Me Lahore jana he..


Me Lahore jana he.. means saya pergi ke Lahore!
Lahore bandar bersejarah, kotanya lebih cantik berbanding Islamabad dan Karachi. Tapi Islamabad lebih bersih la.. Kami ke beberapa tempat perlancongan seperti:

  • Lahore Fort
  • Masjid Bashahi
  • Cocoos Cafe
  • Menara seakan2 eiffel
  • Wahga border - border antara Pakistan dan India
  • Sarapan di Capri Restaurant
  • Tempat ibadat sikh


Ini adalah quran yang ditulis menggunakan benang emas.. Pameran terletak di dalam masjid

Tangga dekat rumah ibadat sikh..

Playing with my little Embun.


A gate between Lahore Fort and Sikh ritual place

Senibina dalaman Bashahi Mosque

Bashahi Mosque, just like Taj Mahal...

A gate to the Mosque

Yet to enter....

At Wahga border, semangat tau pakcik ni..


Sarapan di Capri.. hanya beralaskan surat khabar.. hehe..Menu : Chai, Puri and Halwa.. not bad!

Gerbang lagi...

Cocoos Cafe groundfloor...

Wahga Border - the army buat persembahan! cool!
India army and Pakistan army fight for the best...

Di kala malam, view from Cocoos Cafe

Local people from all over Pakistan going to see the ceremony in Wahga Border.

Comments

  1. salam dik mawar,
    dulu sy sebatch dgn your husband. actually baru discover who is your husband.selama ni baca punye baca tak dapat nak teka sapa lak ni..rasa macam sebatch, iyela mmg dalam list bloggers other friends pun mmg ada blog your husband..so at last bila baca tang komen baru dicover duk sebut2 jay..ok i knew it already..
    kalau sebut my name pun dia tak ingat..

    apa pun, love to read your life story in pakistan..pernah ada org cakap sblm ni, bila posting kerja negara2 mcm tu tak best, tapi you n your husband have put it another way arround that I could see it in nice n positive way..

    and selamat berkenalan(kalau sudi)
    ada FB tak? add me ye..
    ummifatimahamani@gmail.com

    wassalam
    ummu fatimah amani wa umar zuhdi

    ReplyDelete
  2. salam ummu fatimah,

    thanks melawat blog hamba..
    em, biasala negara orang tak sama dgn negara sendiri, apatah lagi di negara yg banyak ancaman bom ni.. tapi life must goes on kan?, so kami cuma buat benda yang boleh happykan kami di sini.. ikutkan tak sabar nak balik negara sendiri.. hehee...

    yep, salam kenalan, saya sudah add kamu di facebook.. approve la ye..

    :)

    ReplyDelete
  3. baya aku rasa shawl ko ni kot yg akak aku minat..hoho

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!