Talking Business here..

Aku kira beruntung sebenarnya dapat duduk kat negara ni, tolak tepi semua yang negatif, there is still a bright sight of Pakistan..

Sebab apa aku kata untung? sebabnya nilai rupee rendah berbanding RM dan USD... so, we earn more when we live here.. it is an advantage!.. but honestly, cost of living in Islamabad is much higher than in Kuala Lumpur.. tak percaya ek?? kalau aku beli sekilo ikan kembung di sini harganya lebih kurang RM15.. walhal kalau kat Terengganu dulu beli ikan sekilo dalam RM6 camtu..Harga makanan fastfood di sini macam KFC or McDonald di sini lebih mahal berbanding di Malaysia. Kalau restoran pula, mesti ada GST.. yg sgtlah tinggi.. kadang2 charge GST tu sampai RS2000 bersamaan RM80.

Tapi, yg bestnya..

*baju
*kain
*suite
*barangan kulit
*baju kait
*buah2an
*sayur
*gemstones
*perabot
*carpet

semua di atas murah!!!!... so, i think if i make bisness based on all cheap stuff here, kayo den! hihi...

so dear readers, hangpa rasa mana yg best utk dibuat bisness? wahaaaa..

Comments

  1. baya...jual la baju kait2 tu...kt opis sejuk bleh guna...aku rase mesti rmi gak yg beli...hehe

    ReplyDelete
  2. dik,
    jual baju budak, kain kotton, pashmina pakistan yg jenis tebal tu,baju kait ok gak..ramai minat rasanya dan susah juga nak cari di sini(taktaula, jarang sebenarnya mencari kat sini pun..)

    barangnya ringan, kos penghantaran perlu ambil kira, melainkan bila mawar balik sini baru bawa balik..

    carpet pakistan ada kat sini, perabot susah nak dihantar, sayur dan buah-buahan cepat rosak, barangan kulit pun mungkin berat dan libat kos hantar..

    buatla undian online dulu..haha

    ummu fatimah wa umar

    ReplyDelete
  3. aku rasa kain cotton n baju kait tu on demand..mmg kayo hang..

    ReplyDelete
  4. jual wehhh!!!

    amik peluang ni!
    ko letak je gambar2 kat blog, test market.. the simplest way... mcm ko buat ari tu... this time amik untung la plus caj kurier! cotton ori sape2 pun suka weihh!

    owhh betapa bestnya berniaga apabila barang2 niaga ialah kegilaan wanita (yang gila membeli-belah) heaven!!!

    terima kasih wanita!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!