cik Embun yang petah

Embun dah berusia 3 tahun...

ye.. 3 tahun...sekejap je kan? rasanya baru je buat entri pasal embun, create embun punya blog.. yang dah bersawang tu... embun yang sulung.. hihi.. maaf ler embun ye, ummi sibukla lately.. tak sempat nak update blog kamu,blog kekwa.. apa lagi blog ummi ni ha...

ummi sibuk apa ye? sibuk layan kamu berdua la sayang... embun dan kekwa.. banyak benar karenah dan telatah yang menghiburkan ummi.. smp tak terasa masa berlalu begitu pantas.. dan ummi syukur dikurniakan anugerah anak seperti kamu berdua... comel dan bijak.. alhamdulillah...

Embun sekarang sudah SANGAT petah bercakap.. dan segala ayat yang keluar dari mulut dia semuanya macam comel je... tapi kadang2 dia tanya soalan pelik2 dan susah nak jawab...

Embun: ummi, kakak nak rindu ayah..
Ummi: okay....

(erk... nak rindu ayah tu pun kena tanya ek? haha)

Embun tengah 'tolong' ummi basuh kereta...
Embun: ummi, mana ayah ni?
ummi: erk?? (smbil pndang pelik ke arah embun)
embun: kakak rindu ayah la ummi..

ok.. speechless!

apa pun Embun, ummi doakan kamu dan adik kamu, kekwa... tabah, sabar dalam menghadapi apa jua dugaan dalam hidup kamu nanti... jadilah orang yang beriman, takwa dan anak yang solehah... mudah2an... amin....




Comments

  1. amin..mudah2an termakbul doa2 org2 yg ikhlas menerima ujian Nya...

    ReplyDelete
  2. sedey la plak baca part embun tny psl ayha ni huhu... semoga Embun & kekwa sentiasa dlm peliharaan Allah... moga jd insan mukminah yg solehah ye sayang.

    ReplyDelete
  3. Salam, semoga sejahtera anak beranak.

    Cerita ni buat akak teringat waktu adik akak seusia Embun. Kerja asyik congkil2 tanah dilaman rumah, bila kita tanya:

    Buat apa tu dik?
    Nak cari abah kat dalam.

    Begitulah... semoga semuanya tabah.

    ReplyDelete
  4. semoga embun n kekwa jd anak yg solehah... amin...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!