Ummi Nadaa

time ni kena admit kat hospital sbb placenta previa. masa tu dah prepare dah nak kena bedah12 April 2009. Berdebar dah masa ni.. huhu

Alhamdulillah, kuasa Allah mengatasi segalanya.. aku selamat melahirkan Embun dengan normal pada 15 April 2009. Masa tu macam tak percaya dah jadi ibu, feel like crying. Bau Embun sangat wangi saat pertama kali aku mencium dia di bilik bersalin.. Subahanallah.. Saat menyusukan dia buat kali pertama pun tak tergambar perasaan.. Now i know how my mother's feeling towards their children.. So sayaaaang !! ;-)


Saat di kampung Bari Besar, sedih juga time ni sebab last time nak spent masa dengan keluarga mertua before leaving to Pakistan. Masa in tengah nak mandikan Embun si comei.. hihi..comei kan dia? ;p
Embun bersama2 sepupunya Muhammad Rafiq( yang lahir dua hari lebih awal dari Embun) baru lepas mandi. Rafiq anak Umi Nurahadi, mungkin skang dah kena tukar jadi Nurafiqhadi kot?! hehe...
waktu ni di Shah Alam rumah mama saya.. Dalam gmbar kat atas ni kawan2 rapat aku di Uia dulu. Huwa~ terharu sangat diorang datang melawat aku n embun. Best2, Embun lagi best sebab dapat banyak hadiah. Jimatlah kami, tak perlu beli barang untuk Embun banyak2. hihi.. To all my friends yang datang tgk kami, THANK YOU SO MUCH! i love u all... muah.. xoxo form Embun n me! :)
Time ni kat KLIA, nak bertolak dah ke Islamabad, Pakistan. Masih dalam pantang, hari yang ke 44. Haahaa.. kalau org tua ni memang marah sungguh kat aku yang nak terbang naik kapal udara waktu2 dalam pantang, dengan baby yang masih kecil. huhu.. Apa nak buat, tak sanggup dah berpisah dengan kekasih hati terchenta.. Kesian lak dia pegi sesorang, pastu takkan Embun membesar tanpa ayahnya disisi. jadi i ikot juga la.. :)
At Lakeview somewhere in Islamabad. Nice place, ramai orang datang berkhelah dan jalan2 kat tempat ni. Kami tak ketinggalan juga nak melihat tempat yang jadi tumpuan orang di sini. Nadaa bestla naik stroller yang uncle Syukri Osman kasi. Thanx ye Uncle Syukri (if u read my blog la).
Jalan2 di sekitar Faisal Mosque..
Jalan2 petang di Shakar Parian, tempat orang berkhelah dan jalan2 jugak.. huhu.. di sini memang banyak tempat melepak.. Baju yang aku pakai tu dipanggil "kurta" yang aku tempah 3 hari je bole siap di kedai ChaCha (pakcik). Heee.. sapa2 nak buat tempahan, mehla datang sini.. ;p

Comments

  1. wah ummu nada...mmg muda ya... hihi..
    jaga diri & family ya.. moga sihat & dilindungiNya selalu...

    ReplyDelete
  2. Memang dok fikir jgk pasal nama blog yang dah bersawang tuh...memang tak adil nama nurahadi sebab rafiq tak join sekali...tp buat masa ni biarlah dulu. Memang tak de mood lagi nak up date. Sibuk ngan sekolah, rafiq, nurah, adi, kuliah, assngmant, blk kg, ulang-alik dan bla bla.....penat mcm dh berenti study tp bila igtkan orang yang lebih busy dari kt pun bleh dpt ijazah so kena kuat semangat la....

    Cantik jgk kurta awak tu. Tempah untuk kita satu.Nt kt bg ukurannya.

    ReplyDelete
  3. aloh sowilaa rakanmu ini tidak sempat menjengokmu di umah dlu...
    ek embun.. kita da ade athiyya yey!

    ReplyDelete
  4. firjah, terima kasih, kami mendoakan yang baik2 utk kamu juga.

    wszuriati, nanti saya tempahkan ye! nak warna apa?

    makcu,tahniah jadik makcu kepada atiyya, ala2 nama pelakon rosalinda.. .. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!