53 kg sudah!!!!


uwa!!!


scarynya.. my weight dah reach 53kg!! aiyoyo.. amma, appa, saya dulu sebelum tunang, 43kg, dah kawin jd 46kg, berbulan lepas kahwin 49kg, now tgh pregnant 15weeks (3 bulan 3 minggu) i'm 53kg!!!!!!!!!!!


hmm... getting gemoks and gemoks!! wat to do... smalam pegi medical check up... baru 1st time nak buat monthly check up dgn doc kat kuala terengganu ni..

(well, utk pengetahuan korang, i already stay with my hubby! tgh exam break, got another 2 papers to go.Yeay, maksudnya NO MORE CLASSES OR KULIYYAH , in other word, finally I'M GRADUATE!) okay, sambung balik cerita pasal pegi check up, misi @nurse amik darah, ujian air kencing, ukur tinggi (i pendek je..), dan berat.. masa tu la baru sedar yang diri ni makin gemok rupanya.. tak pernah berat mencecah 50kg ke atas.. huhu.. takpe2, demi babyku, aku sanggup jd gemok sekejap. ;p


then, jumpa doc, buat ujian ultra sound+scan.. berdebar2 jugak sebelum nak buat ultrasound + scan tu, ye la, last check up masa kandungan baru 2bulan, masa tu cuma nampak ketulan darah je. now kandungan dah nearly 4 month, alhamdulillah bila check semalam baby dah cukup sifat, ada kaki, jantung dah berfungsi.. syukurnya Ya Allah...


Comments

  1. da pregnant..congrat's baya..wahhhh kejap je rs ms berlalu,rs nye br je lg tgk baya pki baju sekolah skrang da nk jd mummy kecik hehe...

    ReplyDelete
  2. babe, chill la.~ ko bertambah berat badan sbb ko bwk budak...ko patut risau kalau berat badan x berubah2. eheeheee~!

    Take Care!

    ReplyDelete
  3. I think it's normal for a pregnant lady to gain weight. So no worry!

    ReplyDelete
  4. wanita mengandung memang perlu tambahkan berat badan, adik saya mencecah berat hampir 70kg semasa mengandung anak pertama:)

    syed aljufrey

    ReplyDelete
  5. yang pelik nya saya pernah mencecah 95 kilogram walaupun di luar waktu mengandung!!!

    oohh.. tidak terbayangkan aku saat itu!! hahaha

    -joe-

    ReplyDelete
  6. He..he.. welcome to Mum's world.
    Takpe gemok tu sekejap je. Nanti lepas bersalin, ha pantang cukup-cukup sure slim balik.
    Kalu nak petua semasa dalam pantang akak sudi memberinya...
    Yang penting jaga kesihatan tu. Selain makan & minum mesti dapat rest yang cukup tau. Nanti baby kat dalam meragam lak...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!