Snow in Muree dan Nathiagali, Pakistan










Alhamdulillah, berpeluang jugak aku tgk dan main snow.. mulanya aku ingatkan aku akan jdik excited bila tgk snow, tapinya biasa2 aje, sebab rasa snow tu macam ais dalam freezer tu.. hehe.. tapi apa pun syukur berpeluang lihat kejadian alam yang Tuhan cipta ni. Bukan semua berpeluang nak tengok salji, lagi2 kita yang dari bumi khatulistiwa. :)

Mula2 kami ke Muree, snow sikit je, macam penjejak salji je kami ni,bila sampai di Muree, cuaca panas, ingatkan dah hancur harapan nak tgk salji, tapi rupanya ada sikit2 gak salji walaupun panas terik, kesan2 salji je yang tinggal. Refer gambar di atas ye..

Kemudian kami singgah ke Mall road, lunch kat sana dan jalan2 tgk kedai.. ( beli skit2 je! hehe). Seterusnya kami meneruskan perjalanan ke Nathiagali..On d way ke Nathiagali,snow makin banyak dan kami sempat bergambar kat tgh jalan, ada snow man version Pakistan. Kami dikenakan charge Rs20 untuk setiap satu gambar yang kami snap. huhu... cari makan betul pakcik yang buat snowman tu!.

Sesampai kami di Nathiagali, kami check in hotel dulu then berpoya2 amik gambar. Subahanallah, memang cantik pemandangan kat sana. Ada snow banyak berbanding Muree.. tapinya sebenarnya tak banyak dibandingkan tahun yang lepas2 sebab hujan belum turun lagi. Snow fall pun takde, tapi tak apa la, dapat bergambar dengan salji pun dah kira syukur!!!..

:)

InshaAllah,next year kami datang lagi ke Nathiagali. harap2 dapat tengok snow fall pulak tahun depan. Amin~



Comments

  1. You are doing a great job I liked reading you blog and I loved keep on the good work on I don’t know if I have said it already or not but great wok tack care thank you and you went to muree pakistan i love that place

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

Ceritera Mawar :Busy umi, busy year, Hello 2017.. its already April!