All Time Fav Cartoon.




My little Embun dah genap 3 bulan hari ini.. Sekarang ni dia dah pandai tengok tv. Kalau kami pasang tv, mesti budak kecik ni akan dengan kusyuknya tengok skali. Hehe.. jadi kadang2 aku pasang channel Nickelodeon. Channel ni all time fav channel aku masa aku kecik2 dulu. Well, takla kecik sgt, tapi zaman teenager dulu2..

Hari ini tiba2 aku terlayan cerita kartun 'Rugrats'.. cerita kartun yang aku mmg tak penah miss masa aku tingkatan satu dulu. Masa tu bahasa inggeris aku tak terer mana. skang ni nak kata terer pun takla, tapi masa tingkatan dulu, bila tengok kartun bahasa inggeris pun bukan paham pun apa dia kata. cuma rasa seronok tengok gambar2 yang colorful.

Episod kali ni tentang "The Stork".. Bila dah paham bahasa ongputeh ni seronok plak layan kartun. sebab rupanya kelakar la kartun ni. Episod ni pasal budak nama Angelica ni curious tentang mana datangnya baby. Dia tanya parents dia, "where the baby came from?".. then mak ayah dia pun tak tahu nak explain macam mana, tibe, ayah dia pun kata, "from stork".. um, then mak dia plak kata "from egg".. last2 mereka pun sepakat kata "the stork egg"..


Angelica

Jadinya si budak Angelica ni dengan bangganya dia dapat tahu sesuatu benda, trus nak pegi belagak dekat adik yang lain2. Jadi baby2 yang lain rasa teruja nak juga jaga baby, mereka pun pegi cari sarang burung, dan curi telur dlm sarang burung tu. Kononnya baby ni datang dr sarang tu, jadi mereka anggap sapa2 pun bole jd ayah. Senang2 je budak2 ni kena tipu kan, dan mereka juga senang salah faham. hehe.. so cute!..


Tommy, my fav karakter dlm citer ni.

Comments

  1. Cutenya Embun dah pandai tengok tv. Hanie pun tak sabar nak tunggu Umar Hamzah ni melihat dunia. Sekarang ni dia aktif sangat dalam perut. Non-stop bergerak sampai ibu dia dah senak2 perut.. Tapi x kisah tu semua. Kegembiraan dan keterujaan bakal bergelar ibu mengatasi segala rasa x selesa tu..

    Hanie..

    ReplyDelete
  2. Hehe mak dan anak sama2 lain kartun. soooo cute huhuu

    ReplyDelete
  3. hahahhaha....kartun yg luruss... ek budak2 yg luruss ..comell jaa!!!

    aku sorg budak yg baik..
    aku tak suke kartun..
    kartun aje yg suke aku...

    aku dlu mse kecik2 tgok nat geo n discovery channel je.. ek ade ke zmn tuh huhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!