undefined


Tadi sedang aku tengok2 blog orang, aku terbaca satu blog ni entrinya tentang anniversary perkahwinannya yang sudah mencecah 2 tahun. Akhir tahun ini usia perkahwinan aku dan en amad pun akan mencecah 2 tahun. Tapi lucunya aku tidak ingat tarikh pertunangan aku. Yang aku ingat kami bertunang 6 bulan sebelum berkahwin. Aku pun bertanya kepada en amad;

aku : eh, bila ek tarikh kita tunang? i lupa la..
dia : em, tak tahu! (dgn muka yang penuh rasa bosan dengan pertanyaan aku)
aku : kenapa buat muka bila i tanya?
dia : ntah, i tak suka apa2 mengenai perkahwinan dan tunang. i tak nak ingat peristiwa itu. phobia!
aku : !@#%%&*(#%%

em, pasangan lain yang sememangnya 'love marriage' mungkin rasa gembira dan excited dihari perkahwinan dan pertunangan mereka. Tapi bagi kami??...

entahla, jika bertepuk sebelah tangan*, manakan berbunyi...
suami aku phobia, aku pula yang lebih2!



* bertepuk sebelah tangan dalam konteks excited mengenai majlis tunang n kahwin

Comments

  1. lol! funny! cuba cr dalam dictionary...terma sesuai ___phobic apa utk phobia mengingati tarikh kahwin. haha!

    ReplyDelete
  2. lor, asal phobia ngan kawen lak??pelik tul

    -undefined-

    ReplyDelete
  3. fobia ngan kenduri kot...
    kenduri kat kg ari tu kan cam problem sket..
    tp sekali bace mcm menyesal kawin je
    hahaha

    -joe-

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. hahaha... kak lia pun jenuh mengingat tarikh tunang tapi jalan penyelesaiannya just refer balik gambar yang diambil confem ada tarikh... hahha amad tgh bad moodddd kot...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum & Salam Ukhuwah
    Terlebih dahulu diucapkan Salam Ramadan dan Selamat Berpuasa

    Saya rasa tidak terlewat juga untuk ucapkan Selamat Hari Ulang Tahun Kelahiran- Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki "

    ReplyDelete
  7. x per yg pntg ko bahagia ok darling!!

    ReplyDelete
  8. nape phobia plk...'jika bertepuk sblh tgn manakan berbunyi??' mcm kne kawin pakse plk baya...konpius...

    ReplyDelete
  9. shila, baca kat bintang bawah tu

    * bertepuk sebelah tangan dalam konteks excited mengenai majlis tunang n kahwin

    heheee..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

32 weeks 3 days