Winter di Islamabad


Salam all..

Winter di sini tak sesejuk di UK, US or Russia.. Di sini sejuknya bila malam mungkin akan mencecah -1, tapi biasanya dalam range 4 - 18 celcius je... well, it still cold!..

Pakistan ni besar, kat northen area barula ada snow.. mcm Gilgit,Skardu dah ada snow.. Muree pun biasanya ada snow, but this year tak tahu la kenapa tak turun lagi snow kat Muree.. Biasanya orang Islamabad akan ke Muree untuk bermain snow sebab Islamabad ke Muree cuma 30 minute je.. So this weekend we plan to go there, tgk la, ada rezki kami tgk snow ke tak...

Orang di sini kata, kalau nak tukar musim pasti akan hujan dulu. Dah agak lama hujan tak turun. Mungkin kalau nanti hujan, cuaca akan jadi lebih sejuk dan snow akan turun di Muree nanti. Di Islamabad snow tak pernah lagi turun.

Mula2 i think winter is cool! but it rather just COLD!... nak mandi, basuh pinggan,jemur kain, masak, or ke dapur memang sgtlah malas.. sejuk!!!... minyak masak yang kami beli di Malaysia pun beku! Tapi minyak yang kami beli di sini tak pula beku.. nape ek?..itu tak dapat nak jawabla.. coz i dont know the answer..



Apa yang best musim sejuk ni?

Best sebab kena beli baju baru! hahaha.... kami akan pakai at least 3 lapis baju.. hm, aku kekdg selapis je pun, pastu mula la mengadu sejuk! Si kecik Embun pula lagi la banyak kami kena pakaikan baju untuk dia.. kesian pula dia, kekadang bila nak tukar lampin, menjerit2 dia sebab sejuk bila kena bukak seluar.. hoho.. tapi dia baik2 aje.. anak ummi kan! mestilah kuat! yea..

Dan aku juga suka baju kait ala2 cardigan tu! Musim sejuk ni banyak baju kait, murah2jugak nak compare kat Malaysia kan..Baru2 ni aku beli baju turtle neck, murah sangat, selesa pakai bila musim macam ni. Harga dia Rs300, kalau convert duit kita mungkin dalam RM12. Menyesal pula tak beli banyak hari tu.. hehe.. nanti nak beli lagi la.. heeee.. :)




Em, rasanya tu je la kot nak citer pasal winter di sini. Lain kali mawar update lagi la ye..

Comments

  1. ummi..baju kait-kait murah ea...nak oder 1 bole x??? hehe:D

    ReplyDelete
  2. cuaca dah x menentu dah skrg ni. london yg dah laaaama (18thn) tak snow pon snow dgn lebatnye tahun ni. nak sambut kedatangan kitorang kot. hehe...
    samalah kita..malasss sgt sgt nk buat apa2. pinggan dlm sink kdg sampai 2 hari x basuh...sejuk.. :(
    nk balik!!!

    nti gi Muree tepek gambor banyyok okeh... :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!