embun dan kawannya...

Embun dan kekwa saya hantar ke taska berdekatan dengan rumah... taska asuhan je... tadika tak boleh masuk lagi sebab kekwa masih belum boleh bercakap... kesian pula kalau saya nak hantar embun saja, si adik di taska... tunggulah adik besar sikit dah boleh cakap, saya akan hantar mereka berdua ke tadika pula...

pulang dari taska... embun sibuk bercerita mengenai kawan2 nya....


embun: ummi,nadaa ada ramai kawan... nama dia isya, arash dengan baby ain!
ummi, tadikan.. kawan nadaa kan...nama dia baby ain... dia buat  marwa, lepas tu marwa nangis..

ummi: iye? baby ain buat wawa? macam mana tu? dia buat camane?

embun : (demo mcm mana baby ain tu buat)

ummi: oh, dia cubit wawa eh.. (dlm hati pelik juga, mcm mana baby leh cubit wawa? pandainya baby tu... dia pegang wawa kot!)




hari berikutnya,,,,,


ummi: jom nadaa, kita balik... eh, ni ke kawan nadaa? mana satu isya?

cikgu: ni isya, tu, arash... yang ni plak baby ain..

ummi: oh, ni ke baby ain...??? (rupanya baby ain sebaya dengan embun!)

cikgu: ha'ah... mak dia pgl dia baby ain sbb abang2 dia pgl dia baby....

ummi: oooooooooooooo...




Comments

  1. rupa2nya baby ain dah besar gedabak orangnye... hahaha...

    ReplyDelete
  2. Samalah.. yaya walaupun dah 2 thn tp akak masih panggil dia baby yaya. almaklum bungsu.

    ReplyDelete
  3. alo lo lo..sian nya kekwa kena cubit..kenapa kakak embun tak jaga adik kat taska ni...

    ReplyDelete
  4. hihihihi...... cerita budak2..... tp bahaya juga 2 kak... pandai2 cubit org..kalo terlepas pandang pe pula nt dy wt kt ank akk

    ReplyDelete
  5. seronok dgr budak2 bercerita.. penghibur hati...

    ReplyDelete
  6. salam
    saya selalu baca blog awak. saya seorang ibu dan isteri. wlaupun xkenal awak tapi awak sgt dekat dihati saya. saya doakan awak sntiasa kuat dan tabah mmbesarkan anak2. insyaallah

    ReplyDelete
  7. hehehe budak besar rupanya baby ain..hehehe

    ReplyDelete
  8. baby marwa.
    hehe

    ReplyDelete
  9. patutlah dah pdnai mencubit.hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!