Tuesday, August 18, 2009

100% cotton from Pakistan

Tibe2 hari ni ramai pula yang msg nak order kain cotton dari aku.. Ape ntah mimpi dorang, tak tgk kain rupe camana lagi, dah nak order...haha.. Dan aku pula tetibe rasa macam nak buat biznes skit2 la amik untung jual kain pakistan ni boleh tak? haha.. stakat 20% mark up ke.. buat duit makan.. um, (betul ke aku ni nak meniaga ni?)

okla, apa pun, ni buat tatapan pengunjung blog aku, sape2 terbekenan tgk gambo ni dan rase2 nak order, bolehla buat tempahan. aku akan sedaya upaya cari jalan supaya kain ini boleh dipasarkan di Malaysia. wahaha..



Kain ni best giler, sejuk je pakai. aku buat baju kurta. Ala, baju panjang tu, pakai nagn jeans or seluar slack je. Pastu tak perlu beriya2 sgt gosok, sbb kain ni dah licin.



Ni kain cotton "chicken breza" (kalau tak silap aku la). Kain Pakistan mmg jualnya 3 pieces. lain2 corak, tapi satu set untuk dibuat baju, seluar/kain dan selendang.

Yang ni pun sama, 3 pieces gak.. slalunya aku buat baju kurung dan baju kurta satu untuk 3 pieces tu. Kira untung la beli kain, dapat buat 2 baju skali. Kadang 3 helai tu pun aku buat 3 pasang kurta. hehehee...

Harganya berbeza2, normal price cotton yang mutu dia best skit, dalam Rs 490( 3 pieces), kira lebih kurang RM21 kita. Kalau aku nak jual, mgkin nak amik untung dalam 20% atas kos je kot..

Orait, kalau minat, bagitau la ek! ;p

* anda juga boleh lihat contoh kain di sini -http://arinaathirah.fotopages.com/?entry=1419907
[ pinjam page ye kak fiza cantik! ;) ]

8 comments:

  1. baya...ak bminat...hehe

    ak nk yg purple tu...cntik

    blk bln 10 ni bwk tau :D

    -nadianaser-

    ReplyDelete
  2. waaaaa!! nak jugak.. bestnye... serius cantek & menarik..nnt nak pesan kat baya la..30% pun xpe! hehe..

    -kain cotton lovers...-

    ReplyDelete
  3. bagus bagus wt bisnes...kite sokong

    ReplyDelete
  4. lawa lah yg cream tu Aini. kat sini ade sorg sister from bangladesh jual gak, yg dh siap tp. ade bli satu pakai raye nnt kot hehe. skarang tgh tunggu sari dr die huhu

    ReplyDelete
  5. Happy birthday Aini :D buka puasa ngn kek? take care, smoga berbahagia always inshAllah! give ur lil angel a kiss for me xoxo

    ReplyDelete
  6. baya aku nakkkkkkkkkkkk!!!
    eh u still use ur old phone number?

    ReplyDelete
  7. kalau nk order yg kaler purple tu boleh x?..kedai bukak lg x ni?..hehehe..
    -azma-

    ReplyDelete