Ketam saya suka!


Sup Ketam simple
Hari ini aku dah kehabisan idea nak masak apa, tambahan pula, dgn bahan yg limited, kontena blum smp, jadi hanya da bahan2 asas sahaja. Cara2 memasak sup ketam adalah seperti berikut:
Bahan-bahan
1. ketam dibelah dua - ikot suka nak byk mana
2. 3 ulas bawang merah - dimayang
3. 2 ulas bawang putih - diketuk
4. sedikit halia - diketuk
5. stok ayam
6. daun bawang - dipotong
7. garam - sesedap rasa
8. air - ikot byk mana sup anda mahu
Cara-cara
Masukkan kesemua bahan dan tunggu hingga didih, baru masukkan daun bawang.
Siap!
Simple tak?;p

Comments

  1. emm..ble cuba tu..macam sedap je..nak buat pun tak susah..

    ReplyDelete
  2. Mawar,

    Kalu akak masak sup ketam ni, akak suka guna sup bunjut. Campurkan tomato, daun bawang & daun sup sikit. Rasa dia lagi sedap. cubalah...

    ReplyDelete
  3. ok, nnt saya cuba. saya masak simple sbb sup bunjut takde.. skg br ada sbb brg dr malaysia baru smp semalam. hehe

    ReplyDelete
  4. kalo brg x smp buat je singgang ketam..
    tahu buat ke singgang ketam?
    nak sy ajar ke?huhuhu

    p/s;org ganu boleh singgang semua benda huhuhu

    ReplyDelete
  5. ooo...nampak sedap! n resepi simple2 mcm ni meeeemang lah I LIKE! tak sabar nk try. Esok: misi mencari ketam. TQ!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wish list 2013 - part ii

Moon sand DIY

tips untuk gembira buat yang tiada pasangan. ewah!