"Membaca bukan hobi saya" - dulu

Dulu2, aku boleh dikatakan tak suka membaca, apa jenis bahan bacaan aku malas sangat nak baca. Sebab aku rasa leceh nak kena mengeja.. haha.. takdelah, aku cuma tak suka baca sebab
  • perlu banyak masa
  • otak jadi penat nak masuk input
  • aku pemalas
  • sbb aku suka mengira dan logik!

em, itu dulu punya ceritalah..Semasa aku mengandung dan admit kat dalam hospital selama hampir 2 bulan lebih tu, persepsi aku tentang membaca sudah berubah. Aku dah mula suka membaca sebabnya;

  • aku terlalu bosan duk kat hospital
  • hari2 tgk muka org yang sama, lauk boleh hafal- sama je, jadi bila membaca ada jugaklah benda baru
  • excited nak jadi ummi.. jadi mesti tahu pasal persiapan nak jadi seorang ummi dan jaga baby macam mana etc..

must read book while in HSNZ



Buku ni ala2 kitab aku blaja masa pregnant dulu. Apa2 masalah sepanjang pregnant banyak aku refer kat buku ni. buku ni hampir boleh dikatakan complete guideline utk kita yang baru pertama kali mengandung.



Enjoy Your life ni buku pasal cerita2 teladan dari zaman Rasulullah, kisah para sahabat. Memang menarik cerita dalam ni, buat kita rasa memang Islam itu indah, dan Islam itu memang cara hidup kita. Buku ni dibeli oleh suami aku sewaktu dia buat umrah dulu. Bila lepas solat isya' mesti aku baca buku ni kat hospital dulu. Hilang rasa bosan aku kat dlm spital tu..

dan sekarang, aku lebih gembira membaca dan memborong buku sbb di Pakistan buku jauh lebih murah!!!! Dah banyak jugak lah buku aku duk borong untuk di'display' di library kecik kami kat rumah dan juga untuk embun si chomei . :)

Ni kat bawah ni plak, book to read: - ... ( bila la nak habis baca agaknya ek?)

Enjoy ! :) ---{@

Comments

  1. su pn tgh baca buku2 shopaholic tuh. kelakar cerita dia. suka baca. boleh hilang stress. tp br baca smpi shopaholic take manhattan, lom smpi ke shopaholic n baby lg...biasalah im a SLOW reader.

    ReplyDelete
  2. haha.. sy lagi best, skip shopaholic, trus shopaholic and baby! haha.. sbb excited npasal baby tu. wahaha.. tapi citer undomestic godness best giler! must read book!

    ReplyDelete
  3. aku bukan big fan shopaholic..sbb aku tak penah bc pun..(takot addicted). tp aku bc buku kinsella Can You Keep A Secret and of coz... Undomestic Goddess! Gila hilarious! wahaha!

    ReplyDelete
  4. hehe...yes aypa...
    ak pn ske dua2 bku tu...
    u shud read dat 2 baya :)
    tgh wat collection bku2 cik kinsella nih...
    kt sne bp ye harga die baya?

    ReplyDelete
  5. eh...lupe nk ltak nm ak td :p

    -nadianaser-

    ReplyDelete
  6. kat sini lebih murah.. dalam rs 495=RM22... hehe

    ReplyDelete
  7. shopaholic and baby tu aku baru abis bace..best giler..

    ReplyDelete
  8. ye ke?? ok ok, nk baca. dah beli undomestic goddess tu tp lom baca, igt nk habiskn shopaholic dlu (ntah bila nak abis klu baca seSLOW mcm ni :P ). tp movie shopaholic x best langsung. kecewa.

    ReplyDelete
  9. yang men ar e from mars and women are from venus tu.. akka ade smabungan dia.. sila tolong bawak balik yek buku tu... akak nak baca... mekacih

    kekanda mu... Pakura

    ReplyDelete
  10. waaaa....bgsnye mami embun nih...dh jd bookworm dah...smoge embun pun suke membace bile dah besar nnt..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!