal
yang belum kenal, menjadi kenalan...

MashaAllah, hebatnya Allah ciptakan persahabatan...
persaudaraan...

buat kita yang menghargai.. buat kita yang mengerti...
berkenalan2 antara sesama manusia buat kita lebih mengenal erti kemanusian...
erti kasih sayang antara sahabat, keluarga dan Tuhan.

Ya, ahmad tetap cinta hati saya sampai bila-bila..
saya masih berdoa.. dan terus berdoa.. supaya Allah hanya tetapkan hati saya untuk dia...
pemisah kami cuma alam... alam dunia dan alam barzakh...
kisah cinta kami belum berakhir.. sekadar cuma PJJ dua alam...

namun, satu tempat yang PASTI kita tuju,
di akhirat nanti...saya berdoa agar Allah temukan kami sekeluarga bersama2...
Mawar, Nafastari, Embun dan Kekwa

saya juga berdoa...
agar Tuhan temukan saya dengan sahabat2 saya yang setia bersama saya...
di saat saya senang dan susah...

begitu juga keluarga saya yang tercinta...
mama, papa, che, ayah, mok, pah, arwah tok yang tak pernah saya kenali sepanjang hidup saya...
adik beradik saya, adik beradik ipar,
saya masih berdoa... dan akan terus berdoa...

untuk kalian juga,
sahabat saya, sahabat ahmad,
sahabat kenalan blog atau siapa saja yang mendoakan saya...
untuk semualah! yang pastinya sama2 saudara seISLAM

Terima Kasih atas doa kalian buat saya,
 saya doakan kalian juga berbahagia di dunia dan di SANA...


Amin! (Allah, perkenankanlah!)




Comments

  1. salam
    biarpun berbicara tanpa suara,tanpa wajah...mawar seolah 'kawan' yg dekat dihati akak...
    semoga sentiasa tabah bersama cahayamatamu...

    ReplyDelete
  2. Amin untukmu.... Amin juga utk kami semua...semoga ALLAH kabulkan

    ReplyDelete
  3. ...smga smuanyer indah2 bg akak....sbb ALLAH aturkn sglenye yg indah2....

    ReplyDelete
  4. saya kagum dgn cinta akak pada arwah...semoga Allah permudahkan segalanya untuk akak...walaupun saya hanya kenal akak di alam maya, tapi saya rasa dekat dgn tulisan akak...

    ReplyDelete
  5. perkenalan kita pun kerana suami yana..walaupun baru mengenali baya..yana dpt lihat kekuatan dan ketabahan baya mengharungi segala dugaan ini..

    ReplyDelete
  6. Aamiinnn... Ya Rabbal A'laminn... Moga semakin tabah mengharungi kehidupan & ujian didunia ini... :-)

    ReplyDelete
  7. Salam,mawar..
    Moga Allah pelihara mawar dan anak2 dgn sebaik2 pemeliharaan d dunia dan Allah pelihara Ahmad dgn sebaik2 pemeliharaan juga d alam sana, sblm kalian dtemukan d syurga.. Ahmad meminang mawar d dunia, dan mawar pon dh meminang Ahmad utk jd suami mawar d syurga,kan.....

    ReplyDelete
  8. amin... semoga kita semua sama-sama mendapat keredhaan dariNya dan juga kebahagiaan yang kita nanti, tunggu serta cari...

    ReplyDelete
  9. Salam.. Suami saya ada urusan waktu pakistan dilanda banjir. Lalu berjumpa dgn arwah di islamabad. Rupanya kenalan lama sejak di Gombak. Mungkin dia pelajar yang aktif. Suami saya bkn student uia. Yang best tu, suami saya tunjukkan blog mawar ni dulu sebelum bertemu arwah kpd saya sbb nk tunjuk contoh2 kain cotton. Dia nk bw balik malaysia untuk saya bisnes sambil2 kata org. Kemudian br dia tahu mawar isteri arwah. Saya jd silence reader blog mawar dan nafastari. Sehinggalah suami di Pakistan memaklumkan pemergiannya. Saya follow setiap kali ada news di tv. Setiap masa saya jd sedih. Saya spt mawar juga. Ada degree tp tidak bekerja krn menjaga anak2. Suami saya berkata dia sempat berjenaka dgn nafastari, yg mereka sama. Kita berkahwin di tahun yg sama. Kedua2 anak kita sebaya. Yg berbeza, anak2 mawar perempuan. Anak saya lelaki. Dan saya tidak bekerja. Saya hanya mampu berdoa mawar akan terus kuat dan membuatkan saya menjadi 'sedia' setiap masa. Semoga Allah menghimpunkan mawar dan keluarga bsama di sana nnt.

    ReplyDelete
  10. Semoga perjanan hidup Nur dirhmati Allah dan cinta Nur pd Ahmad akan kekal abadi hingga bertuma di SANA nanti

    ReplyDelete
  11. Salam buat baya.. Separa silent reader itu ialah saya :)
    Tp dngn ikuti blog baya.. Kwn2 blog saya pon ada yg jd silent reader..ada yg pnah2 kecik ati/termarah suami jadi insaf and terus minta maaf pada suami dan2 tuh gak..coz we nvr know wat will hapen in nxt second in our life :)

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah.. Allah pinjamkan kita nikmatnya... usianya... rezekinya...

    buatlah yg terbaik...kami sentiase doakan yg terbaik untukmu...

    ReplyDelete
  13. Mawar, tulislah lagi....

    ReplyDelete
  14. salam Nur..
    selamat berpuasa.
    alfatihah juga utk Ahmad

    ReplyDelete
  15. salam nur....salam perkenalan dan salam ramadhan...
    sesungguhnya kamu sungguh tabah...wlpn saya tidak mengenali kamu, hnya melalui blog kamu..tp saya tahu kamu sorang yg tabah..

    ReplyDelete
  16. thanks for this post... amin untuk kita semua....

    Baya kuat kan hati yer..... Moga Allah beri rahmat pada kita semua.....

    Saya akan terus membaca blog ni... jangan berhenti menukilkan rasa yer... insha-allah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

Ceritera Mawar :Busy umi, busy year, Hello 2017.. its already April!